O RELATIE SANATOASA CU FRICA NOASTRA

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

o relatie sanatoasa cu frica noastra

Bună dimineața!
Să aveți parte de o duminică plină de căldură sufletească, frumusețe și grație lăuntrică, în care să vă manifestați inteligența emoțională, pentru a vă elibera prin iertare, trupul, mintea, inima, sufletul și viața, de răni, traume, nemulțumiri, negativități, suferințe și frici.

A alege această cale, ne va oferi claritatea necesară – pentru a înțelege prin experiența favorabilă a acceptării și asumării atitudinii și a gândurilor pozitive, că – nimeni din afara noastră, nu este atât de aspru cu noi înșine, precum suntem noi față de noi, prin fricile, nemulțumirile, negativitatea, judecățile și mâniile pe care le exprimăm prin gândire și le manifestăm la adresa noastră și a celorlalți.

Sentimentul de vinovăție și teama pedepsei pentru greșelile și erorile firești ale procesului de învățare și adaptare la schimbările lumii din jur – care ne urmăresc prin iluziile, credințele, convingerile, prejudecățile și programele mentale în care alegem să credem în mod inconștient – ne fac să devenim ostili și să ne facem adesea viața un calvar.

Agresivitatea verbală sau fizica manifestate atât față de semenii noștri, față de autoritățile umane, față de factorii externi care ne influențează experiențele, cât și față de autoritatea abstractă sau spirituală, cum ar fi Dumnezeu sau lege karmică a vieți și a destinului nostru nefavorabil.

Insuficiențele, neajunsurile, lipsurile, carențele, defectele, lipsa de abilități, lipsa experiențelor favorabile, bagajului karmic, etc., care, prin alegerile pe care le facem și stările sufletești care le succed – converg către problemele, consecințele, poverile și așteptările noastre neîmplinite.

Nemulțumirile raportate la trăirile și experiențele prin care trecem, precum și – exacerbarea sentimentului nostru de vinovăție vis a vis de toate neajunsurile, supărările și decepțiile pe care le hrănim atunci când îi învinuim și-i judecăm pe ceilalți pentru propriile alegeri, insuficiențe și consecințe – sunt stări firești de manifestare a deficitului nostru energetic.

Orice risipă de resurse, manifestată ca disconfort fizic, stare de nervozitate, oboseală cronică, supărare, ne-iubire, etc, este cauzată de proasta gestionare a resurselor ce ne stau la dispoziție (timp, bani, sănătate, etc).

Toate stările emoționale negative resimțite la nivel fizic, psihic și mental – își fac loc în viața noastră: – pentru a ne învăța să ne gestionăm eficient gândurile și emoțiile ca surse consumatoare de energie, – a ne conștientiza carențele și a ieși din labirintul poverilor și a nemulțumirilor.

Abordând o atitudine emoțională diferită față de problemele cu care ne confruntăm, față de noi și față de viață, decât atitudinea și stările sufletești negative prin care am atras consecințe nefavorabile sau le-am generat, ne va susține în a ne elibera de poveri și suferințe, regăsindu-ne cadența vieții.

Privindu-ne viața, trăirile și consecințele, în mod obiectiv, de la alt nivel de gândire, atitudine, abordare și conștientizare, decât cel prin care dăm conotație negativă experiențelor prin care trecem – vom înțelege că depinde în mare măsură de noi, să învățăm a fi mai îngăduitori cu noi înșine și cu cei din jur, pentru a nu mai acutiza sau agrava deficitul nostru energetic, ce duce la disconfort emoțional, suferință sufletească sau durere fizică.

În consecință:
– a purta masca falsității în detrimentul autenticității noastre, – a ne ascunde fricile, teama de neprevăzut, problemele, poverile, rănile, etc., și – a ne manifesta indisponibilitatea asumării responsabilității propriilor alegeri, atitudini și consecințe – nu vom face altceva decât să pierdem lecțiile propriilor experiențe. Astfel, doar ne vom perpetua peste timp: greșelile, erorile, carențele, lipsa abilităților, eschiva asumări experimentării și învățării vieții, și în final suferințele.

Prin a alege manifestarea atitudinii eschivei, a amânării deciziilor eliberatoare, a iresponsabilității față de binele nostru, a ne-prețuirii, a neasumării, a neacceptării, a superficialității emoționale, a negativității, a lipsei credinței și a iubirii, a neîncrederii și a lipsei stimei de sine, etc, – ne vom induce în mecanismele mentale subconștiente, nevoia de a suferi și a judeca tot ceea ce trăim și se întâmplă în jurul nostru, din perspectiva modului în care ne susțin sau împlinesc propriile nevoi sau așteptări.

Ne păsându-ne de ne nevoile sufletești ale celorlați, ne armonizându-ne nevoile cu ale celorlalți, ne cunoscând arta de a-i face pe ceilalți să se simtă onorați sau bucuroși să facă pentru noi acele lucruri pe care le dorim sau le așteptăm de la ei – în loc să acceptăm experiențele sau limitele darurilor și iubirii lor.

Cât timp vom căuta să-i judecăm pe ceilalți atunci când așteptările noastre sunt ”trădate” sau îi învinuim ca nu ne împlinesc așteptările, pe care noi înșine suntem incapabili să le împlinim… ne vom lăsa mintea să ne furnizeze scuze și justificări prin care să ne scoatem din culpa vinovăției pe noi.

Va trebui în final să înțelegem că fiecare dintre noi suntem responsabili doar pentru propriile experiențe și pentru binele nostru sufletesc. Frumusețea lumii exterioare pe care o percepem este întotdeauna oglinda lumii și a frumuseții noastre sufletești. Ea depinde de modul în care învățăm să aducem frumusețea și iubirea ce pleacă dinspre noi, în gândurile, sentimentele, trăirile și viața noastră.

Așadar, prin a-i învinui pe ceilalți pentru problemele cu care ne confruntăm și pentru experiența durerilor și a suferințelor auto- induse prin alegeri și atitudini eronate față de viață și față de propriul bine sau, prin a-i împovăra pe ceilalți cu propriile poveri, supărări, nemulțumiri, neajunsuri, frici, frustrări și suferințe – nu ne vom face altceva decât să-i contaminăm pe ceilalți cu negativitatea noastră și să-i agresăm.

Fără a accepta alegerile și experiențele celorlalți fără a-i judeca și condamna pentru ele – vom rata de fiecare dată acceptarea și lecțiile propriilor experiențe. Până când vom permite minții ego să ne amăgească prin suferințe, nemulțumiri și frici vom rata lecțiile vieții, căci nu ne vom putea detașa de prejudecățile și convingerile noastre negative.

Când vom înțelege că noi suntem cei ce generăm poverile vieții prin atașamente, așteptări și rezistență la schimbare ego-ul nu ne va mai putea manipula conștiința prin frici. Atunci în lumina conștiinței iubirii și a adevărului inimii, ne vom renaște trezindu-ne la viață.

Cât timp vom continua să ne condiționăm activitățile, experiențele, relațiile și iubirea, de ceea ce obținem pentru noi – nu vom putea înțelege că deja suntem și avem tot ceea ce ne trebuie pentru a fi fericiți.

Singura cale de a ieși din marasmul problemelor auto-induse, și a ieși la lumină din labirintul întunecat al poverilor, al neîmplinirilor, al insuficiențelor și al iluziilor minții – este aceea, ca noi, să devenim tot mai conștienți de propriile carențe emoționale și de cauzele spirituale ale negativității și a fricilor prin care ne înfrânăm experiențele și viața, condamnându-ne la mediocritate, izolare, înstrăinare, suferințe, regresul sau stagnare.

Eliberându-ne de credințele și tiparele mentale de interacțiune bazate pe instinctualitate și frici – vom dobândi curajul de a ne asuma vulnerabilitățile, autenticitatea personalității, valorile, abilitățile, consecințele, lecțiile și viața – prețuind tot ceea ce suntem, atragem, experimentăm și trăim.

Când vom înțelege că în acest moment suntem maximul potențialului pe care prin experiențele anterioare îl puteam atinge, vom deveni conștienți că a ne accepta și A FI, înseamnă a ne iubi așa cum suntem.

Când vom fi împăcați și fericiți cu noi înșine – vom redeveni creativi și plini de frumusețe. Atunci vom înțelege că fricile, prin care experimentăm neajunsurile, suferințele și poverile vieții, sunt iluzii născute din ne-iubire – vom renunța la luptă și la confruntarea cu viața, pentru a o îmbrățișa și a o trăi în armonie și frumusețe, prin iubire, credință și pace lăuntrică.

Când ne vom iubii, rănile sufletești ni se vor cicatriza rând pe rând lăsând loc în viața noastră, beatitudinii, fericirii și împăcării. Când lumea noastră interioară va fi abundentă de iubire, ceea ce vom vedea în afară și în semenii noștri, va deveni copia fidelă a frumuseții noastre lăuntrice.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
RAZBOI SI PACE
MINTEA CARE POATE VINDECA
DESPRE RELAȚII
Despre Dragoste
Legea oglindirii

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>