LECȚII DE VIAȚĂ

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

lectii de viata

Experiențele pe care le-ai trăit până acum, și drumul pe care-l mai ai de parcurs – primesc sens, rost și înțeles, doar dacă dai valoare timpului, energiei vieții și drumului pe care decizi să pășești.

Prin iubirea, recunoștința și prețuirea pentru tot ceea ce deja ești, ai și experimentezi, prin energia, pasiunea și entuziasmul cu care alegi să hrănești, tot ceea ce gândești, simți, alegi, faci și dăruiești – vei înțelege cine ești și ce gândește Dumnezeu pentru tine.

Dacă în schimb, alegi să te plângi și să-ți îți exprimi nemulțumirea și regretele pentru ceea ce ești, ai experimentat și trăiești – înseamnă a te eschiva de la responsabilitatea alegerilor și consecințelor tale.

Preferând ca în loc să-ți împlinești sigur nevoile și să înveți să-ți asumi atitudinea binelui și a iubirii, să te eschivezi de la asumarea propriei vieți prin maturizare emoțională să alegi calea firii și a întunericului sufletesc trăit în suferințe, nemulțumiri și manii – vei rata frumusețile vieții.

Dezvoltându-ți și mai mult convingerile potrivnice vieții, obiceiurile dăunătoare și atitudinea ostilă față de semeni și viață, vei simți și o mai mare nevoie de a suferi și a sădi suferința în sufletele celor din jur..

Cât timp vei prefera să scoți în evidență carențele și erorile celorlalți, alegând să-i judeci, să-i învinuiești și să-i condamni pentru propriile tale alegeri, eșecurile, carențe și erori – îți vei manifesta doar încrâncenare, ostilitatea, negativitate, nerăbdare, neîncredere, intoleranța, ura, împotrivirea, și adesea, lipsa de iubire și caracter, în relațiile cu tine, cu semenii tăi și cu lumea în care trăiești.

Pentru a te retrezi la viață si a te simți viu – singura cale este atitudinea credinței și a iubirii. Ele duc prin iertare, ale recâștigarea încrederii de sine și la capacitatea de a-ți vedea și manifesta valorile sufletești, în propria viață, și apoi a le oglindi din abundența ta, ca daruri, și în viața și sufletele celor din jur

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
RAMAI IN VIATA TA
RELAȚIA CU VIAȚA
Viața spirituală – practica ei nu ne scutește de toate problemele
Sănătatea – să găsim mai întâi mijloacele de a întări viața din noi
Timpul – în viața spirituală nu trebuie luat niciodată în considerare

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>