Sufletul pereche

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

suflet pereche

Felul in care te raportezi la relatia ta te poate face fericit si implinit sau te poate rani frecvent la nivel emotional.

Studiile arata ca oamenii care cred ca o relatie inseamna “doua jumatati care alcatuiesc un intreg”, “am fost facuti unul pentru celalalt”, “el/ea este sufletul meu pereche” au tendinta sa fie mai putin fericiti in relatie decat cei care percep relatia ca pe o calatorie evolutiva in care partenerii depasesc ca si o echipa problemele care apar pe parcurs.

Din nou ni se arata ca idealul cu cele jumatati care se gasesc si formeaza un intreg, pe cat de este de romantic, pe atat de mult rau face unei relatii. Atunci cand crezi ca celalalt este jumatatea ta, ca el este sufletul tau pereche, orice conflict care apare are un impact dureros, genereaza tristete si dezamagire. Ai cumva asteptari nerealiste de la partener atunci cand crezi ca el trebuie sa te completeze pe tine sau ca relatia trebuie sa se supuna unui ideal romantic.

Insa, atunci cand il percepi pe partenerul tau ca pe un tovaras de drum compatibil cu tine, tu fiind un intreg si el un alt intreg, cand percepi relatia ca pe o calatorie evolutiva in care problemele, atunci cand apar, sunt depasite prin comunicare si implicare, satisfactia este mult mai mare.

Relatiile de cuplu intre doi parteneri autonomi sunt mult mai satisfacatoare, realiste si functionale, decat cele in care avem tot felul de asteptari nerealiste de la celalalt, deoarece il consideram “sufletul pereche”.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>