RESPONSABILITATEA VIEȚII

Category: Dezvoltare spirituala Comments: One comment

responsabilitatea vietii

Viața pe care alegi să o trăiești, e precum alegi s-o vezi, prin ceea ce făurești prin convingeri și crez. Ceea ce trăiești acum, experiențele prin care treci și drumul pe care l-ai parcurs, primesc sens și valoare, doar dacă: – ești mulțumit și împăcat cu cine ești, cu ceea ce ai, cu ceea ce faci și cu ceea ce alegi să trăiești (ca efect al convingerilor pe care le exprimi prin gândurile, emoțiile, alegerile și acțiunilor cărora le-ai dat curs în trecut).

Modului în care îți dezvolți abilitățile și înveți să-ți depășești barierele mentale ce te opun adevărului inimii tale – va da măsura măreției tale și curajul de a trece peste poverile și provocările vieții.

Prețuindu-ți energia, timpul, viața și darurile și renunțând la a te mai plânge și a aștepta sau pretinde ajutorul celor din jur pentru a depăși problemele și poverile pe care prin frici, ostilitate și ne iubire le generezi – îți vei dezvolta abilitatea de a te adapta continuu mediului în care trăiești.

Devenind responsabil pentru alegerile și consecințele tale, vei înțelege calea spirituală prin care poți evolua și prospera, pentru a te simți în permanență, mulțumit, împăcat și mulțumit, în armonie cu lumea în care trăiești

Dacă ești neîmpăcat sufletește cu tine, cu trăirile tale, cu cei din jur și cu viața ta și cu lumea în care trăiești – este pentru că încă îți risipești în mod irațional energia, fără a fi conștient de cauzalitatea ta, și fără a putea anticipa efectele gândurilor, emoțiilor, alegerilor și acțiunilor tale (izvorâte din convingerile și prejudecățile pe care le hrănești), asupra consecințelor și experiențelor pe care le trăiești și le vei trăi.

Pentru a nu repeta greșelile din trecut, pentru nu-ți perpetua suferințele și durerile în prezent și viitor și pentru a nu contamina cu suferințele și poverile tale, lumea din jur: – evită să te reconectezi mental prin gândurile și emoțiile tale, la stări, trăiri, experiențe și traume nevindecate și neiertate (peste care timpul deja a trecut).

Continuând să-ți hrănești suferințele, iluziile, fricile, neîmpăcările și negativitatea sau, ne renunțând la nevoia de a a-i mai judeca, învinui, condamna sau agresa pe cei din jur, pentru alegerile, comportamentul și experiențele lor – nu vei face altceva decât să retrezești în tine, tramele, ne iertările și rănile trecute, nevindecate.

Eschivele, nemulțumirile, neacceptarea sau neîmpăcările, neasumarea, ne iertarea sau ne-iubirea, te vor constrânge să-ți proiectezi durerile și ostilitatea, în viitor și asupra celor din jur, prin false credințe și convingeri.

Pentru ca, fricile, neîmplinirile, nemulțumirile, insuficiențele, lăcomiile, negativitatea, ne iertările, îndoielile, neputințele, traumele, necredința, ne iubirea, resemnarea și dezamăgirile, vor deveni parte intrinsecă a firii și a vieții tale – este nevoie să redevenii responsabil față de viața ta, alegând să crezi în binele tău, în frumusețea ta și în dreptul tău de a iubi și a fi fericit.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
LECȚII DE VIAȚĂ
RAMAI IN VIATA TA
RELAȚIA CU VIAȚA
Viața spirituală – practica ei nu ne scutește de toate problemele
Sănătatea – să găsim mai întâi mijloacele de a întări viața din noi

One comment to RESPONSABILITATEA VIEȚII

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>