IERTAREA NE AJUTA SA NE ELIBERAM DE TRECUT

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

iertarea ne ajuta sa ne eliberam de trecut

Bună dimineața!
Vă doresc o zi plină de împliniri, mulțumiri, satisfacții și bucurii, atât în munca și în împlinirea năzuințelor voastre, cât și în plan mental, emoțional și spiritual – pentru a dobândi prin asumare și iertare, înțelegerea adevăratei vostre esențe rostului de A FI, prin a învăța să vedeți, să prețuiți și să iubiți autenticele voastre valori și daruri.

Mulțumirea, împăcarea și focalizarea atenției și a acțiunilor pe valori, pentru prețuirea lor – duce întotdeauna prin bucuria și recunoștința pentru darurile voastre, la dobândirea a noi valori și la satisfacției și a reușitei și a împlinirii împlinirii năzuințelor și a țelurilor noastre în viață.

Putere a fericirii și capacitatea de a-ți împlini năzuințele, este capacitatea celor ce-și pot fixa țeluri și au capacitatea, entuziasmul, pasiunea și răbdarea de a le iubi, a crede în ele și, a muncii pentru împlinirea lor, drămuindu-se total prin energia și valorile de care dispun, țelului propus. Doar astfel își vor putea învinge fricile și vinovățiile și discerne între valori și pseudo-valori.

Cei ce cred în visele lor și se implică în împlinirea lor, depășesc întotdeauna provocările vieți și poverile cu care se confruntă. Ei înțeleg că negativitatea și nemulțumirile sunt doar emoții auto-induse și surse de risipă energetică.

Înțelegând că, prin supărare și furie, ne risipim timpul și energia, vlăguindu-ne de frumusețea și valorile noastre sufletești – vom înțelege că practica emoțiilor negative, a vinovățiilor, a amânărilor și a neasumării iubirii – nu ne aduce nimic benefic vieții și trăirilor noastre sufletești.

Vlăguindu-ne energetic și distorsionându-ne capacitatea de a vedea cu claritate rătăcirea noastră de adevărul inimii, nu vom putea vedea cu claritate esența vieții, nu ne va păsa de sufletele celor care ne iubesc și nu vom înțelege ceea ce este cu adevărat benefic și folositor vieții și sufletelor noastre, și cu adevărat important pentru noi.

Când permitem supărărilor, frustrărilor, maniei, furiei, urii și neîmpăcărilor noastre să ne vlăguiască sufletele de frumusețe, iubire și valoare – nu facem altceva decât să ne agresăm și să ne condamnăm la nefericire.

Prin nefericirea și ne iubirea noastră, îi vom agresa și-i vom contamina cu nefericire pe cei ce ne iubesc, condamnându-le astfel sufletele la neîmpăcare și durere. Prin a ne vlăgui mintea de iubire și vom pierde claritate și capacitatea rațiunii conștiente, și astfel, gândurile noastre vor deveni temătoare, îndoielnice și pline de neputință, nefericire, neîmpăcare și ură.

Prin nefericirea noastră, ne vom simți îndreptățiți să le inducem și celor pe care-i învinuim pentru supărările și nemulțumirile noastre, suferința și nefericirea, dorind să-i umilim și să-i agresăm.

Pentru a reuși în viață și în ceea ce ne propunem, avem nevoie de credință, iubire, entuziasm, pasiune și încredere în capacitatea și reușita noastră.

Pentru a ne găsi împăcarea și mulțumirea în ceea ce suntem, simțim, gândim, alegem și facem – este esențial să învățăm, acceptarea, iertarea, iubirea, toleranța și asumarea responsabilă a propriilor consecințe de viață și erori, pentru a le putea îndrepta.

Doar experimentând și învățând în permanență, ne vom putea desăvârși capacitatea de a vedea și a prețui valoarea și esența lucrurilor și a oamenilor, trecând dincolo de aparențe, prejudecăți și ”ambalaj”.

Învățând să ne detașăm de tot ceea ce ne e ostil sau ne potrivnic (prin gândurile, emoțiile, convingerile și percepțiile pe care le hrănim), și mai ales de cei ce ne agresează în mod constat pentru a se hrăni cu energia noastră sufletească – vom ști să punem preț pe valoarea binelui și și năzuințelor noastre, pentru a le împlini, iubindu-ne și respectând, prețuind și iubind valorile pe care le-am primit în dar.

Astfel, printr-o atitudine pozitivă și optimistă, plină de iubire, acceptare și toleranță, vom reuși în permanentă să depășim problemele, provocările și poverile vieți, pentru a deveni împăcați mental, emoțional și sufletesc. Doar astfel ne vom putea bucura de călătoria vieții, împlinindu-ne atât în plan material, cât și în cel Spiritual.

Prin deschidere, acceptare și asumarea propriei autenticități – vom reuși să ne depășim fricile și dezamăgirile, sporindu-ne în permanență încrederea de sine, abilitățile, valoarea, experiențele pozitive, caracterul, moralitatea față de cei ce ne iubesc, nivelul de conștientizare și capacitatea de a discerne între ”benefic” și ”ostil”.

Rămânând în permanență conectați la adevărul inimii și conștienți de efectul și consecințele gândurilor, emoțiilor și faptelor noastre – vom reuși să ne adaptăm habitatului și mediului în care trăim, oamenilor, evenimentelor și consecințelor pe care prin atitudinea, alegerile și acțiunile noastre le generăm.

Rămânând pe drumul cunoașterii, al credinței, al iubirii al experimentării, al asumării, al recunoștinței și al evoluției noastre spirituale – vom rămâne conectați la esența și valorile noastre sufletești. Altfel, hrănindu-ne supărările și frustrările doar le vom risipi, vlăguindu-ne de frumusețe și iubire.

Pentru a cunoaște abundența iubirii și fericirea, e nevoie să o acumulăm la nivel energetic sădindu-l în sufletul nostru. Când ne vom iubii suficient de mult, pentru a nu ne mai răni și a nu-i agresa pe cei ce ne iubesc – vom începe să recunoaștem și să prețuim abundența inimii, descoperindu-i valorile și frumusețea ce dau lumina divinului din noi.

Când ne vom iubi suficient de mult și vom prețui iubirea și darurile ce le primim – vom înțelege să trăim prin abundența inimii și a recunoștinței pentru valorilor noastre sufletești. Atunci vom renunța definitiv la a-i învinui pe cei ce nu iubesc, la a mai simți nevoia să-i judecăm, să-i învinuim sau să-i rănim.

Alegând să ne dăruim iubirea atât celor care ne iubesc, cât și celor care ne pot prețui pentru ceea ce suntem și le dăruim vom deveni cu adevărat fericiți. Trăindu-ne viața din perspectiva frumuseții și a valorilor noastre sufletești – ne vom împlinii menirea și vom înțelege prin extinderea conștiinței iubirii noastre în exterior – esența firii noastre și rostul nostru de A FI.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
IERTARE
IERTAREA SINELUI
Iertarea – legea divină o acordă numai celui care și-a îndreptat greșelile
PUTEREA IERTĂRII
CHEIA CATRE IMPARATIE

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>