RECUNOȘTINȚĂ VIEȚII

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

recunostinta vietii

Pentru a evita să ne ocupăm mintea și viața cu lucrurile care ne induc fricile, ne provoacă supărările, ne îngrijorează, ne nemulțumesc sau ne împovărează – e nevoie să învățăm să ne iubim și să ne iertăm de nevoia de a suferi, pentru a ne putea manifesta recunoștința pentru darul nostru divin.

Prin tot ceea ce alegem să gândim, să simțim, să experimentăm, să facem, să vedem și să sădim – exprimăm lumea noastră sufletească și modul în care înțelegem, să privim emoțional, conștient sau reactiv, evenimentele, consecințele, semeni și viața pe care alegem să o trăim.

Ceea ce vedem, este perspectiva a ceea ce alegem să iubim sau să respingem. Astfel, suntem singurii care decidem ce putem accepta, iubi și prețuim, și tot noi decidem ceea ce urâm respingem sau permitem să ne sădească în minte, inimă, suflet și conștiință – agresiunea, neputința, ostilitatea și nevoia de a suferi.

Când ne vom putea detașa de umbrele ne-iertărilor și traumelor noastre sufletești sau de negativitate și de gândurile toxice care ne întunecă percepțiile, stările emoționale și mintea, vom descoperi lumina frumuseții noastre sufletești.

Frumusețea, fericirea, iubirea și valorile noastre sufletești, se află dincolo de nemulțumirile, îndoielile, neîncrederea, neliniștile, neîmplinirile, mâniile și fricile pe care le hrănim, exprimate prin convingerea neputinței noastre de a ne împlinii și a fi fericiți.

Când îi vom îngădui inimii și minții să se bucure de ceea ce gândim experimentăm, exprimăm și trăim – vom deveni capabili să ne detașăm emoțional de nemulțumirile, negativitatea, ostilitatea și fricile pe care le hrănim, pentru a iubi, a ne împăca, a dobândi claritatea și înțelegerea esenței rostului vieții.

Atunci când prin curajul asumării și acceptării, vom îngădui vieții să ne surprindă prin frumusețea și abundența ei – vom deveni prin împăcare, fericire și recunoștință – capabili să iubim.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
VIAȚĂ
Viața – se reînnoiește fără încetare
A-ți iubi aproapele – a respecta în el viața pe care a primit-o de la Dumnezeu
LECȚII DE VIAȚĂ
RAMAI IN VIATA TA

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>