Traieste, actioneaza si iubeste asa cum simti tu

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

traieste actioneaza si iubeste asa cum simti tu

Nu le mai permite altora să te facă să te simţi vinovat pentru felul în care îţi trăieşti viaţa.

Atât timp cât nu faci rău nimănui, trăieşte-ţi viaţa aşa cum vrei. De multe ori ne pierdem pe noi înşine pentru că ne străduim să ne trăim viaţa aşa cum se aşteaptă alţii să o facem, ne lăsăm manipulaţi sau şantajaţi emoţional de persoanele egoiste din jurul nostru sau trăim doar ca să-i impresionăm pe alţii.

Ni se spune cum ar trebui să trăim că fim “bine văzuţi”, ni se spune ce înseamnă “succesul”, le permitem altora să ne spună ce să facem, cum să gândim, s.a.m.d. Chiar dacă nu rezonam cu felul în care ni se spune să trăim, facem toate acestea ca să ne simţim acceptaţi de către oameni care de multe ori au o viziune îngustă despre viaţă şi care la rândul lor doar reiterează nişte idei preluate arbitrar din jurul lor.

De ce faci asta?
Crezi că vei fi respectat, iubit, preţuit când tu eşti doar o copie, lipsită de originalitate şi unicitate?

Ia-ţi un moment şi gândeşte-te puţin. Ce este important pentru tine? Care sunt valorile tale? Trăieşti pentru tine sau pentru ceilalţi – pentru relaţiile pe care le ai?

Relaţiile tale cu oamenii de care te laşi influenţat în acest moment pot să se încheie în orice clipă, însă tu vei trăi cu tine însuţi până la sfârşitul vieţii tale.

Trăieşte, acţionează şi iubeşte aşa cum simţi tu.
Viaţa ta îţi aparţine!

P.S. Prin a nu face rău altora înţeleg să nu-i răneşti la nivel fizic, să nu îi tratezi cu lipsa de consideraţie sau de respect, să nu încalci regulile bunului simţ, însă nu mă refer aici la a ceda la cerinţe de genul “dacă nu faci cum vreau eu mă supăr/mă îmbolnăvesc/mă sinucid” s.a.m.d. – ele reprezintă manipulare şi şantaj emoţional şi nu avem de ce să cedăm acestor tipuri de cerinţe. Ele sunt formulate de persoane instabile din punct de vedere emoţional şi nu este responsabilitatea nimănui să trăiască după capriciile egoiste ale acestor oameni. Ei sunt cei care trebuie să conştientizeze faptul că nu procedează corect şi nu este problema ta ce aleg ei să simtă dacă tu nu faci cum doresc ei.

Autor: Ursula Sandner

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>