ESENTA TA

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

esenta ta

Bună dimineața
și un sfârșit de săptămână binecuvântat prin iubirea și frumusețea sufletească! Să aveți parte de o zi a conștientizării și asumării propriei voastre identități, valori, haruri, abilități, măreții și frumuseți, dar și a acceptării carențelor, defectelor și insuficiențelor pe care le aveți.

Asumați-vă așa cum sunteți, cu valori și vulnerabilități, chiar dacă cei cărora le etalați sufletul, în inconștiența lor vă rănesc. Detașați-vă de cei ce vă îngrădesc drepturile și libertățile sau vă agresează sufletul

Alegeți să dobândi prin credință, toleranță, iubire și iertare – curajul de a fi voi cei autentici, pentru a vă putea exprima și manifesta prin frumusețea sufletească, prin tot ceea ce credeți, gândiți, simțiți și alegeți să faceți. Dobândiți-vă astfel puterea de a trece dincolo de toate neajunsurile, carențele, insuficiențele și agresivitățile celor din jur.

Când vă simțiți răniți, evitați să puneți la suflet jigniri, nedreptăți sau agresivități. Rămâneți în lumina credinței, a încrederii de sine so a adevărului inimii. Îndepărtați-vă de fiecare dată de persoanele agresive, răutăcioase, care nu vă prețuiesc, vă agresează sau vă jignesc – imediat în momentul în care descoperiți cine se află în spatele măștilor ce le poartă.

Evitați să reacționați la provocările celor din jur, pentru a rămâne integri și frumoși sufletește și pentru a nu vă contamina cu răul din sufletele celor care nu vă iubesc pentru că nu se pot iubi.

Rămâne-ți mereu plini de iubire pentru a nu agresa și a nu vă agresa. Voi știți cum sunteți, așa că nu intrați prin supărare, negativitate și orgolii, în capcana celor care vă provoacă pentru se hrăni cu energia și frumusețea voastră sufletească.

Iubiți-vă și dăruiți din abundența voastră până când cei ce vă primesc energia, vă pot prețui pentru ceea ce sunteți și le oferiți, și nu încep să vă constrângă sau să vă impună cât și când să le oferiți.

Puteți face concesii în viață însă evitați compromisurile, căci prin ele vă cedați drepturile și libertățile, îngrădindu-vă fericirea și bucuria de a alege, a experimenta și a trăi eliberați de constrângeri. Doar libertatea de a fi și a trăi în acord cu adevărul inimii – vă poate oferi claritate de a vedea și înțelege esența, sensul și rostul experiențelor, consecințelor și a vieții voastre.

Experiențele și lecțiile vieții ne ajută să înțelegem că, lumea în care trăim este oglinda sufletelor noastre. Lumea și oamenii pe care-i privim, sunt pe atât de frumoși și curați, pe cât de curat și frumos ne este sufletul și caracterul.

Cât timp, prin experiențele suferințelor, a ostilității, a erorilor și a neîmplinirilor – ne-am privat de bucuriile și frumusețea vieții și de capacitatea de a iubi și a fi iubiți, ceea ce vom vedea și atrage în viața noastră prin experiențele și oamenii pe care-i întâlnim, va fi dominat de durere, nemulțumire și ne-iubirea.

Dacă vrem să vedem și să trăim într-o lume mai frumoasă, este suficient să începem să credem că deja trăim în ea, și să începem să o vedem așa iubind ceea ce suntem și alegem să exprimăm, să experimentăm și să privim.

Prin puterea iubirii noastre, am primit capacitatea de a a alege, a simții, a manifesta, a prețui, a asuma și a vedea: – atât frumusețea și lumina cât și întunericul și hidoșenia. Care realitate alegem să o trăim, va depinde de capacitatea și discernământul nostru, de a iubi sau a fi ostili față de noi și față de ceea ce ne înconjoară.

Într-un final, dincolo de credințele, prejudecățile, convingerile sau opozițiile minții noastre – depinde doar de noi, dacă alegem sau nu, să ne îmbogățim spiritual sau să continuăm a trăi exclusiv în lumea nevoilor materială, rătăciți pe calea firii. calea firii.

Depinde doar de noi – să alegem conștient, ca acțiunile pe care le întreprindem, să ne oglindească frumusețea, valorile și bogăția sufletească sau – să hrănească suferințele și convingerile neputinței noastre de a fi împăcați și fericiți.

Pentru a trăii experiențele favorabile vieții, menite să ne înfrumusețeze experiențele și destinul – e nevoie să intrăm în armonie cu adevărul inimii, cu mediul în care trăim, cu cei cu care interacționăm, cu ceea ce suntem, gândim, spunem și facem, și cu ceea ce ni se întâmplă, ca și consecință firească a convingerilor, gândurilor și sentimentelor pe care le manifestăm în alegerile și acțiunile noastre.

A ne opune sorții, a judeca întâmplările vieții și actorii lor, din prisma avantajelor personale sau a așteptărilor și a intereselor pe care le avem, sau a opune rezistență schimbări din jur – ne va determina de fiecare dată să înotăm împotriva curentului, vlăguindu-ne de fiecare dată de energie, valoare și frumusețe lăuntrică

Dacă vrem să avansăm, nu contează, dacă ne târâm, dacă mergem sau de zburăm. Important e: – să avem încredere în noi, – să ne fixăm scopurile și intențiile cu claritate, – să ne identificăm resursele, – să ne cunoaștem slăbiciunile și abilitățile, – să ne învingem fricile, prejudecățile, și negativitatea , – să ne încărcăm cu iubire, entuziasm și pasiune… și să ne mișcăm cu entuziasm și bucurie, pe calea pe care alegem să păși și să experimentăm viața.

Doar când putem iubi ceea ce alegem să facem și ne încredem în puterea noastră – vom dispune de energia necesară pentru a hrăni realitatea a ceea ce întreprindem și alegem să împlinim.

Când dobândi curajul de a slobozi din inima și sufletul nostru energia iubirii, a entuziasmului și a pasiunii, pentru a ne susține visul, gândurile și vorbele prin fapte – vom acționa prețuind fiecare moment al vieții ce ne-a fost dăruit prin destin, dăruind viață și frumusețe lucrurilor și sufletelor pe care le atingem, prin demnitatea, moralitatea, blândețea și măreția noastră.

De ne vom rezuma doar la a cârcoti, a ne opune sau la a sta deoparte, cuprinși de temeri, neîncredere, negativitate neputințe și nemulțumiri – așteptând ca lucrurile să se întâmple în favoarea noastră – mintea ne va opune șansei noastre de a fi fericiți și împliniți prin valorile noastre lăuntrice și prin ceea ce suntem, facem și avem.

Îndoindu-ne de șansa noastră de a răzbi sau a ne împlinii și eschivându-ne de la asumăm experiențelor, a acțiunilor și a consecințelor vieții – nu vom înțelege că tot ceea ce este și ne e sortit, e menite ca să ne învețe să fim mai buni și mai toleranți, pentru a ne crește vibrația energetică, prețuind, iubind sau acceptând, tot ceea ce este și se întâmplă în viața noastră și a celorlalți, prin alegerile și experiențele prin care alegem să trăim.

Până ce nu ne vom asuma viața și consecințele ei cu bunele și mai puțin bunele ei, înțelegând că toate cele pe care le trăim, au un motiv bine definit – ne vom hrăni doar fricile, neliniștile, îngrijorările, decepțiile, nemulțumirile și suferințele.

Menținându-ne obiceiul de a ne hrăni îngrijorările, fricile, negativitatea, pesimismul și nemulțumirile, nu vom face altceva decât să – ne hrănim convingerile negative și să atragem prin ele și prin gândurile și emoțiile asociate lor – lucruri, consecințe, experiențe, persoane, stări și trăiri, care mențin îngrijorările, suferințele și nemulțumirile pe care le avem, confirmând consecințele potrivnice binelui nostru, pe care prin false crezuri le hrănim.

Când vom înțelege pe deplin că îngrijorările și fricile sunt iluzii izvorâte din falsele convingeri ale minții – conștiința ne va fi suficient de trează, pentru a ne desprinde de negativitate și a nu ne mai risipi energia lăsând ego-ul să exprime ceea ce nu ne place sau nu iubim.

Alegând să exprimăm prin gânduri, emoții, alegeri și fapte, ceea ce ne place și putem accepta și iubi – vom lăsa negativitatea, fricile și convingerile false să dispară din viața noastră.

Când vom deveni capabili să raționăm prin Spirit și conștiință trează și să facem alegeri ascultând vocea inimii, devenind conștienți de efectul gândurilor, alegerilor și sentimentelor pe care le exprimăm – vom deveni non agresiv față de noi și față de mediu și binele celor alături de care trăim.

Când ne vom iubi – vom înțelege că îngrijorările, fricile, nemulțumirile, ostilitatea și negativitatea de orice fel – sunt semnale de alarmă naturale, care ne avertizează că ne-am îndepărtat de drumul ce ne susține binele și devenirea.

Când trăim în lumina clarității și alegem atitudinea iubirii – tot ceea ce credem și exprimăm prin gânduri, alegeri, emoții și fapte, în raport cu rezultatele și consecințele ce vizează așteptările, scopurile, intențiile, năzuințele și valorile noastre – va fi în armonie cu adevărul inimii.

Când credem în binele nostru și ne iubim – mintea și cei din jur – nu ne mai poate manipula prin frici, vinovății, agresivitate, suferințe și nemulțumiri

Continuând să ne manifestăm stările negative și opunându-ne schimbării de atitudine – ne vom împiedica în a conștientiza și elimina din mintea și din gândurile noastre: fricile, negativitatea, convingerile potrivnice curajului, iubirii, asumării, încrederii de sine și acțiunii.

Păstrându-ne viciile și obiceiurile nesănătoase – dezvoltând atașamente mentale potrivnice acțiunii, acceptării, iertării, iubirii și stării de bine – vom genera în trupul, mintea și sufletul nostru vibrații dăunătoare în timp sănătății noastre fizice, mentale, emoționale, spirituale, relaționale, profesionale, financiare, sociale, etc.

Cât timp vom continua să trăim în zona de stres, în afara adevărului inimii – mai devreme sau mai târziu, negativitatea, ostilitatea, neîmpăcările, fricile și ne iubirea noastră – se vor răsfrânge în suferințele care în timp ne vor copleși și ne vor deprima.

Schimbându-ne convingerile și credințele negative, ostile propriei măreții și potrivnice esenței divine a Spiritului nostru, cu atitudinea iubirii – gândurile, emoțiile, alegerile, acțiunile și rezultatele noastre ne vor deveni favorabile. Viața noastră va înflori, și destinul va cerne valoarea de non valoare, aducând alături de noi oamenii de calitate ce ne vor susține și vor dori să rămână alături de noi.

Când Sinele nostru, se va elibera din labirintul întunecat al minții ego, copleșit de frici, nemulțumiri, neajunsuri, neîmpăcări, stres și griji – inima ne va călăuzi spre adevăr redându-ne liniștea inimii și pacea sufletului în lumina clarității și a înțelegerii dobândite prin conștiința iubirii și prin spirit.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
INVATAREA PRIN EXPERIENTA
CONSTIINTA UNITATII
A IERTA PACATUL SI ABUZUL
RAIUL PE PAMANT
ADEVARATA INTELEPCIUNE

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>