Alăturarea cele două mâini (intelectul și inima) – sensul rugăciunii

Category: Gandul Zilei Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Rugăciunea nu se limitează numai la rostirea unor cuvinte. De unde vine faptul că, deseori, atunci când se roagă, persoanele își alătură în mod spontan cele două mâini? Prin acest gest, ele regăsesc în mod instinctiv sensul profund al rugăciunii: o mână reprezintă intelectul și cealaltă, inima. Pentru ca o rugăciune să fie puternică, ea trebuie să vină din intelect și din inimă, din gând și din sentiment, adică din cele două principii masculin și feminin.

Aceasta nu înseamnă că, pentru a ne ruga, trebuie să ne alăturăm neapărat mâinile în mod fizic. Ne putem ruga alăturându-ne sau nu mâinile…și ne putem deopotrivă ruga cu mâinile deschise la înălțimea feței, cu palmele înainte; în acest caz, brațele formează împreună cu capul litera ebraică Șin ש. Ne putem ruga în orice poziție, nu contează atitudinea fizică, ci atitudinea interioară, participarea gândului și a sentimentului. În rugăciune, esențialul nu constă în cuvinte. Desigur, ele sunt importante, dar numai dacă și în planul fizic ele sunt însuflețite de gând și sentiment. ”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 19 noiembrie

Recomandam urmatoarele articole:

Rugăciunea – o întâlnire a sufletului nostru cu Spiritul Cosmic și a spiritului nostru cu Sufletul Universal
Rugăciunea – are la bază o știință ce se referă la structura universului
Rugăciunea – ne proiectează lângă Dumnezeu și îngerii săi
Rugăciune – către Îngerii celor patru elemente
Rugăciunea – este eficace numai dacă căutăm să ne îndreptăm spre Domnul, în loc să dorim să Îl atragem spre noi

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>