RECUNOSTINTA

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

recunostinta

Bună dimineața
și o zi plină de frumusețe, bucurie și împliniri!
Vă doresc să a veți parte de o zi a excelenței, prin care să dobândiți atitudinea și abilitate prețuirii și a recunoștinței pentru darurile voastre și pentru tot ceea ce sunteți prin experiențele, valorile, lecțiile, abundența, pierderile și consecințelor care v-au călăuzit până în acest moment al vieții, trecând prin drame, poveri, decepții și neîmpliniri, dar și prin trăiri pline de frumusețe și împliniri.

Aici și acum, este momentul zero, al adevărului care vă desăvârșește și vă oglindește în fața ochilor, realitatea propriilor alegeri, valori, carențe și lumi sufletești.

Prin tot ceea ce faceți, exprimați, simțiți, trăiți și gândiți – sunteți minunați și merituoși sau neputincioși și nedemni să vă iubiți și să meritați să fiți iubiți. Și asta pentru că, prin ceea ce credeți, mintea vă va da dreptate și vă va susține să și trăiți. prin Indiferent de care parte a talerului credeți că vă situați prin convingerile voastrede iubire

Privind viața pe care o trăiți – prin ochii minții, a percepțiilor, simțurilor, trăirilor, experiențelor și cunoașterii sale, sau raționând sinelui vostru autentic, capabil să conștientizare și să înțeleagă ”realitatea” de dincolo de ceea ce mintea ego acceptă prin dovezi și lucruri certe – veți vedea unde sunteți și cât de departe sau de aproape sunteți de obiectivele și năzuințele vieții voastre (asta dacă ați avut înțelepciunea să vă fixați un țel).

Dacă ceea ce vedeți vă mulțumește, vă bucură și vă face să vă simțiți împliniți – sunteți pe drumul cel bun al recunoștinței, credinței și adevărului inimii, manifestate prin: iubire, optimism, pozitivitate, încredere, pasiune, entuziasm, prețuire, cumpătare, toleranță, iertare, asumare și responsabilitate, pentru viață, pentru semenii voștri, și pentru ceea ce sunteți, trăiți, experimentați, aveți, simțiți, gândiți, alegeți și faceți.

Dacă fricile, lăcomiile, insuficiențele, nemulțumirile, nefericirea, neajunsurile, negativitatea, neîncrederea, neliniștile, mâniile, ostilitatea, suferințele, poverile și neîmplinirile vă copleșesc – ați rătăcit calea Luminii, a credinței și a iubirii. În acest caz, va trebui să înțelegeți că, goana după lucruri materiale, după avantaje, privilegii, prosperitate și bunăstare financiară – vă va risipi părți din sufletul și vă va golii inima de valoare și conținut.

Un suflet neîmpăcat ne va eroda conștiința și ne va face nefericiți – indiferent de suma din cont, de privilegiile de care beneficiem sau de valorile materiale acumulate și stăpânite vremelnic. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să înțelegem că, tocmai nefericirea, negativitatea și nemulțumirile noastre, ne vor goli viața de vitalitate, valoare și conținut.

Pentru a clădi peren în viețile noastre și a nu le distruge, este esențial să înțelegem că fundația unei construcții durabile, menite să reziste (în plan individual sau reflectat în societate), trecerii timpului – va trebui clădită pe fundamentul sufletelor curate, cumpătate capabile de iubire, prețuire, iertare și responsabilitate – nedominate de mintea ego, prin: lăcomii, posesivitate, imoralitate, lipsă de scrupule, nepăsare, invidii, supărări, ne-iubire, ne-iertare, intoleranță, nemulțumiri, neliniști, mânii, negativitate, sau ostilitate.

Desigur, toate astea vor părea firești atunci când dobândim prin conștiință trează claritatea – dar vor părea greu de realizat, atunci când îi vom permite minții ego să ne servească obiecții și justificări pentru a-și motiva sau scuza neputința, iresponsabilitatea, eschiva asumării, nepăsarea sau indispoziția de alege schimbarea convingerilor și obiceiurilor sale eronate, pentru a-și schimba experiențele și rezultatele ce-i sunt potrivnice ființei sale.

Un spirit treaz înțelege că mintea e doar un computer ce nu poate gândi și raționa în afara ”liniilor de cod” a rutinei programelor mentale pe care le rulează și nu poate nici înțelege, asimila și gândi, dincolo de limitele cunoașterii și a convingerilor sale. A înțelege că deciziile minții noastre sunt subconștiente și instinctuale, înseamnă a admite că erorile sale sunt firești, atunci când nu sunt ”supervizate” prin adevărul inimii și prin conștiință trează.

De înțelegem toate astea și le aplicăm în alegerile pe care le facem, înseamnă că Sinele nostru Spiritual este activ și avem conștiința trează, capabilă să prețuiască viața și – să genereze prin ceea ce este, înțelege și face, conjuncturi favorabile din punct de vedere material și energetic, benefice atât sieși, cât și habitatului în care trăiește, și celor din jur.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
RECUNOȘTINȚĂ
Recunoștința – să o preferăm pe cea a Cerului în locul celei a oamenilor
Omraam Mikhael Aivanhov – Recunostinta si multumirea
CAND CONDITIILE SUNT PRIELNICE
STAREA DE GRATIE

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>