O CALATORIE CATRE LUMINA

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

o calatorie catre lumina

Bună dimineața
și o zi binecuvântată, plină de frumusețe, lumină și grație divină!
Fie ca azi să descoperiți compasiunea și puterea energetică a luminii din voi, pentru a vă dobândi liniștea sufletească, împăcarea și frumusețea divină a iubirii.

Liniștea este esența inimii fiecăruia dintre noi. Pentru a fi în plinul ei, este necesar să ne iertăm pe noi înșine și să-i iertăm și pe ceilalți prin abundența iubirii ce ne sălășluiește în inimi.

Renunțând la a ne învinui sau a căuta vinovați în afară pentru suferințele pe care ni le inducem când mintea ne întoarce împotriva inimii – ne vom putea reorienta atenția și gândurile către valorile noastre lăuntrice și către ceea ce putem iubii.

Cât timp vom fi îngrijorați, nemulțumiți, neiertători și furioși, nu vom putea fi în planul inimii noastre și nici în adevărul ei. Vom fi doar în iluziile întunecate ale minții și vom experimenta reversul negativ al ”monedei” karmei noastre,în durerea sufletului vlăguit de energie, iubire și lumină.

Călătoria către lumină, începe cu imaginea mentală a frumuseții, create prin credință și iubire. Ea ne arată calea și ne îndrumă prin pasiune și entuziasm pentru viață, către lumină.

Dându-ne răgazul să ne observăm gândurile și sentimentele în dialogul nostru mental, înainte de a le transforma în alegeri, acțiuni și realități palpabile în plan fizic – vom înțelege pe deplin, : – când suntem agățați sau ancorați în trecut sau în viitor, prin iluziile, fricile și anxietatea minții (pe care le hrănim inconștienți prin convingeri și sentimente negative atașate lor); sau – când suntem în adevărul inimii și ne dăm răgazul să construim și să hrănim prin energia emoțiilor noastre pozitive doar acele imagini mentale și trăiri, pe care le putem iubi și ne împlinesc sufletește.

Ceea ce este important pentru a găsi calea spre lumină, este conștientizarea și accesarea aspectelor mai profunde al ființei noastre spirituale care are deja memoria uniuni prin conștiință și a împăcării inimii cu mintea.

Toate ființele umane au capacitatea de a atinge o stare superioară de conştiență și compasiune. Totuși, sunt foarte puțini oamenii care știu că există în ei această capacitate de a-și găsi pacea lăuntrică. De aceea, majoritatea ființelor umane trăiesc viața sub corvoada fricilor, a insuficienței și a neîmpăcării, chinuindu-se să-și ducă zilele de azi pe mâine sau hrănindu-și lăcomiile materiale nesaturabile.

Când mințile ne sunt ocupate cu gânduri, supărări și griji, rațiunea conștientă ne este blocată. Mintea ne risipește energia copleșită de nemulțumiri și frici, iar trupul ne este în mod constant în luptă cu agresivitatea emoțională și psihică la care prin furii și neîmpăcări o supunem, slăbindu-i sistemul imunitar.

Sunt puține ființele umane care se ocupă în mod direct de starea lor de bine, în plan fizic, mental, emoțional și sufletesc. Nu e de mirare că majoritatea oamenilor copleșiți de griji, rămân captivi în planul material și al convingerilor programate în mintea lor – fără a fi capabili să conștientizeze sau să înțeleagă că se agresează, vlăguindu-și viața de frumusețe și de perspectiva spirituală asupra ei.

Cei puțini ce-și pot activa și desăvârși prin credință, iertare și iubire, planul spiritual, contribuie la echilibrul energetic al lumii, dând un nou imbold vieții și perspectivelor experiențelor pe care le trăiesc atât în planul material al existenței lor, cât și în plan Sinelui lor energetic, pe care le oglindesc în lume.

Atâta timp cât ”majoritarii” vor continua să trăiască în iluzia ego-ului minți și a fricii lor și nu le va păsa de pacea și frumusețea propriului suflet – vor continua să-și trăiască declinul vieții, risipindu-și energia și valorile sufletești, fără să conștientizeze că prin negativitatea și durerea lor, îi contaminează pe cei ce iubesc și aleg să trăiască fericiți.

Cei ce continuă să-și răspândească negativitatea și ostilitatea în jur și să-i acuze pe alții pentru propriile suferințe și problemele cu care se confruntă ca efect al atitudinii, alegerilor și acțiunii lor – nu vor face altceva decât să agreseze viața celor din jur, condamnându-se la și mai multă suferință și la nefericire.

”Minoritarii”, vor trebui să dezvolte abilități superioare pentru a se proteja prin iubire, de agresivitate și, pentru a se adapta continuu, unui mediu ostil. Astfel, ei vor deveni capabil prin trezirea conștiinței iubirii și dobândirea clarității prin Spirit, să vadă perspectivele benefice a propriei viați și a lumii din jur. Asta le va da puterea, frumusețea și responsabilitatea menirii lor.

Cei lipsiți de iubire, vor fi molipsiți de negativitatea pe care în mod inconștient și-o auto-induc în suflet prin inconștiența minții. Astfel se vor simți victime ”conjuncturale” prinse în capcana propriei ignoranțe de a iubi și a ierta când poverile sau neîmplinirile îi copleșesc, atunci când e vorba de serviciul lor, de relaţiile pe care le dezvoltă, de locul unde se află sau trăiesc fizic, precum și de rolurile şi responsabilităţile cărora trebuie să le facă față.

Atunci când vom deveni responsabili în raport cu convingerile, emoțiile și acțiunile cărora le dăm curs, prin gândurile, convingerile, emoțiile și alegerile pe care le facem – vom înțelege că scuzele, eschiva responsabilității și justificările minții, găsite după ce acțiunile noastre neinspirate au dus la consecințe și rezultate ce ne sunt potrivnice – sunt inutile, tardive și de prisos.

Înțelegând că stările negative ale ego-ului, durerile fixzice și suferințele sufletești, își au rădăcina în trecutul nostru sau în iluzia fricilor proiectate în viitor – vom putea să alegem în mod conștient să trăim în prezent, învățând să aducem prin iubire în armonie, ceea ce gândim, rostim și facem, și lucrurile în care credem și sunt în armonie cu adevărul inimii și pacea noastră sufletească.

Stările emoționale pozitive și atitudinile energetice benefică vieții – ne vor putea susține în dobândirea clarității și prețuirii a ceea ce suntem în mod autentic, dându-ne puterea asumării, a acceptării, a experimentării, a învățării, a adaptării, a înțelegerii, a cumpătării, a moralității și a acțiunilor conștiente pro-active, dublate de entuziasm, pasiune și iubire față de oameni, față de experiențele noastre și față de ceea ce există și suntem.

Printr-o atitudine conștientă și pozitivă, vom ști în permanență că avem liberul arbitru și că depind de noi și de alegerile pe care le facem: drumul pe care-l parcurgem, stările sufletești pe care ni le inducem, convingerile pe care le hrănim și calitatea vieții pe care alegem să o trăim.

Atunci când vom ști că depinde doar de noi – să renunțăm la a ne mai agresa, a ne victimiza sau a mai continua să ne hrănim iluziile fricile și să dăm curs nemulțumirile și negativității, într-un cerc vicios al necugetării, inconștienței și a i-rațiunii conștiente a minții.

Doar prin detașarea și eliberarea de vechile traume, relații păguboase sau suferințe – ne vom putea susține în mod autentic proces de vindecare trupească și sufletească.

Prin a da curs vibrațiilor noastre pozitive, înlocuind în mod conștient și constant, emoțiile negative cu cele pozitive pro-active și constructive – ne vom da prilejul de a vedea și a trăi viața și din perspectiva valorilor și a frumuseții noastre sufletești, izvorâte din adevărul și abundența de iubire a inimii.

Atunci când vom înțelege pe deplin că, doar emoțiile pozitive converg către atitudini și consecințe pozitive – vom trăi o realitate materializată de noi așa cum o dorim, devenindu-ne favorabilă, ca vibrație a energiei vitale cu care ne hrănim abundența, frumusețea și realitatea.

Fie ne place fie nu și indiferent de mergem pe calea lungă a insuficienței, ignoranței și durerii, sau de o luăm pe calea dreaptă a iubirii, compasiunii și dăruirii – după fiecare etapă a parcursului ales, după fiecare alegere și experiență trăită, și prin fiecare prin conjunctură atrasă – va trebui să dăm ”examenul de maturitate”, confruntându-ne cu consecințele și lecțiile vieții.

Măsura iubirii și a abilități noastre de a ne învăța lecțiile vieții adaptându-ne în permanență schimbărilor din jur – vor forma planul destinului nostru. Într-un târziu, toate alegerile, gândurile, emoțiile și acțiunile noastre se vor socoti, atunci când vom ajunge în fața examenului final al vieții.

Atunci însă când vom ajunge în fața examenului final al vieții – va fi mult pre târziu să mai putem schimba ceva în parcursul destinului nostru sau, să scăpăm de suferințele date de regretul de a nu ne fi asumat experiențele vieții sau dreptul sufletului de a trăi în vibrația iubirii și a fericirii.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
Spatiul spiritului – O calatorie in constiinta
ADEVARUL ESTE USA DESCHISA
CONSTIINTA UNITATII
ATASAMENT FATA DE UN REZULTAT
Fluviile – analogie cu destinul unor țări și al locuitorilor lor

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>