Postul, o cale de evolutie spirituala

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Cand vine vorba de “a tine post” primul lucru care ne vine in minte este: “restrictie” alimentara”. Mult mai tarziu constientizam ca a tine post inseamna si alte eforturi precum a gandi curat, a vorbi curat si a ne comporta curat.

Cel mai adesea oamenii sunt speriati de toate restrictiile impuse de Biserica conform randuirilor acesteia: de la controlul alimentar pana la curatenia trupeasca si sufleteasca.
Cand vine vorba despre restrictiile alimentare, ne este mult mai simplu sa ascultam sfatul medicului si sa ii urmam vorbele pentru a ne vindeca.
Unele persoane tin post in loc de … dieta. Este si asta o varianta. Dar nu se mai numeste post. Se numeste dieta si adesea, pentru eficacitate, este sustinuta de efort fizic.

Asadar componenta alimentara a Postului are efecte vizibile la nivel fizic, dar si la nivel energetic si spiritual.

Eliminarea produselor de origine animala din alimentatia zilnica este bine stiut ca duce la o detoxifiere a organismului, o reimprospatare a acestuia si, inlocuirea carnii cu legumele si fructeleduce la vitaminizare.

Citeste articolul integral aici

Recomandam urmatoarele articole:
Omraam Mikhael Aivanhov – Postul
Tacerea
Cum ne deblocam energetic?
Muntele – o legătură între pământ și cer
Cele patru elemente – și încercările ce le corespund

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>