IZVORUL

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

izvor

Pentru a devenii izvorul nesecat al iubirii, pentru cei ce-ți pot recunoaște și prețui valorile și frumusețea sufletească iubindu-te pentru ceea ce ești și nu pentru ceea ce vor să fii pentru ei – este suficient să arunci de pe ”fântâna abundenței” inimii tale, ”capacul îndoielii” și a neîncrederii de sine, lăsându-te inspirat de energia ce sălășluiește în ea.

Lăsându-te inspirat de frumusețea ta lăuntrică – vei dobândi puterea asumării a ceea ce ești și faci. Prin a te încrede în tine și în valorile tale – vei avea curajul să te deschizi către experimentare și învățare, fără vreo frică sau vreo urmă de îndoială.

Asumă-ți greșelile și defectele, ca lucruri firești în procesul de învățare, vei înțelege că experiențele lor te-au făcut să fii cine ești și să ajungi la maximul potențialului pe care prin ele puteai să îl atingi.

Doar când îți vei conștientiza frumusețea interioară și o vei lăsa să crească și să se reverse spre exteriorul tău pe preaplinul abundenței de iubire a inimii – vei vedea și înțelege că, imperfecțiunile sau nemulțumirile pe care le hrănești prin fricile, vinovățiile și iluziile din mintea ta, pălesc în fața valorilor și abilităților ce-ți satu la îndemână pentru a te desăvârși și împlini.

Nu este necesar să reinventezi roata pentru a aduce în viața ta și a celor pe care alegi să-i iubești prin atitudinea ta, o contribuție semnificativă, împărtășindu-le parte din energia ta, prin valorile, darurile, experiențele, abilitățile și abundențele tale.

A dobândi abundența, înseamna a fi în iubire și a putea împărtăși valorile tale asumându-ți unicitatea prin autenticitatea, experiențele și harul tău special, ce așteaptă a fi descoperit sau pus în mod eficient în valoare și în slujba celor către care dorești să le dăruiești.

Ești special prin ceea ce ești și faci asumat și în mod autentic și, ești special prin ceea ce alegi să prețuiești prin iubirea și atenția ta. Pentru a-ți scoate la lumină valorile și frumusețea și pentru a-ți descoperi și desăvârși harul transformându-l în daruri – trebuie doar să privești în interiorul tău și să-ți asum excelența, prețuindu-te pentru ceea ce ești și oferi din abundența ta.

Dacă vei privi în jur cu ochii inimii și vei vedea lumea prin valorile tale sufletești – te vei putea împăcat și eliberat de temerile artificiale, și de vinovățiile induse subconștient de mintea ta. Deschizând ochii sufletului – vei vedea infinitatea căilor deschise auto-exprimării, binelui și a valorilor tale.

Niciuna dintre valorile tale nu sunt perfecte, asa că nu renunța la experimentare și învățare și, mai ales, nu permite minții sau semenilor tăi să te constrângă prin vinovăție la ne-iubire, să-ți taie ”aripile”, să-ți semene în suflet durerea și ne-iubirea lor sau, să-ți înfrâneze autenticitatea, pașii, năzuințele și visul, în baza justificării nevoilor, intereselor sau așteptărilor lor, ca scuză a ne-prețuirii, a ne-iubirii, a neputinței sau a nefericirii lor.

Îndrăznește și pășește doar, pe calea pe care o simți că ți se potrivește. Intră pe ușa care ți se deschide, fără teama de a greși și fără resentimente sau vinovății. Nu-ți fie frică, căci niciodată nu vei fi singur și nici abandonat de spiritul tău, care te leagă de Dumnezeu, prin scânteia divinului din tine.

Hrănește-ți doar iubirea, lăsând divinul prin adevărul din inima ta, să-ți arate calea. Ascultă vocea iubirii, încrede-te în ea și urmează-i calea. Nimic din ceea ce ți se întâmplă nu e fără de motiv. Ascultă doar glasul inimii și lasă-l să-ți vorbească.

Ascultă vocea inimii, chiar și atunci când zgomotul tumultuos al gândurilor pline de frici și vinovății inspirate din neîncrederea de sine sau îndoiala ta – încearcă să te abată de pe cale, agresându-ți inima.

Nu-ți fie teamă nici de imperfecțiunea ta, nici de a celorlalți și nici de cea a drumului. Toate sunt firești, și-ți cer în felul lor, să înveți și să devii adaptabil. Tu trebuie doar să înțelegi mesajele ce vin spre tine și să recunoști printre ele, răspunsurile pe care le primești la rugăciunile tale.

Chiar și o întâmplare banală, o persoană cu care te intersectezi, sau consecințele ce te nemulțumește, îți aduc mesaje importante. Prin ele Dumnezeu îți vorbește și te veghează. Îți spune de fiecare dată când ai greșit calea. Prin durerile, neliniștile, nemulțumirile și decepțiile pe care le simți, te avertizează că te îndrepți în direcție greșită.

Renunță să cauți să fii perfect, bucură-te doar, dând curs convingerilor, percepțiilor, gândurilor, sentimentelor, și interpretărilor mentale care te înfrumusețează și-ți bucură viața.

Minimalizează stările tale negative, și nu le da importanță. Lasă-le să se estompeze și să dispară treptat din viața ta, hrănind sentimentele și trăirile opuse lor.

Renunță la a căuta perfecțiunea în forme, imagini, persoane, relații, profesii, evenimente, așteptări și trăiri – ele îți vor hrăni doar frustrările și nemulțumirile. Ia lucrurile și acceptă-le așa cum vin ele spre tine, trăind în mod pozitiv, fiecare moment al vieții și experiențelor tale.

Lumea nu poate oferi perfecțiune. Asta ar însemna ca noi să fim perfecți. Dar nu suntem. De aceea experimentăm viața ca Spirite energetice întrupate în experiența imperfecțiunii ființei și a trupului său material.

Acceptă lumea și oamenii ca oportunități ce-ți sunt puse la îndemână, pentru a evolua și a schimba cea ce te nemulțumește la ceilalți și în lume, la tine.

De nu vei fi atașat prejudecăților , preconcepțiilor și formelor tale de auto-exprimare – schimbarea pe care o asumi la nivelul clădirii și exprimării valorilor tale sufletești, se va reflecta în lume ta perceptuală prin ce alegi să vezi și să oglindești în afară, prin stările tale emoționale. Asta este firea lucrurilor și scopul experimentării și desăvârșirii frumuseții tale Spirituale, în această dimensiunii vieții materiale, trăită în trup, aici, pe Pământ.

Fiecare experiență ce vine spre tine, te va întreba dacă – ești dispus să nu te mai cramponezi în frici, negativitate, resentimente, împotriviri și deznădejde…, dacă ești dispus să ai încredere și să pășești în afara timpului ce-ți încorsetează mintea, ca să sorbi din izvorul înțelepciunii, al liniștii, al armoniei și al împăcării cu imaginile pe care sufletul tău le reflectă în lume, și lumea ți le oglindește înapoi.

Dacă nu ești atașat de formă și nu ești captiv prin convingeri, în mental – e ușor să pășești afară din timpul trecut sau din viitor, pentru ca atenția ta să rămână fixată în prezent, în momentul etern de ACUM.

Rămânând robul iluziilor, al fricilor, al vinovățiilor, al suferințelor al neliniștilor, al depresiilor și al durerilor – mintea ta va dezvolta atașamente și mai puternice față de ele. Pentru a nu te copleși de durere, trebuie să ierți cauzele suferințelor tale și să te rupi de supărări, nemulțumiri și negativitate, trezind în tine conștiința iubirii.

Când vei înțelege că iubirea este energia vitală a vieții și a sufletului tău și te vei putea detașa de captivitatea minți ce te ține prin frici ancorat în trecutul tău silindu-te să repeți experiențele durerii și a traumelor ne-iertării – vei auzi vocea adevărului din inima ta.

Când vei asculta de inima ta și nu te vei eschiva de la responsabilitatea propriilor tale judecăți și învinuiri rostite când judeci experiențele și alegerile celor din jur, doar pentru ca nu se potrivesc cu interesele și așteptările tale – mintea nu te va mai putea copleși cu vinovății și frici și nu te va mai putea nici constrânge să-ți proiectezi durerile și traumele ne-iertate, în viitor.

Prin eschiva și respingerea experiențelor vieții, prin rezistența la schimbarea și prin neasumarea renunțării la atitudinile noastre nesănătoase și ostile vieții – ne vom manifesta doar agresivitatea la adresa libertăților de exprimare și experimentare a celorlalți asumare a celor din jur sau, ne vom opune fericiri lor.

În realitate, negativitatea noastră ne oglindește incapacitatea lăuntrică de a ne aduce nevoile și atașamentele minții noastre, în acord cu abundența inimii și cu adevărul din ea.

Tot ceea ce manifestăm prin sentimente negative – exprimă imaturitatea noastră emoțională, carențele de iubire și dezechilibrul energetic la nivel spiritual, produs ca efect al risipelor noastre de energie, resurse și valori.

Cât timp luciditatea minții ego va fi distorsionată de frici, furii, nemulțumiri, neajunsuri, supărări și suferințe – conștiința sinelui nostru spiritual, nu va dobândi claritatea, înțelegerea și conștiența.

Fără a ne trezi spiritul pentru a ne manifesta prin conștiința iubirii la nivel de atitudine, gândire, exprimare, comportament, crez și conștiență – ne vom lipsi de încredere de sine, de curajul asumării, de siguranță și de valorile intrinseci ale energiei iubirii.

Trăind în zona convingerilor limitative, a așteptărilor, a atașamente mentale, a obiceiurilor nesănătoase, a nevoilor, a insuficiențelor, a lăcomiilor, a neîmplinirilor, a neîmpăcărilor, a decepțiilor , a fricii și a neputinței – fără a înțelege că tot ceea ce trăim este efectul alegerilor pe care le facem și a emoțiilor pe care le hrănim, nu vom înțelege că așa cum alegem să agresăm și să ne agresăm, putem alege să ne iubim și să iubim.

A ieși în afara timpului și a trăi în AICI și ACUM, înseamnă a prețui momentul și clipa care pleacă. A prețui valorile și darurile din viața noastră și a le transforma în daruri cu valoare adăugată pentru a le oferi mai departe – înseamnă a iubi fără așteptări, fără condiții și fără constrângeri.

Când impunem la nivel metal condiții iubirii – trăim în afara ei. Experiența condiționărilor, a iluziilor și a vinovățiilor pe care le hrănim, a atașamentelor și a așteptărilor neîmplinite – înseamnă a auto genera suferința. Astfel ea devine o condiție necesară trezirii și redobândirii prețuirii și a trezirii conștiinței iubirii.

Fără experiența iubirii și a învățării – ne vom condamna la a ne trăi o viața trista și neîmplinită. Prin experiența ego-ului, bazat pe nevoi materiale, lăcomii, orgolii, nemulțumiri, neîmpăcări, gelozii, insuficiențe, judecății, învinuiri, etc. – nu vom face decât să ne exprimăm agresivitatea, carențele și negativitatea, săvârșind atacurilor energetice și suferințe nouă și celor din jur.

Rămânând în prezent – fără așteptări din afară, fără atașament față de rezultat, fără a da formei mai multă importanță decât conținutului, fără regrete, fără resentimente, fără prejudecăți, fără a învinovății, a judeca sau a ne plânge – vom înțelege că, hrănind iluzii, supărări și frustrări, ne risipim energia, timpul, valorile și viața.

Căutând perfecțiunea, soluțiile, fericirea, împlinirea, confirmările și iubirea în afară, mintea ego ne va induce convingerea că suntem lipsiți de valori și de abilitățile necesare pentru a ne prețui și a fi fericiți, prin ceea ce deja suntem, facem și avem ca valori sufletești.

Pentru a găsi Adevărul și abundența energiei sale, trebuie să privim în lăuntrul nostru. Odată ce ne descoperim lumina sufletească și valorile lăuntrice, ne vom descoperi abundența. Prin abundența de iubire și valori ale inimi, nu vom mai avea nevoie să o așteptăm, să o cerem sau să o pretindem din afară, de la cei ce le dețin deja ca valori prin atitudine conștiinței lor.

Când vom înțelege că există deja în noi tot ceea ce avem nevoie pentru a fi fericiți – vom învăța să ne inducem starea în orice gând, atitudine, alegere, faptă și exprimare, pentru a ne împlini prin entuziasmul, pasiunea și valorile sufletești pe care le eliberează.

Când vom ști să ne transformam nevoile în intenții pozitive și abundențe, – nemulțumirile, lipsurile și neîmplinirile nu ne vor mai putea copleși.

Neîmplinirile, insuficiențele și negativitate vor fi mereu prezente, acolo unde mintea va alimenta convingerea lipsei abundenței. În realitate însă fiecare am primit în dar la venirea pe această lume, abundența energetică a iubirii și a valorilor sufletești, dar și liberul arbitru pentru a alege și a ne manifesta ca atitudine și mod de viață prin conștiința iubirii.

Când ne vom înțelege propriile intenții, vocații abundențe și valori sufletești, vom putea transforma orice nevoie în abundență, creând-o întâi la nivel mental experiența ei, pentru a ști conștient cum arată ceea ce vrem să dobândim în plan fizic, și cum ne simțim.Pentru asta e nevoie doar să credem ca tot ceea ce mintea poate să-și imaginez, poate și materializa în plan fizic.

În consecință, izvorul fericirii sau al nefericirii noastre suntem chiar noi, prin stările emoționale și sufletești pe care ni le inducem, și prin atitudinea pe care o avem față de noi, față de semeni și față de viața pe care alegem să o trăim, ca efect al convingerilor pe care le exprimăm.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
Izvorul Divin – să restabilim legătura cu El
Viața – să o ocrotim, fiincă ea este izvorul tuturor bogățiilor noastre
Adevărata inteligență – este un izvor de uimire, ne face să vedem totul ca întâia oară
Descurajarea – cum poate deveni un izvor de energii
Omraam Mikhael Aivanhov – Izvorul

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>