STAREA DE GRATIE

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

starea de gratie

Bună dimineața
și o zi plină de bucurii și împliniri!
Vă doresc ca azi să dobândiți starea de pace lăuntrică și de grație a inimii, eliberându-vă mintea de iluzii și gânduri dominate de frici, negativitate și nemulțumiri.

Viața pe care alegem să o trăim, poate fi – o călătorie a frumuseții și împăcării, pe calea iubirii și credinței, sau – o corvoadă pe drumul spinos al neîncrederii, nemulțumirilor deznădejde-i sufletești, și a suferințelor fizice și emoționale, create prin atașamente, constrângeri și frici

Direcția de mers și tovarăși de drum, ni le alegem singuri. Astfel, experiențele generate de alegeri, dar și consecințele lor, ne aparțin.

Atunci când suntem nemulțumiți de consecințele vieții și de tovarăși de drum – avem în fiecare moment al vieții, libertatea de a renunța la lupta cu viața și la încrâncenarea de a trăi și retrăi experiențele ce nu ne împlinesc sufletul și ne hrănesc suferințele, traumele vechi, negativitatea, ne iertările, decepțiile, atașamentele sau așteptările.

Detașându-ne prin credință, iubire și iertarea propriilor trăiri :
– de nevoia de a ne răni prin vinovățiile, supărările, neîmpăcările și stările emoționale negative pe care le hrănim,
– de încercarea de a modela, constrânge sau judeca experiențele și alegerile celor care nu ne servesc interesele și așteptările, sau
– de încrâncenarea de a reuși, folosind aceleași tipare comportamentale prin care am atras în viața noastră oameni nepotriviți, experiențe nefavorabile sau consecințe nedorite,
– ne vom elibera sufletul de povara durerilor, a insuficienței și a neîmplinirilor, a ne iubirii, și a nefericirii noastre

Pentru a ne elibera mintea de frici, avem libertatea de a alege calea iubirii, a liniștirii inimii, prin reclădirea stimei de sine, reînvățând să ne prețuim darurile și valorile sufletești.

Pentru a alege calea trăirii unei vieți împlinite și prospere bazate pe liniștea inimii și pacea sufletului – avem nevoie ca nivelul nostru de conștientizare să fie suficient de evoluat, pentru a conștientiza nevoia schimbării propriilor valori sufletești, înlocuind convingeri, emoții și atașamente vechi, ce ne aduc deservicii, cu altele noi, pline de iubire, pasiune, entuziasm, frumusețe lăuntrică, bunătate, iertare, prețuire, recunoștință, iubire și bucurie pentru viață.

A conștientiza sau nu:
– consecințele alegerilor pe care le facem în plan mental (înainte de a le manifesta prin gând, emoție, atitudine sau faptă, în planul nostru fizic),
– efectele risipelor noastre energetice (manifestate prin critici, vinovății și judecăți exprimate) sau
– nemulțumirile izvorâte din așteptări, pe care ceilalți nu le pot încă înțelege, conștientiza și împlinii, vom înțelege că,
– depinde doar de noi, de convingerile în care ne încredem și de capacitatea pe care alegem să le manifestăm (prin energia emoțiilor cu care le hrănim).

Decizia schimbării rezultatelor negative, prin: – abordarea unei atitudini diferite față de cea prin care le-am generat și, – manifestarea conștientă a libertății de a alege pozitivitatea (de fiecare dată când suntem triști, supărați și nemulțumiți) ne aparține.

Depinde doar de noi, să renunțăm la a hrăni atașamente mentale negative, obiceiuri dăunătoare și vicii potrivnice sănătății noastre fizice, mentale și sufletești – pentru a ne folosi energia recuperată, dobândirii clarității și înțelegerii.

Dobândind claritatea adevărului inimii (ne-distorsionată prin gânduri negative, orgolii și vanități), vom putea vedea și exprima calitățile și valorile celorlalți.

Prin stoparea risipelor noastre energetice, prin blocarea la nivel mental a negativității noastre și prin conștiință trează – ne vom putea înlocuirea gândurilor dominate de nemulțumiri, dezamăgiri, resentimente și frici, cu gânduri pline entuziasm și iubire, față de noi, față de ceilalți, față de lume și față de tot ceea ce experimentăm, gândim, exprimăm și alegem să iubim și facem pe parcursul vieții

Putem în orice moment al vieții să renunțăm la a rămâne blocați mental și emoțional în resentimente sau în așteptări neîmplinite. E suficient să ne formăm prin repetare și antrenarea minții, obiceiului de a ne schimba gândurile și atitudinea negativă, cu gânduri și sentimente pline de iubire, toleranță, acceptare, încredere dăruire și credință.

Depinde doar de noi să ne deconectăm emoțional de lucrurile care ne nemulțumesc, alegând să ne canalizăm energia spre a vizualiza și apoi a ne împlini așteptările – exprimând la nivel mental, credința în împlinirea și materializarea în plan fizic, a variantei pozitive a lucrurilor sau situațiilor de viață care ne nemulțumesc.

Indiferent ce s-ar întâmpla în viața voastră, cum ar fi experiențele și consecințele pe care prin conjuncturile sorții și prin alegerile voastre le trăiți, și indiferent ce ne-ar nemulțumi sau răni – este esențial să renunțăm la negativitate – pentru a putea rămâne integri sufletește și conectați la scânteia noastră divină prin manifestarea adevărului inimii.

Doar prin conștiință trează, conștienți mereu de efectul gândurilor, atitudinilor și alegerilor noastre, urmând calea credinței în binele făcut, a încrederii de sine, a speranței în schimbare și a iubirii dăruite, prin gând, atitudine și faptă – vom putea intra în armonie cu Sinele nostru divin, pentru a dobândi prețuirea a ceea ce suntem, avem și facem, ca temelie a constricțiilor durabile în planurile vieții.

Odată ce suntem împăcați cu noi și cu experiențele noastre, vom fi împăcați și cu alegerile, experiența și trăirile celorlați, fără a-i învinui sau a ne învinui pentru ele.

Prin împăcare emoțională vom redobândi sănătatea trupească și sufletească, și astfel, vom redobândi claritatea și înțelegerea, și apoi, prin ele, frumusețea și abundența, în fiecare plan al vieții. Pentru a ne auzi și recunoaște glasul inimii, va trebui să renunțăm la a mai da curs gândurilor dominate de zgomotul tumultuos al nemulțumirilor și negativității noastre.

Prin a continua să ne hrănim negativitatea în detrimentul adevărului inimii, a acceptării, asumării, toleranței și a atitudinii iubirii – vom da doar curs resentimentelor, nemulțumirilor și neîncrederii noastre.

Prin manifestarea emoțiilor negative, nu numai că nu vom putea construi și aduce valorile binelui în viața voastră, ci vom și risipi, atât valorile pe care cândva le-am prețuit la celălalt, cât și propriile noastre valori și daruri. Printr-o astfel de atitudine, vom dovedi doar imaturitate emoțională, și ostilitate față de ceilalți și de propria viață.

Ne-am născut din iubire și pentru a învăța să ne dăruim iubirea, sădim în propria conștiință și viață, valorile ei. dărui iubire. Și pentru asta, ați primit în dar, propria viață.

Când vom învăța să ne bucurăm prin iubire, de valorile noastre sufletești – vom dobândi curajul de a ne prețui. Când ne vom iubi și prețui suficient de mult pentru a înțelege că merităm să fim fericiți și împliniți, vom ști să hrănim cu atenția, valorile, energia, entuziasmul , sentimentele, gândurile și acțiunile noastre, doar acele situații și trăiri care ne susțin valorile sufletești.

Conștientizând faptul că prin a ne manifesta nemulțumirile, supărările și neîncrederea, nu facem altceva decât să ne amplificăm fricile, să le proiectăm în viitor consecințele și să le materializăm conținutul nefavorabil în planul nostru fizic ca trăiri curente, prin energia emoțiilor noastre negative și prin atenția cu care le hrănim.

Permițând negativității și dezamăgirilor din mintea noastră, să ni se cuibărească în inimă și suflet – îi vom permite ego-ului să ne nege iubirea, îndepărtându-ne de adevărul inimii. Când mintea ne scoate trăirile în afara adevărului inimii, nu ne putem exprima și trăi pe deplin iubirea, pentru a o împlini.

Prin mentalizarea iubirii, nu face altceva decât să se vorbim despre ea, dar să nu o trăim în mod autentic. Ne trăind în armonie cu adevărul inimii, permitem minți să ne distorsioneze gândurile, sentimentele, credințele, trăirile, valorile și percepțiile despre lume, semeni, persoana de lângă noi și viața.

Îndepărtându-ne de iubire și de manifestarea vieții prin valorile ei – permitem minții ca în locul emoțiilor pozitive, să ne manipuleze conștiința, gândurile și viața prin sentimente, trăiri și emoții negative.

A alege să ne trăim soarta manifestându-ne viața prin partea ei întunecată vom pierde prin negativitate și ostilitate (fără măcar a putea conștientiza asta), părți din sufletul nostru, abundența energiei vitale și perspectiva luminoasă a vieții.

Trăind experiența non-valorilor, a eșecurilor și a durerii, vom ajunge după un timp, să confunda valoarea cu non-valoarea, și să dezvoltăm atașamente față de suferință și față nevoia de a învinovăți , a ne victimiza și a-i agresa pe cei din jur, contaminându-i cu energia grea a ne împăcărilor și a suferințelor noastre.

Atunci, când din inconștiență și lipsindu-ne de iubire – ne vom izola în întunecimea sufletului nostru, plini de durere și tristeți – nu va mai fi chip să vedem sau să recunoaștem lumina scânteii divine din noi și calea ieșiri din labirintul întunecat al durerilor, al fricii, al dezamăgirilor și a decepțiilor voastre.

Cât timp vom permite minții să ne domine conștiința prin iluzii și frici ne vom nega valorile, credințele, gândurile, sentimentele, atitudine și viața, trăite din perspectiva iubirii și a abundenței inimii. Negându-ne iubirea, puterea lăuntrică a iubirii și a valorilor noastre sufletești, va fi insuficientă pentru a ne da curajul de a ne asuma iubirea și a crede în noi și în valorile ei.

Pentru a ne elibera de frici, trebuie să ne învingem rezistența la schimbare și nevoia de ne induce suferința. Iubirea este singura emoție și unica energie prin vibrația ei, ce ne dă puterea de a crede, a ne ruga și a cere îndrumare, pentru a învăța să ne învingem rezistența la schimbare.

Când ne vom iubi suficient de mult pentru a ne elibera de trauma suferinței vom permite vindecarea trupului, a minții și a sufletului nostru.

Cât timp vom permite minții, ne iubirii autentice, convingerilor, orgoliilor, fricilor, neîncrederii, negativității și prejudecăților, să ne îndepărteze de valorile inimii, prin neîncredere și ostilitate – trăirile noastre vor fi lipsite de valoare, pace sufletească, bucurii și fericire.

Pentru a nu rămâne captivi în ”dreptatea” vanitoasă a minții – trebuie să evităm înstrăinarea prin frici, nemulțumiri și neasumare, de ”adevărul” inimii și de manifestarea prin gânduri, cuvinte și fapte, a trăirilor ghidate prin emoții pozitive.

Lipsiți de adevăr – tot ceea ce înseamnă valoare și, tot ceea ce cândva am iubit, se va transforma în durere și se va ofilii, pierzându-le din viața noastră.

Când trauma pierderii ne va marca și copleși, va fi mult prea târziu să mai putem da timpul înapoi să mai putem schimba ceva. În astfel de momente, este important să ne apropiem de persoane pozitive, altruiste și capabile să ne îndrume, în a ne prețui valorile și a ne regăsi cadența inimii.

Așadar, dacă încă nu e prea târziu să ne schimbați atitudinea , convingerile, gândurile și sentimentele pe care le manifestăm față de semeni și față de propria viață – este important să renunțăm la a mai hrăni scenarii și iluzii ale fricii, vinovăției și ne asumării.

Pentru a nu retrăi coșmarul traumelor și a durerilor noastre din trecut, plămădite de mintea noastră prin frici – este important să renunțăm la orgolii, negativitate, așteptări, atașamente, împotriviri, lupte, încrâncenări , supărări și neîmpăcări și vanități ale minții.

Când vom fi în măsură să salvăm tot ceea ce merită și mai poate fi salvat dintre valorile noastre sufletești – vom putea alege prin ele și prin valorile iubirii, să ne reclădim viața.

– Ca să redați frumusețea și valoarea vieții voastre, partenerului vostru și celor din jur – va trebui să înțelegeți că, așa cum noi nu vrem să ne schimbăm percepțiile, sentimentele, convingerile, atitudinea și gândurile – nici cei ce ne dezamăgesc sau de la care avem așteptări (în raport cu ”șabloanele” noastre mentale și comportamentale), nu pot fi schimbați împotriva voinței lor… însă POT FI IUBIȚI!

Reînvățând să-i iubim pe ceilalți, vom reînvăța să ne iubim pe noi, acceptându-i și acceptându-ne cu experiențele, calea, valorile, calitățile, defectele și carențele sau lipsurile pe care le au și le avem.

Fără lumina energiei iubirii, nu vom face altceva decât să hrănim întunericul nostru sufletesc și să ne ofilim – vlăguindu-ne trupul și viața prin negativitate și nemulțumiri, de frumusețe și vitalitate.

Prin gânduri dominate de nemulțumiri și negativitate, nu vom face altceva decât să materializăm în planul fizic al vieții noastre, exact conținutul și consecințele fricilor și nemulțumirilor noastre – întărindu-ne convingerile și credințele negative.

Astfel prin negativitatea și ostilitatea noastră, ceea ce semănăm și oglindim în propria viață și în lume, va fi doar ostilitate și negativitate. ”Roadele” pe care astfel le vom culege, într-un mediu care ne va deveni în oglinda vieții, tot mai ostil (prin alegerile noastre eronate și consecințe identice cu sentimentele pe care le exprimăm) – vor fi ”otrăvite” de propria durere și negativitate.

A respinge prin hrănirea nemulțumirilor, negativității și a judecății – atitudinea iubirii – e doar o amară păcăleală a minții, prin falsele sale iluzii, obiecții, scuze și justificări, menite să ne țină adormiți în conștiință.

A-i îngădui minții să ne mintă prin distorsionarea adevărului și a percepțiilor noastre, ne va aduce în mod imperceptibil și inevitabil, în situația de a ne pierde treptat: valorile, pozitivitatea, optimismul, încrederea de sine și în ceilalți, iubirea, entuziasmul, prețuirea, acceptarea, asumarea, toleranța, responsabilitate și iertarea.

Fără ele, vom experimenta suferința, neliniștea , teama, durerea, dezamăgirea, însingurarea, înstrăinarea, nefericirea, neîmpăcarea ostilitatea și lipsa păcii sufletești.

Dacă deja mintea noastră a dezvoltat atașamente față de a hrăni nemulțumiri, a ne plânge de milă, a ne victimiza și a ne hrăni nefericirea, și emoțiile negative ne domină gândurile, credințele, atitudinea și viața – trebuie să înțelegem că am rătăcit calea credinței, a adevărului și a iubirii autentice manifestate prin Spirit.

Pentru a ieși din depresii și a reveni în adevărul inimii și pe calea frumuseții și valorilor vieții – trebuie să reînvățăm să recunoaștem și să prețuim iubirea, pentru a-i dobândi abundența și beneficiile sale.

Pentru a reînvăța să vedem frumusețea în noi, în lucruri, în lume și în viață – va trebui să reînvățăm să ne aducem gândurile negative la tăcere.

Va trebui cu răbdare și perseverența copilului care învață să meargă și să facă primii pași în viață – să reînvățăm mintea, inima și sufletul – să exprime doar iubire și pozitivitate, iar când zgomotul tumultuos al minții ne asurzește în trăncăneala sa plină de nemulțumiri și negativitate – va să o facem să tacă, împiedicând-o împotriva ego-ului și a vanității noastre: să critice, să-i judece pe ceilalți, să învinovățească, să se victimizeze sau să se scuze prin justificări, obiecții sau regrete.

Ocupându-ne mintea cu lucruri ce ne sunt benefice, cu noi preocupări prin care ne putem manifesta și valorifica creativitatea, vocația, experiențele și darul, mintea nu va mai avea timp să se plângă și nici să-și exprime nemulțumirile și dezamăgirile sau să ne hrănească îngrijorările și fricile.

În loc sa ne risipim inutil și inconștient energia, ne vom da prilejul de a ne spori entuziasmul, pasiunea, bucuriile vieții….și prin ele, ne vom reda încrederea de sine, frumusețea și iubirea.

Treptat, pe măsură ce ne vom detașa de negativitate pentru a n-o mai hrăni și răspândi în lume, și – vom înțelege și accepta că noi suntem creatorii propriilor trăiri prin alegerile pe care le facem, prin convingerile cărora le dăm crez și prin emoțiile și gândurile cărora le dăm curs și viață.

Problemele, poverile și consecințele potrivnice pe care le atragem în viața noastră prin alegeri și gânduri dominate de sentimente negative se vor disipa sau își vor găsi soluțiile și rezolvarea, odată cu manifestarea vieții noastre prin credință și atitudinea emoțiilor pozitive.

Când iubirea, acceptarea, asumarea, toleranța, bunătatea și îngăduința, vor deveni părți firești ale trăirilor noastre – tristețea ni se va transforma în bucurie, fața ni se va lumina și viața ni se va transforma în mod miraculos, în frumusețe, armonie și abundență.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
ACORDAT LA IUBIRE
FAPTE EGOISTE
CONECTARE LA IUBIRE
DESCHIZANDU-VA UNUL CATRE CELALALT
TRAIREA BUCURIEI

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>