NEFERICIRE

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

nefericire

Nefericirea este incapacitatea mentală a ființei, de ”a se prinde” – atunci când prin auto-inducerea suferinței, devine victima propriei, nesăbuințe, necredințe, ne-iubiri, ne-prețuiri și agresiuni emoționale.

Victimizarea și atașamentele pe care le dezvoltăm conștient sau involuntar, față de nevoia de a ne plânge, de a provoca durere și a ne auto-induce suferința – au la bază traumele și rănile sufletești nevindecate și neiertate.

Când ne plângem și ne împovărăm semenii cu nevoile, nemulțumirile, ne-iertările, suferințele și neîmplinirile noastre – generăm inconștient suferință, și în sufletele celor din jur, – agresându-i energetic și contaminându-i karmic cu propriile noastre poveri, suferințe și ne-iertări. Astfel în mod inconștient ne transformăm din ”victime”, în agresorii lor.
Continuând să menținem cercul vicios al suferinței prin suferințe generate celorlalți, vom atrage noi poveri și plăți karmice, ca efect al ignorării sufletelor celor pe care voit sau inconștient îi contaminăm cu durere sufletească , prin egoismul și ne-iubirea noastră.

Rămânând în cercul vicios al ignoranței, nepăsării, egoismului, a resemnării și neputinței de a iubi – ne condamnăm la experiența durerii și a ne-vindecării, răspândind în lume și în conștiința celor din jur, suferința, ostilitatea și ne-iubirea.

Singura cale de a ieși din cercul vicios al ne-prețuirii, al ignoranței și a ne-iertării – este, reînvățarea iertării, urmată de manifestarea constantă și permanentă prin practică în plan fizic, a atitudinii iubirii și a gândurilor pozitive, în toate situațiile, experiențele, consecințele și conjuncturile vieții.

Doar înlocuind propriile convingeri și programe mentale negative, cu obiceiuri, abilități și atitudini pozitive noi, aplicate și manifestate la nivel de gândire, sentiment și exprimare – vom putea dobândi abundența și împlinirea, prin tot ceea ce suntem, avem, alegem, experimentăm și facem.

Când vom renunța: – la A NE PLÂNGE lipsurile, alegând să ne bucurăm pentru ceea ce avem, – la A PIERDE ceea ce nu iubim, alegând să prețuim, – la a ne exprima sărăcia prin A CERE, alegând să dobândim sădind valoare, la – A TÂNJI după afectivitate, alegând să dăruim iubire, și la A FI NEFERICIȚI , alegând să trăim în iubire – vom dobândi împăcarea, abundența și desăvârșirea.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
DESPRE NEFERICIRE
FERICIREA SI NEFERICIREA
SACRIFICIU
Fericirea – rezultat al unei întregi „bucătării” interioare
Lumina – ca protecție

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>