Viata secreta a emotiilor

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Mintea rationala interpreteaza toate experientele senzoriale, inclusiv emotiile. Ea emite judecati despre experientele emotionale bazate pe perceptia durerii sau a placerii, hotarand daca este bine sau rau.

Aceste judecati te ajuta sa formezi reguli si credinte despre cum sa fii in siguranta si cum sa raspunzi lumii. “Nu face asta. Nu este sigur”. Deoarece judecatile sunt derivate din experienta ta personala, care actioneaza in calitate de proba, tu crezi ca sunt adevarate. Aceste adevaruri personale creeaza reguli care iti guverneaza comportamentul, alegerile si deciziile.

Credintele negative se formeaza atunci cand ai sentimente dureroase sau experiente negative. Acestea sunt foarte puternice deoarece ele provin din motivatia ta pentru supravietuire – dorinta ta fundamentala de a evita durerea si a fi in siguranta.

Exista 7 rani emotionale care lasa adanci si dureroase urme in constiinta si te tin blocat in comportamente negative sau chiar iti afecteaza sanatatea : abandonul, tradarea, vinovatia, umilirea/rusinea, nedreptatea, respingerea si frica.

Experientele negative dureroase au cel mai mare impact. Cand experimentezi asemenea rani emotionale, mintea dezvolta pattern-uri comportamentale pentru evitarea experimentarii unor dureri similare. Astfel viata devine plina de limitari personale si dezechilibre: nu pot avea incredere, nu pot ierta, nu vreau sa risc, trebuie sa devin perfect pentru a fi iubit, etc.

Citeste articolul integral aici

Recomandam urmatoarele articole:
Tu şi abundenţa
Rolul gandirii in mentinerea sanatatii!
Olarul şi lutul
Bashar – Puterea paradoxului
Omraam Mikhael Aivanhov – Astrologia Initiatică – Planetele si zodiacul

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>