VINDECAREA SUFLETULUI

Category: Dezvoltare spirituala Comments: One comment

vindecarea sufletului

Relațiile ta cu tine, cu partenerul tău, cu trăirile tale și cu viața pe care o trăiești – este oglinda lumii tale sufletești. Când inima și mintea nu-ți sunt în armonie cu așteptările și cu imaginea reflectată de ”sufletul pereche” ales să-ți fie tovarăș de drum – sufletul tău devine neîmpăcat și nefericit.

Atunci când golul sufletesc te copleșește – vei simți că relația ta nu-ți mai aduce satisfacție sau creștere. Mintea ta va începe să-ți inducă la nivel subconștient nevoia de a te elibera sau a căuta în altă parte energia care să umple golul inimii sau să vindece rănile tale sufletești, pe care prin nemulțumirile, ne-iertările sau neîmpăcările tale ți le creezi.

În realitate însă, tot ceea ce îți trebuie să fii fericit, este deja în tine. Nimic din afară nu va putea suplini ceea ce nu poți sau nu vrei din orgoliu, ne-iubire sau ne-iertare să slobozești pentru a-ți readuce în inimă lumina și în suflet împăcarea.

A căuta ”sufletul pereche” în afara ta, înseamnă a-ți desperechea mintea și trupul, de adevărul și lumina din inima și sufletul tău. TU ești cel ce aduci pace în mintea și inima ta, și TU ești și cel ce sfințești locul în care te afli, oriunde ești sau oriunde ai pleca.

Neîmpăcarea ta, va fi mereu cu tine, până ce tu nu vei fi împăcat cu tine, nu vei mulțumit și nu te vei iubi suficient de mult pentru a-ți exprima liber viața și autenticitatea ființei tale.

A fi LIBER în conștiință și spirit, înseamnă a avea curajul să-ți asumi neîngrădit, orice experiență a iubirii și a desăvârșirii tale, fie în relația ta, cât timp mai ai de învățat în a te cunoaște și a-ți găsi împăcarea, fie în altă relația care-ți deschide noi perspective pe calea desăvârșirii și împăcării tale.

În orice relație am intra, prosperitate ei va fi dată exclusiv de iubirea de sine a celor care o clădesc prin aportul lor energetic. În aceeași măsura, decimarea unei relații va fi oglinda atașamentelor egotice, manifestate prin a lua energie fără a da, sau prin a nu înțelege, a nu susține sau a nu ne păsa de nevoile sufletești și libertățile de exprimare ale celuilalt.

Iubirea de sine prin care ne manifestăm abundența energetică, o aducem ca aport în construcția unei relație de cuplu armonice. Modul în care ne aducem aportul la desăvârșirea sufletului nostru, va determina calitatea relațiilor noastre, prin iubirea sau ne-iubirea noastră, – prin implicare sau neimplicare, – prin asumare sau neasumare.

Așa cum ne este sufletul, așa se ne vom oglindi în relațiile noastre și ne vom raporta le sufletul celui de lângă noi. Ceea ce oglindim în afară prin gânduri, dialog mental, cuvinte și fapte, se va reflecta întotdeauna înapoi ca efect, atât în sufletul nostru, cât și în calitatea și roadele relațiilor de familie sau interpersonale pe care le construim.

Pe orice frecvență emoțională ne exprimăm stările sufletești, caracterul, felul de a fi, a face, a cere, a dărui, a ne implica, a susține și a încuraja – ceea ce emitem și exprimăm prin gânduri cuvinte, convingeri, alegeri, atitudine sau fapte – ne va fi reflectat înapoi ca efect, ca roade sau ca răspunsuri divine.

Când emitem un gând chiar și în dialogul nostru mental, ea este deja o cerere adresată divinului. Vom primi de fiecare dată răspunsuri și soluții, chiar și la cele mai intime năzuințe, așteptări și gânduri.

Când ne exprimăm nemulțumirea față de o persoană, la nivelul nostru subconștient, începem să materializăm realitatea altei persoane care are calitățile , valorile sau atitudinea a căror lipsuri le reproșăm persoanei de lângă noi. De fiecare dată când ne exprimăm dorințele sau așteptările, va apărea în viața noastră acea persoana care reprezinta cea mai buna potrivire vibrațională pentru noi.

E important sa fim deschiși și să primim în viața noastră oportunitatea chiar dacă nu are forma așteptărilor noastre, căci adesea ceea ce atragem inconștient, este insuficient definită de noi.

Tendința de a ne concentra și încăpățâna să schimbăm persoana de lângă noi, modelând-o sau contestându-i alegerile, exprimarea și experiențele, ne va face să avem așteptări de la ea, dincolo de puterea ei de a fi, a face sau a dărui.

Prin a nu fi atenți la nevoile celui de lângă noi și nici la pacea noastră lăuntrică și împăcarea sinelui nostru prin iubire – nu vom face altceva decât să ne cultivăm disconfortul, suferințele și nemulțumirile.

Prin a dezvolta în relații, atașamente față de a cere, a constrânge, a critica sau a modela experiențele celorlalți, neglijând personalitatea și valorile sale sufletești, vom hrăni doar nevoile propriului ego, rănindu-l și rănindu-ne în perspectivă și pe noi.Pentru a dezvolta relații sănătoase va trebui mai întâi să ne vindecăm sufletul.

Dacă simți că nu mai crești în relația în care ești, nu îți găsești locul, cadența inimii și pacea sufletului sau simți că sufletul îți este rănit – procesul tău de vindecare este oprit de rănile pe care ți le provoacă cei ce-ți încalcă demnitatea, valorile, strivindu-ți lumea sufletească prin egoismul și ne-iubirea lor.

Vindecarea nu poate fi realizată în mediul în care îți simți nerespectate valorile, în care ești jignit sau ești agresat ori nedreptățit. Dacă rănile tale provin din relația în care ești și dacă procesul de vindecare nu poate fi produs în relației în care te afli, evoluția ta spiritual și împăcarea cu sinele tău lăuntric, trebuie să se producă în altă parte, în alt mediu sau în altă relație.

Prin a continua să clădim relații în care sufletul nostru nu-și găsește echilibrul, cadența sau liniștea, va hrăni și ne va acutiza nemulțumirile și nefericirea.

Trebuie să înțelegi că EȘTI SINGURUL RESPONSABIL, atunci când îi lași pe ceilalți sau pe cei pe care-I iubești, să te rănească sau să-ți rănească sufletul – jignindu-te sau ne prețuindu-ți valorile, alegerile experiențele și sufletul. Tu ești singurul în măsură să stopezi abuzurile lor, pentru a-ți păzi sufletul de suferințe…

Rupe-te din mediile ostile, din relațiile în care nu ești prețuit sau nu crești și mai ales de persoanele care te rănesc, te agresează, te jignesc, te desconsideră saun nu le pasă de sufletul tău – oricât de puternice ți-ar fi iubirea sau atașamentul sufletesc față de ea.

De nu te eliberezi de cei ce induc durerea în mintea și inima ta sau, nu-ți pot ori nu vor să-ți prețuiască și să respecta valorile lumii tale sufletești – suferințele și nemulțumirile pe care ți le induci tolerându-le ne-iubirea – îți vor aduce și mai multă nefericire.

Iartă-i pe toți cei care te rănesc sau îți greșesc, apoi detașează-te de ei, pentru a nu te mai putea răni și pentru a-ți da răgazul vindecării rănilor, durerilor și traumelor tale sufletești – aducând iubirea din inima, în mintea și în sufletul tău, acolo unde se află sursa rănilor, a fricilor și a neîmpăcărilor tale.

Meriți să fii iubit. Și, de nu vei găsi pe cineva care să te prețuiască pentru ceea ce ești – alege să fii singurul care te iubești.

Eliberează-ți inima de constrângerile și agresivitatea minții și a celor ce nu iubesc – și alege să fii măreț, oferind lumină și valoare din abundența inimii și a sufletului tău, doar celor nu te rănesc și, pot da valoare prin sufletul, prețuirea și faptele lor, energiei ce le-o dăruiești.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
Corpul fizic – este ușor de satisfăcut. Să ascultăm mai ales cererile sufletului și ale spiritului
Iubirea – niște schimburi între suflete și spirite
Celulele corpului nostru – o mulțime de mici suflete inteligente
Pământul spiritual – în care, asemenea sămânței, sufletul uman este destinat să încolțească
A fi pe placul publicului – pericolele de a-ți pierde sufletul

One comment to VINDECAREA SUFLETULUI

  • Dinu Marian  says:

    Foarte adevarat ce este spus acolo, chiar simt treaba asta, dar cateodata este foarte greu sa pleci din acel loc, de langa acea persoana, poate nu ai unde sa te duci, ai devenit comod si nu este bine, dar intruadevar ca sunt solutii pana la urma.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>