O MINTE DESCHISA

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

o minte deschisa

Bună dimineața!
Vă doresc o zi plină de claritate în inimile și sufletele voastre, în care ”obloanele minții” să nu mai poată împiedica lumina să între în viața voastră – pentru a-i permite să vă arate calea și, a vă da prin Spirit și iubire – adevăr, înțelepciune, fericire și conștiință.

Adesea, pentru a vedea pădurea, este necesar să ne detașăm de copacul care ne obturează privirea – pentru a dobândi o nouă perspectivă, diferită de ceea inițială. Pentru asta însă, e nevoie să conștientizăm atașamentul sau subiectivitatea gândurilor și sentimentelor prin care continuăm să fim legați de copac.

Fără a ne asuma consecințele și eroarea alegerii perspectivei prin care ne-am îngustat privirea, nu vom putea depunem efortul de a înțelege că, pentru a ne apropia de adevărul și perspectiva dată de frumusețea lăuntrică a inimii și a sufletului nostru, este nevoie să facem un pas în spate sau unul lateral, prin care să dobândim perspectivele favorabile miracolelor vieții.

Pentru a dobândi claritatea asupra perspectivelor propriilor percepții, dar și a irealităților plămădite prin iluzii, preconcepții, prejudecați sau false crezuri și convingeri ale minții – este nevoie să învățăm să ne detașăm de negativitate, de temeri, de atașamentele mentale și de obiceiurile potrivnice prin care ne vitregim trupul, minta și Spiritul, de energia necesară acțiunii și atitudinii pozitive.

A rămâne cramponați în prejudecăți și barierele propriei minți – ne vom lăsa nemulțumirile, neajunsurile, neliniștile, supărările și suferințele induse de ea, să ne distorsioneze credințele, percepțiile și realitate – prin programele mentale subconștiente, prin gânduri dominate de frici și prejudecăți și prin emoțiile negative asociate lor.

Fricile, nemulțumirile, resentimente, ostilitatea, negativitatea, lipsa încrederii de sine, rezistența la schimbare, etc. – sunt doar măsuri ale carențelor noastre emoționale, a lipsei experiențelor pozitive, a nevoi de energie vitală, a lipsei de credință și a iubirii.

Teama de a nu suferi eșecuri și erori, și de de a nu fi pedepsiți, ne induc adesea sentimentul de vinovăție, și readuc în memoria și în realitatea noastră prezentă – traumele fizice și psihice din copilărie, eșecurile, reproșurile și rănile sufletești suferite ca adulți – înstrăinându-ne prin neîncredere, față de semeni, față de Sinele nostru Spiritual și față de propriile valori sufletești.

Fricile, ostilitatea, negativitatea, neîncrederea, eschiva și neasumarea devin bariere mentale. Ele ne opun în mod automat (prin deciziile subconștiente ale minții) – atât confruntării cu realitatea înconjurătoare, cât și asumării curajoase a experiențelor vieții.

Prin ne cunoașterea, neînțelegerea sau neasumarea sensului și esenței iubirii – pierdem atât experiențele favorabile ale vieții, cât și lecțiile aduse în viața noastră prin consecințele ce le considerăm potrivnice așteptărilor și binelui nostru. Când fricile și lipsa experiențelor pozitive ne domină mintea prin neîncredere și lipsa încrederii de sine – ne închidem în noi și în carapacea minții ego, lăsând-o să ne controleze gândurile sentimentele, alegerile și viața.

Când vom lăsa decepțiile, neajunsurile și nemulțumirile, să ne copleșească și să ne controleze destinul și viața – experiențele și consecințele noastre vor fi dominate de nemulțumiri, insuficiențe, griji, neajunsuri, incertitudini și neliniști.

Treptat, ele se transformă în negativitate, pesimism, ostilitate, decepții, furii, mânii și depresii – pe care le vom întoarce prin judecăți și învinuiri, împotriva semenilor noștri, pentru că lipsiți de energia iubirii și a luminii sufletești nu vom putea prețui valorile, pozitivitatea, iubirea, credința, reușitele sau, frumuseții vieții trăite de de ceilalți. Astfel distrugem tot ceea ce e frumos, valoros și viu în noi, în viața noastră și în viața celorlalți – înstrăinându-ne prin ursuzenia și negativitatea noastră, de ele, de oameni, și adesea de cei dragi.

Atunci când vom înțelege că tot ceea ce este întunecat în sufletul nostru și ne este potrivnic și nefolositor prin gândurile, sentimentele și atitudinea noastră – este un balast ce-l cărăm după noi (hrănit la nivel energetic, de convingerile și credințele care ne-au fost programate în minte) – atunci atitudinea noastră față de noi, față de semeni și față de viață, se va schimba în mod pozitiv.

Când vom înțelege că prin negativitate generăm și mai multă ostilitate în viața noastră și ne dezechilibrăm în mod dramatic balanța energetică – vom ști să facem alegeri conștiente de efect, renunțând la manifestările reactive și instinctuale, de a căror consecințe nu ne mai putem feri.

Când vom fi capabili să renunțăm la a ne risipi energia – pentru a învăța să o conservăm și s-o prețuim – vom ști și să o producem prin iubire, pentru a o redirija în mod conștient, pentru materializarea în viața noastră, a gândurilor, sentimentelor, alegerilor, atitudinilor, acțiunilor, experiențelor și rezultatelor pozitive.

De abia atunci când ne vom deschidem inima, pentru a ne asuma vulnerabilitățile, a ne accepta semenii și a ne asuma viața cu bune și grele – vom deveni capabili să înțelegem și să conștientizăm că: – dacă ne închidem prin ego, negativitate, neasumare, neîncredere, vanitate și frici – în sinele nostru, în ”colivia” sau în ”carapacea minții” – și dacă tragem astfel ”obloanele” inimii și a sufletului nostru – energia luminii nu poate nici intra și nici ieși, pentru a primi și a dărui iubirea.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
MINTEA CARE POATE VINDECA
Pământul – în planul fizic, ca și în planul spiritual, el încolțește numai semințele ce i le oferim
Don Miguel Ruiz – Cele Patru Legaminte
Cum ma rog? Cer o schimbare in mintea mea, nu in lume
Dușul complet de dimineață. Pentru Corp, Minte și Suflet

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>