Superstitie despre fericire

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

superstitie pisica- neagra

Una dintre superstiţiile care ne sunt întipărite în minte prin influenţa mediului este cea care nu este bine să fim prea fericiţi, deoarece se vor întâmpla lucruri rele după aceea.

Pe lângă faptul că superstiţiile sunt credinţe iraţionale, odată ce ni le însuşim începem să fim terorizaţi de ele, iar ele devin reale tocmai pentru că noi credem în ele şi le dăm putere. La nivel de mental comun, există atât de multe superstiţii care ne influenţează viaţa: pisica neagră, găleata goală, scara, etc.

Credinţele pe care le accepţi în mintea ta sunt cele care îţi creează realitatea, astfel că superstiţiile pot deveni reale deoarece tu le fabrici în mintea ta.

Dar, să revenim la credinţa cum că dacă îţi dai voie să fii fericit, ţi se vor întâmpla lucruri groaznice după aceea. Unii oameni nu-şi dau voie să fie fericiţi deoarece ei cred că a fi fericit îi face o persoană mai rea decât alţii şi că ceilalţi îi pot percepe ca fiind egoişti, plictisitori sau superficiali. Avem tendinţa să ne uităm ciudat la un om care afirmă că este fericit, nu-i aşa? Sau chiar gândim “lasa că o să vezi tu mâine”…

Pe scurt: nu avem voie să fim fericiţi ca să nu părem ciudaţi în ochii altora sau ca să ne protejăm de consecinţele negative care apar după starea de fericire.

Hai să rescriem această superstiţie

În primul rând, scopul vieţii noastre pe acest pământ este fim fericiţi, să ne trăim viaţa frumos, să ne bucurăm de miracolul existenţei.
În al doilea rând, în viaţa oricărui om există şi perioade cu nori, diverse probleme cu care ne confrutam şi pe care putem să le depăşim mult mai uşor dacă avem o atitudine pozitivă.

Concluzia este: să căutăm mereu să fim fericiţi, să ne bucurăm de noi înşine şi de viaţă şi să depăşim problemele care apar cu o atitudine constructivă şi pozitivă.

Dacă dăm crezare superstiţiei, nu ne dăm voie să fim fericiţi ca să nu avem probleme, însă problemele apar oricum şi astfel pierdem de două ori: şi pentru că nu ne dăm voie să fim fericiţi în rest şi pentru că vom fi mult mai apăsaţi de situaţiile neplăcute atunci când apar.

Tu ce alegi? Superstiţie sau fericire şi atitudine pozitivă?

Autor: Ursula Sandner

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>