EXERCITIU LISA NICHOLS

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Lisa Nichols

Lisa Nichols este o persoană radiantă, pozitivă, ea a influenţat milioane de vieţi prin discursurile sale motivaţionale, ţinute în întreaga lume. Pe Lisa Nichols o recunoaştem din filmul Secretul , iar în această carte, ne dezvăluie că deşi a străbătut lumea, vorbind despre “legea atracţiei”, ea s-a ghidat în viaţa sa, după legea “orice-ar fi”. Adică nimic şi nici un obstacol nu are voie să te descurajeze, mergi înainte orice ar fi, nu te da bătut, reuşita va apărea când nici nu te mai aştepţi. Uită cuvintele “sper”, aş dori” sau “poate”, şi ascultă cuvintele lui Confucius: “Cea mai mare victorie nu este să nu cazi niciodată, ci să te ridici de fiecare dată când ai căzut.”

Iată câteva calităţi ale caracterului, necesare pentru a reuşi în viaţă:

1. Calitatea de a înţelege –adica să vedem ce este bun în jurul nostru, să prindem din zbor oportunităţile oferite de viaţă, să ne recunoaştem greşelile pe care le-am făcut, să-i ajutăm pe apropiaţi.

2. Calitatea de a avea încredere în sine-implica o autoeducare a gândurilor tale, pentru a obţine respectul celor din jur: exteriorul este o reflectare a interiorului, dar şi tu vei avea încredere în tine.

3. Calitatea de a trece la acţiune. O dată ce am conştientizat ţelul propus, putem trece la acţiune, şi creând baza saltului calitativ, vom deveni arhitectul propriei vieţi.

4. Calitatea “Ştiu eu ce ştiu.” Folosind aceste cuvinte, toate îndoielile tale, frică şi neputinţa ta, vor dispărea că prin minune. De exemplu: “Ştiu eu ce ştiu. Oricum voi reuşi.”

5. Calitatea de a fi cinstit. Dacă vrei să faci ceva în viaţă, fii onest atât cu tine însuţi, cât şi cu cei din jur. Scriitoarea ne spune că o dată ce a pornit pe drumul sincerităţii: “Îmi venea din ce în ce mai uşor să fiu onestă cu mine însumi şi simţeam din ce în ce mai rar nevoia de a ascunde adevărul.”

6. Calitatea de a te implica total. Spunând “da” visurilor tale, deschizi o cale care te va conecta la viaţă, hotărăşte-te spune “da” şi treci la treabă.

7. Calitatea de a fi hotărât. O dată ce ai pornit la drum, îţi va apare întrebarea: “Cum să ajung în vârf?” Atunci toate forţele tale vor fi folosite în exclusivitate pentru ţelul propus. Poţi fi oboist, dezamăgit, speriat, dar decurge la o altă calitate, fii hotărât.

8. Calitatea de a ierta. Să nu crezi că trebuie tot timpul, să te lupţi, să te privezi de plăcere. Autoarea ne propune să reluăm drumul către iubirea de sine prin rememorarea sentimentelor negative de ruşine, sau vinovăţie, să ţi le ierţi, să te accepţi aşa cum eşti. Dezvoltă-ţi calitatea de a ierta.

9. Calitatea de a face alegerea cea bună, ea este necesară pentru a merge înainte, te ajută să renunţi la vicii, să duci o viaţă sănătoasă. Pentru a o alegere bună poţi primi un sfat de la un mesager, poţi primi o lecţie de la viaţă, sau un imbold interior, dar ai grijă să accepţi aceste semne.

10. Ultima calitate este de a-ţi găsi propriul ritm, de a şti să depăşeşti depresiile, încercările vieţii, atacurile de panică, care desigurte-au cuprins de atâtea ori: “În loc să te laşi doborât de povara propriilor problem, vei dansa cu ele, folosind hotărârea, credinţă, şi puterea creativă, pentru a descoperi noi soluţii, asta numesc eu descoperirea ritmului propriu.”

Exerciţiu Lisa Nichols:

Atunci când vă pierdeţi încrederea în voi, mergeţi la prieteni şi faceţi-le această solicitare:

” În momentul acesta îmi vine foarte greu să găsesc ceva pozitiv la mine. Am mare încredere în valoarea opiniilor voastre despre mine. Vă rog, spuneţi-mi ce vedeţi bun la mine.”

“Ai trecut prin situaţii în care alţii spuneau lucruri neplăcute despre tine şi, cu toată strădania ta, nu reuşeai să ţi le scoţi din minte? Ei, tot aşa se întâmplă şi când alţii te învăluie cu dragostea şi aprecierea lor, aceeaşi putere şi influenţa lucrează acum în favoarea ta! Încearcă şi ai să vezi. Sunt sigură că va fi un proces cu o puternică influenţă emoţională. “

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>