SĂRĂCIE SUFLETEASCĂ

Category: Dezvoltare spirituala Comments: 2 comments

saracie sufleteasca

Sărăcia spirituală a ființei umane izvorăște din: ”orbul” minții, din ”surzenia” inimii și din ”întunericul” său sufletesc. Mintea, lipsită de conștiință trează, crede doar în convingerile și iluziile sale.

Astfel, sărăcia de credință și lipsa de iubire a minții – va respinge tot ceea ce înseamnă prețuire și asumare, condamnând ființa lipsită de rațiune trează și de cuget liber, la suferința și durerea induse de un ego trist – căzut în dizgrația Luminii și în capcana ispitei lăcomiilor și a insuficiențelor sale, induse prin nemulțumiri și frici.

Când ființa este victima propriei ignoranțe, frica devine parte a destinului său. Astfel, ea va ajunge să se resemneze sau să ducă o viață de supraviețuire printre griji, copleșită de: insuficiențe, nemulțumiri, nefericire, judecăți, supărări, ură, intoleranță, risipă, ne-iertare și ne-prețuire. Însingurarea o va face să trăiască rătăcită de valori, copleșită de neînțelegere, ne-iubire, nefericire, griji, ostilitate și mânie – ducând durerea subzistenței unei vieți austere, risipite și neîmplinite.

Calea vindecării sărăciei, a tristeții și a durerii noastre sufletești, rămâne doar armonia prin iubire, acceptare, prețuire și iertare, exprimate în Lumina grației divine și a credinței în binele nostru comun.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
SARACIE
RELAȚIA CU VIAȚA
DARURILE VIEȚII
IMPARTASIREA BOGATIEI
DANSUL ENERGIEI

2 comments to SĂRĂCIE SUFLETEASCĂ

  • SĂRĂCIE  says:

    […] urmatoarele articole: – SĂRĂCIE SUFLETEASCĂ – SARACIE – Viața universală – în acest sens trebuie să lucrăm – […]

  • DANSUL FIINȚEI  says:

    […] urmatoarele articole: – SĂRĂCIE SUFLETEASCĂ – FANTOME SI SPIRIDUSI – Adevărata lucrare de creație este lucrarea spirituală […]

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>