LIPSA DE APARARE

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

lipsa de aparare

Bună dimineața!
Vă doresc o zi plină de lumină și soare, în care cugetul să vă ferească de suferințe, negativitate și agresivitate – pentru a vă susține viața și consecințele, prin decizii dominate de înțelegere și rațiune conștientă – dobândite prin Spirit, prin conștiință trează și prin credința în iubire și dragoste adevărată.

Atunci când ne confruntăm cu probleme și avem impresia că toate consecințele vieții ne sunt potrivnice, suntem adesea tentați să devenim agresivi emoțional, cu oamenii din jur și deseori și cu noi înșine. E un gest reflex de apărare al minții, ca efect al programelor noastre subconștiente, prin care am fost învățați că, ”a greși este rău”. În realitate însă, viața este un proces continuu de învățare.

Problemele noastre apar din cauza inadaptabilității noastre la schimbările din jur, și din cauza refuzului minții ne a ne asuma și gestiona erorile, ca ceva pozitiv, menit să ne învețe să evităm toate acele gânduri, emoții și alegeri, care ne înfrânează de la învățare și ne fac ostili în fața asumării, a iubirii și a responsabilității față de viață și față de propriile cauzalități.

Cât timp mintea și conștiința ne vor fi dominate de convingeri potrivnice bucuriei vieții și celebrării ei, cât timp percepțiile și atitudinile ne sunt dominate de atașamente față de negative și de obiceiul de a ne eschiva de la asumarea propriilor consecințe, prin a căuta ”țapi ispășitori” și vinovați pentru propriile neîmpliniri – alegerile noastre vor continua erorile inițiale, distorsionându-ne gândurile și realitatea, prin false frici și emoții negative.

Astfel energia emoțiilor pozitive ni se va scurge inutil, pentru a hrăni, a menține și a atrage în viața noastră și mai multe situații și consecințe negative, ce se vor manifesta tot în partea nepotrivită a balanței vieți.

Pentru a schimba polaritatea rezultatelor noastre, este esențial să ne de-focalizăm mintea de pe probleme, pentru a ne reorienta energia cerebrală, și a o dirija către gânduri și emoții pozitive, care vizează hrănirea alegerilor și acțiunilor pozitive.

Cât timp mintea și gândurile noastre vor da comanda ”mersului înapoi”, ne va fi imposibil să coordonăm ”mersul înainte”. Pentru schimbarea direcției de mers, va trebui să ne detașăm gândurile de pe ”probleme și vinovați”, pentru a ne re-orienta energia pe soluții și pe ”mersul înainte”.

Atunci când ne aflăm într-o mașină, și uităm schimbătorul de viteze în marșalier, oricât de mul am apăsa pedala de accelerație, oricât combustibil am risipi și oricât de mult ne-am enerva ca mașina ”merge înapoi”, ea nu-și va schimba direcția de mers, până ce nu ne vom trezi la conștiință pentru a constata cauza ”mersului înapoi”. Dar asta nu va fi suficient pentru a ne schimba ”direcția de mers”.

Atunci când dorim orice schimbare, e nevoie și de acțiune. În cazul nostru, pentru ”a merge înainte”, e nevoie să scoatem maneta schimbătorului din viteză, și s-o reașezăm, în prima treaptă a !mersului înainte” . După ce mașina primește avânt și ne reobișnuim cu direcția de mers, putem schimba viteza, însă nu prea mult, pentru a ne putea bucura și de peisaj, și de drum.

Se întâmplă adesea ca pe drum să apară și obstacole. Se întâmplă să întâlnim oameni a căror spirit sau conștiință nu le îngăduie să perceapă sau să înțeleagă răul ce-l produc în jurul lor. Gândurile și atitudinile lor sunt ghidate de instinct și de nevoia de a a lua și a poseda prin orice mijloace, de oriunde și de la oricine, fără însă a le păsa de consecințele acțiunilor lor, de pagubele pe care le provoacă, sau de suferințele ce le sădesc în jur.

Mulți dintre cei care ajungem victimele propriei nesăbuințe si a rătăcirii luminii și a iubirii din sufletele noastre – alegând să experimentăm suferințele fizice, psihice și emoționale, financiare, considerăm că suntem îndreptățiți să simtă ură și să ne revărsăm năduful prin gânduri, cuvinte, emoții negative sau atitudini ostile pe cei despre care dăm verdictul că ne greșesc.

Din păcate această tendință ține tot de instinctualitatea firii umane, și prea puțin de rațiunea spiritului sau de spiritul de conservare dat de o conștiință trează, capabilă să evalueze consecințele, ”pagubele colaterale”, și efectele ulterioare manifestate în timp, atunci când ne risipim energia pe atacuri energetice, verbale și fizice asupra celorlalți, prin gânduri și atitudini negative și ostile.

Doar o persoană cu conștiință trează, cu discernământ curat, cu sufletul pur și cu inima caldă, a cărui cuget și rațiune este ghidat de un spirit conștient, va fi capabilă (prin asimilarea lecțiilor experiențelor sale de viață) să înțeleagă că – până și cel mai nevinovat și în aparență cel mai neînsemnat gând de nemulțumire lansat la adresa cuiva pe care-l judecă, critică sau îl învinovățește pentru ceva, va avea un efect negativ major: asupra gândurilor, atitudinilor, alegerilor, acțiunilor, obiceiurilor, atașamentelor, convingerilor, și consecințelor sale viitoare.

Când vom înțelege efectele negative ale propriilor gânduri și acțiuni și din perspectiva suferințelor pe care le provocăm celorlalți, și vom vedea oamenii și consecințele din viața noastră și prin prisma înțelesului că ”binele propriu nu trebuie să se clădească pe suferința celorlalți” – vom deveni capabili să fundamentăm atitudinea noastră față de viață și față de ceilalți, pe principiul non-agresivității energetice, verbale, fizice, psihice sau emoționale, exprimate prin gânduri și fapte negative.

Când vom reintra în lumină asumându-ne iubirea și grația ei divină exprimată prin adevărul inimii – vom ști și vom înțelege în mod desăvârșit, cum să ne vom feri viața, trupul, mintea și sufletul de durere. Astfel, ști să-i ferim și pe ceilalți, de agresivitatea noastră, de momentele de cădere și ne-iubire și, mai ales de consecințele potrivnice iubirii, manifestate prin negativitate, ostilitate și suferințele pe care ni le inducem.

Adoptând o atitudine pozitivă, empatică și activă în tot ceea ce gândim, simțim, alegem și întreprindem, și lăsându-ne gândurile să fie dominate de rațiunea bazată pe conștiință trează a iubirii, capabilă să prevadă efectul asupra consecințelor pe care le determinăm prin alegeri și emoțiile cu care le hrănim – nu doar că vom evita să manifestăm în mod inconștient prin fricile, supărările și ostilitatea noastră, ci ne vom îngădui să experimentăm prin fericire, efectul liniștii inimii și a păcii noastre sufletești.

Prezența în mintea și conștiința sinelui nostru lăuntric, a rațiunii conștiente, a mulțumirii, a prețuirii, a recunoștinței, a încrederii, a acceptării, a asumării, etc – vor duce la stoparea propriei agresivității și a risipei de energia vitală.

Prin atitudinea toleranței, iertării și iubirii – vom deveni non agresivi față ne noi înșine și față de cei din jur, ceea ce ne va conduce la manifestarea non-violenței și a non-agresivității noastre față de cei ce ne greșesc sau ne atacă energetic involuntar, prin gândurile și atitudinile lor ostile.

Prin manifestarea iubirii necondiționate, ne vom proteja în permanență trupul, mintea inima, conștiința și sufletul, iar prin evitarea fricilor, a suferințelor și a experienței durerii, generate de perpetuarea propriilor negativității – vom evita, atât consecințele nefavorabile viitoare, cât și contactele cu oameni nepotriviți.

Cât timp vom rămâne în lumină – nu vom mai fi expuși decepțiilor și lipsei de apărare, în fața eventualelor ostilități și agresiuni venite din partea celor ce ne rănesc, căci ne vom putea folosi iubirea ca scut, în fața ne-iubirii lor, rămânând înțelegători și toleranți cu durerea din sufletele lor, știind că nu inima lor ci suferința ce o poartă, îi instigă la agresivitate.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
MECANISMELE DE APARARE
ÎMPLINIRE
Ochiul Domnului – prezența sa în noi
Dușmanii – ne ferim de ei prin iubire
DESPRE NEFERICIRE

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>