Etichetele Sufletului

Category: Dezvoltare spirituala Comments: 4 comments

etichetele sufletului

Dragi cititori,

însemnarea de faţă atinge un subiect delicat şi sensibil, dar aş spune că poate fi de folos mai ales celor care au ales calea eliberării şi înălţării. Dacă simţiţi disconfort la citirea mesajului, înainte de a opune rezistenţă, încercaţi totuşi să contemplaţi ceea ce se afla dincolo de cuvinte, puneţi întrebări Sinelui propriu şi obţineţi răspunsurile voastre, fie că ele vor fi în rezonanţă cu cele spuse aici, fie că nu.

Identităţile sufletului, etichete

Atunci când o parte din sufletul nostru se incarnează într-un corp fizic, apare o scădere de vibraţie, de multe ori şi o amnezie şi uitare. Pe acest fond şi pentru a îndeplini interacţiunea cu mediul 3D, se dezvoltă ego-ul, un subset al minţii ce generează şi emoţii şi este alocat corpului fizic. Nuanţa şi predictibilitatea acestui subset al conştientei este înţeleasă în vocabularul nostru sub numele de personalitate.

Ego-ul, pe fondul uitării, tinde să se identifice cu tărâmul fizic şi cu diversele roluri pe care le joacă în plan fizic. Astfel, el se identifică cu rolul de bărbat sau femeie, tată, mamă, fiu, fiica, inginer, profesor, roman (sau alta naţie) şi o sumedenie de alte identităţi. Mai mult, ego-ul se poate identifica şi cu emoţiile pe care le generează un raport cu mediul: “Sunt trist”, “sunt supărat”..

Este lesne de observat că noile identităţi ale ego-ului tind să menţină şi sufletul incarnat în vibraţii dense şi în amnezie şi uitare, provocând chiar fragmentarea acestuia.

Din punct de vedere mai înalt, care exprima şi Adevărul, toate identităţile de genul celor de mai sus sunt o iluzie prin care, sufletul incarnat trebuie să răzbată şi să îşi găsească o cale de re-amintire a adevăratei identităţi de copil al lui Dumnezeu, realizat după Chipul şi Asemănarea Sa, co-creator împreună cu Unicul.

Pentru că sufletul să răzbată prin amnezie şi strânsoarea personalităţii, trebuie, cu ajutorul ghizilor spirituali, să îşi crească frecvenţa de vibraţie şi să acumuleze energie. Astfel, el trebuie să se identifice cu aspectele înalte ale sufletului.

În acest sens, în contextul energiilor catalitice avolutive de vibraţie înaltă ce se revărsa pe Pământ, pentru cei ce doresc să se înalţe, să evolueze, este recomandabil să nu se mai identifice cu rolurile pe care le joacă, inclusiv cu o anumită casă, localitate sau ţară.

Acesta nu este un îndemn la izolare socială ci, dimpotrivă, la interacţiunea cu lumea existenţa, cu împărţirea ei în popoare, tari, localităţi, regiuni, fără însă că acestea să devină identităţi.

Sufletul este imens şi este fără sens (din punct de vedere mai înalt) să cedăm conformismului ego-ului ce se identifica de exemplu cu ţara cu care trăieşte sau cu casa unde locuieşte. Aceasta însă nu îl împiedică să opereza în contextul existent, respectând mare parte din regulile existente (atâta timp cât este benefic).

Aş dori să ating aici pe scurt şi fenomenul patriotismului spiritual. Lucrători ai Luminii din diverse tari cred că ţara lor este cea mai importantă de pe Pământ, că ea va avea un rol determinant în ceea ce se întâmplă pe Pământ. Ele se identifică cu ceea ce numesc “strămoşii noştri” şi le găsesc acestora calităţi excepţionale, spuerioare celor din alte ţări.

Având în vedere că sufletul s-a incarnat în multe locuri pe Pământ (exceptând seminţele stelare), în diverse tari, este evident cât de lipsită de perspectivă poate fi o identificare cu strămoşii biologici.

Mai mult, identificarea cu “strămoşii” pe această planetă cu istorie zbuciumată este o poartă de intrare pentru un proces de preluare din abundenţă a karmei de neam (existenţa pentru toate rasele şi ţările), un bagaj de care sufletul s-ar putea lipsi dacă doreşte să evolueze cu bucurie.

Din punct de vedere cosmic, cu aproximaţiile de rigoare, sufletele de pe Pământ pot fi încadrate în categoria de călători (seminţele stelare) şi păstrători. Călătorii cosmici reuşesc de obicei mai uşor să evite indentificarea cu ţara în care s-au născut, dar păstrătorii (cei ce au venit să ancoreze şi să menţină anumite energii) cad mai uşor în această capcană.

Este util un exerciţiu, pentru cei ce doresc să exploreze starea de dincolo de identităţile mici, deschizându-se spre frecvenţele înalte:

Atunci când faceţi o plimbare într-o zonă liniştită (fără prea mare interacţiune cu cei din jur, în nici un caz când conduceţi maşina sau traversaţi stradă), imaginaţi-vă că sunteţi un ET care tocmai a aterizat pe Pământ. Aveţi un translator automat pentru limbajul pământenilor. Nu aveţi nici un sistem de referinţă (identitate) cu ceea ce se află aici. Observaţi ceea ce se întâmplă în jurul vostru că şi cum aţi vedea pentru prima oară.. Observaţi senzaţiile energetice pe care le aveţi în această contemplaţie. Menţineţi cât simţiţi că este confortabil, apoi reveniţi la “normal”. Cu cât practicaţi mai des, cu atât va fi mai uşor să vă eliberaţi de limitări şi să vă creşteţi vibraţia.

Dacă veţi reuşi, veţi interpreta rolul lumesc poate că şi până acum, dar nu vă veţi mai identifica niciodată cu el.

“Fii în această lume, dar nu aparţine ei!”

În conexiune cu cele de mai sus, închei cu exemple de paradigme evolutive, de la 3D la 6D şi mai sus..

– O viaţă avem. Viaţa e grea, trebuie să lupt să fiu în siguranţă şi să am tot ceea ce doresc.

– Viaţa este frumoasă, chiar dacă există şi provocări, depinde de mine să creez ceea ce îmi doresc. Mintea noastră e un dar minunat şi mai are încă multe de spus. Viaţa nu trebuie să fie o luptă contra a ceva ci pentru ceva. Putem crea împreună o lume a bunăstării. Mai este ceva acolo..

– Sunt un om care umblă pe o cale spirituală. Sunt aici să descopăr cine sunt cu adevărat şi să mă desăvârşesc.

– Sunt spirit care are o aventură umană…

Şi puteţi continua…

Sursa: http://albastruarcturian.wordpress.com/

Tags:  ,

4 comments to Etichetele Sufletului

 • Ghizela Olaru  says:

  Exceptional ! Unul dintre cele mai bune articole pe care le-am citit !

 • Guru  says:

  Multumim foarte mult pentru aprecieri!

  Echipa
  PortalSpiritual.com

 • sabinus  says:

  Imi place sa citesc despre aceste personaje, ma identific cu un Calator. Ne puteti da mai multe detalii despre Calatori si Pastratori?

  “Din punct de vedere cosmic, cu aproximaţiile de rigoare, sufletele de pe Pământ pot fi încadrate în categoria de călători (seminţele stelare) şi păstrători. Călătorii cosmici reuşesc de obicei mai uşor să evite indentificarea cu ţara în care s-au născut, dar păstrătorii (cei ce au venit să ancoreze şi să menţină anumite energii) cad mai uşor în această capcană.”

 • Silvia  says:

  Asa traiesc de cand eram copil.Niciodata nu am simtit ca apartin Pamantului.oi fi un calator?

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>