SCANTEIA LUMINII DIVINE

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

scanteia luminii divine

Bună dimineața
Vă doresc o zi a curajului de a fi, a iubi și a vă asuma în mod autentic, prin ceea ce sunteți, simțiți, faceți, experimentați și aveți. Vă doresc înțelepciunea de a vă redobândi încrederii de sine și a vă putea conștientiza valorile sufletești – încrezându-vă în adevărul ce vă sălășluiește în inimi și, prin puterea credinței date de scânteia divină din ea.

”Lumina” și ”întunericul” sunt două realități ale existenței noastre și le manifestăm fie prin abundența de iubire din suflet, inimă și spirit, fie prin fricile, nevoile și nemulțumirile minții. Indiferent pe care parte a feței destinului trăim sau pe ce cale alegem să pășim – vom avea parte de un set diferit de experiențe de viață ce ne vor aduce încercări și provocări, menite să ne dea lecțiile de viață și să ne supună la plăți pentru ceea ce luăm pentru noi, aferente acelei căi.

În viață totul se plătește: – fie alegem să ne dăruim energia sau să ne drămuim resursele prin cumpătare, și astfel facem anticipat plăți karmice,luând pentru noi în limita abilităților, a resurselor noastre energetice și a ceea ce ”sădim”, – fie ne lăcomim la ceea ce nu ni se cuvine, nu ne aparține, nu putem plăti din resurse proprii sau ne eschivăm în mod neetic de la plată, asumându-ne în mod inconștient prin ele, plăți ulterioare, ale nechibzuinței sau a incapacității de a iubi, a asuma, a prețui și a dărui.

Se întâmplă adesea să nu înțelegem că a jigni, a ne impune adevărul, a genera conflicte, a ataca sau a agresa o persoană (fizic, emoțional, verbal sau prin gânduri de nemulțumire și supărare), – înseamnă a lua din energia ei. A nu conștientiza asta, și a da curs manifestărilor noastre de negativitate, ostilitate, judecată și învinuire, înseamnă a ignora că orice astfel de atac energetic, se manifestă printr-o plată ulterioară, a cărui cuantum îl vom afla doar când prin consecințele negative ale vieții, va veni scadența plății.

Atunci când durerile consecințelor noastre și poverile plăților karmice ne copleșesc – trebuie să înțelegem că ele sunt consecințe firești: – ale modului în care am am gândit, – am folosit ”liberul arbitru” în alegerile noastre, și – ne-am raportat (prin prețuire sau risipă), la propria energie, la cea luată din mediu sau luată în mod neetic (prin ”căpușare”) de la ceilalți.

De suntem nemulțumiți de experiențele noastre și ale celor din jur și suntem tentați să-i judecăm, să-i critică, să-i învinuim sau să-i jignim pe ceilalți pentru propriile eșecuri, supărări, frustrări, orgolii, invidii, gelozii, nereușite și neîmpliniri – trebuie să știm că ne risipim în mod dramatic energia, care prin însuși nemulțumirile noastre, ne semnalează că suntem în afara inimii și suferim de deficit de energie și Lumină la nivel sufletesc.

De ne vom periclita stare de sănătate fizică, mentală și psihică, expunându-ne prelungit la stări de negativitate și stres, caracterizate prin deficit energetic, și stări emoționale de polaritate negativă și energie grea de joasă vibrație – mintea noastră se va dezobișnui de la a-și manifesta mecanismele firești de conectare, accesare și încărcare energetică în plan spiritual.

Astfel, gândurile, alegerile și atitudinile noastre firești vor fi distorsionate, permițând minții să ne manipuleze prin frici și nemulțumiri, dezvoltând mecanisme de hrănire și ”căpușare” a energiei, căutând victime de la care să-și procure doza zilnică de hrană, sub forma energiei de polaritate pozitivă de înaltă vibrație.

De ne vom pierde abilitatea nativă de a ne crește frecvența energetică de vibrație pentru a accesa în mod liber, neîngrădit și nelimitat hrana energetică de polaritate pozitivă, necesară corpului nostru Spiritual (energetic), direct de la Sursă – mecanismele mentale pe care le formăm, se vor hrăni cu energia procesată de cei ce sunt împăcați și fericiți și abundă de energie pozitivă.

Precum ne hrănim trupul, luăm energie materială de polaritate negativă din Pământ (procesând hrana pentru a o transforma în energie) – pentru a nu experimenta nemulțumiri și suferințe sufletești, va trebui să ne hrănim și spiritul cu energia iubirii și a luminii, dând inimii liniște și sufletului pace.

Ori de câte ori mintea va respinge atitudinea toleranței, cumpătării, credinței și iubirii, pentru că nu poate recunoaște prin convingeri și prin programele sale subconștiente propriile valori sufletești – doar ne vom vicia sufletul e hrană energetică, lipsindu-l de lumină și iubire.

Lipsiți de iubire (prin experiența suferințelor, a decepțiilor, a lipsurilor, a mâniilor, a supărărilor și a traumelor emoționale și sufletești), mintea subconștientă va respinge iubirea și toate stările emoționale pozitive, căci orice trăire sau năzuință pe care o avem neexperimentată încă la nivel de abundență, va fi asociată experiențelor, convingerilor și trăirilor noastre negative.

Prin eschiva asumării experiențelor noi, netrăită încă sau prin respingerea lecțiilor aduse de consecințele și experiențele noastre negative – vom forma și amplifica convingeri ostile vieții, până la nivel de atașament mental și prejudecat, confundând adesea valoarea cu no-n valoarea, sau propriul binele cu suferința, prin respingerea dreptului de a fi fericiți.

Când mintea subconștientă va asimila negativitatea, decepțiile, îndoiala, suferința, experiența eșecului, neîmplinirile, etc. prin resemnare și atașamente mentale, ca stări firești ale propriei existențe, acceptându-le ca parte intrinsecă a unei vieții aparținând destinului implacabil al durerii – ea nu ne va mai permite să ne bucure de viață și să-i vedem frumusețea prin perspectiva inimii și a valorilor noastre sufletești.

Când prin convingeri și atașamente mentale, vom accepta ca stările noastre sufletești să fie dominate de gânduri ostile, nemulțumire, negativitate și neîmpăcare, etc – vor genera prin alegerile pe care le facem și prin ceea ce atragem prin emoțiile negative pe care le hrănim – situații și consecințe potrivnice vieții împlinite. Astfel, viața noastră va fi dominate de antagonismul și conflictele generate prin insuficiențe, neajunsuri neliniști și fricile noastre – induse de mintea ego neîmpăcată cu Adevărul inimii și cu propria soartă.

Persoanele negativiste, supărate pe viață și pe semenii lor, devin victimele neadaptate ale schimbărilor din jurul lor și al propriei lor ignoranțe, nesiguranțe, neîncrederi, superficialități emoționale, opunând rezistență împotriva atitudinii pozitive și a schimbării în bine, a stărilor lor emoționale și sufletești.

Cei ce vor simți adesea nevoia de a se victimiza sau de a-i face pe cei optimiști și pozitivi din jur, să treacă prin experiența durerii lor, doar pentru a-i vedea suferind – vor ignora prin egoismul și ne iubirea lor, dreptul propriu și al celorlalți, de a a experimenta viața în lumina adevărului inimii și de a fi fericiți.

A-i condamna pe ceilalți la suferință doar pentru că din inconștiență sau din obișnuință alegem să rămânem captivi în suferințele și nefericirea noastră – înseamnă a ne condamna pe noi la plăți karmice pentru toate suferințele provocate celor din jur, din lipsa maturității emoționale și a incapacității de a ne iubi și a iubi.

Până ce nu ne vom iubi suficient de mult, pentru a reînvăța atitudinea pozitivă a iubirii și a iertării de sin -, vom trăi în frici, purtând false măști ale ipocriziei, intoleranței și fățărniciei, abordând un fals curaj, exprimat adesea prin jigniri și agresiuni verbale și psihice la adresa celor care aleg ca indiferent de poverile lor, să adopte atitudinea toleranței, iertării și iubirii. Doar iubirea poate hrăni sufletul și poate îndepărta norii durerilor și tristeților noastre, vindecându-ne și umplându-ne golurile sufletești.

Curajul asumării adevărului inimi, este singura cale prin care fricile nu ne vor mai putea manipula sau domina gândurile și nici să ne țină captivi în negativitatea și ostilitatea minții. Asumându-ne atitudinea iubirii, vom putem face lumină în sufletul nostru, pentru a înțelege modul în care mintea proiectează în percepțiile noastre subconștiente convingerea falsă a unui destin implacabil și nefavorabil, sortite eșecului și suferinței.

Cei care au avut curajul și tăria de a se detașa de frici, suferințe, nemulțumiri, negativitate și griji, pentru a reînvăța să-și hrănească sufletul, gândurile, alegeri și acțiuni prin emoții, sentimente, stări și atitudine pozitivă pro-activă – au înțeles deja cauzele suferințelor lor și faptul că negativitatea prin care își hrănesc nemulțumirile, și resentimentele pe care și le induc, generează și mai multe nemulțumiri, suferințe și consecințe nefericite.

Cei care încă nu au înțeles lecția detașării de suferințe -încă nu sunt pregătiți pentru a se ierta, a se iubi și a fi fericiți. Pentru a nu amplifica nemulțumirea și nefericirea lor și a nu ne contamina cu suferința, stângăcia emoțională sau ostilitatea lor – este important să nu-i judecăm sau să nu-i condamnăm pentru experiențele și alegerile pe care le fac.

A vedea și a prețui valorile sufletești pozitive ale celor ce ne supără sau ne înfrânează dreptul la fericire, a renunța la a-i judeca și agresa, a le accepta alegerile și experiențele și a-i toleranță cu blândețe așa cum sunt – ne va ajuta să ne detașăm de propriile noastre stări sufletești negative.

Când ne vom putea detașa de frici, îndoieli, nemulțumiri și suferințe pentru a ne iubi – îi vom putea îmbrățișa cu iubirea, blândețea și răbdarea noastră, pe semenii noștri și pe cei deschiși la inimă spre schimbarea stărilor lor sufletești negative, lăsându-i să evolueze și să se trezească la conștiință, în ritmul inimii și al al vibrației lor.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
O CALATORIE CATRE LUMINA
LUMINĂ
Lumina – băutura care dă nemurirea
Apă, sânge şi lumină – legăturile dintre ele
Dumnezeu – se află și mai departe de ideea pe care lumina ne-o poate da despre El

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>