ESENTA DIVINA

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

esenta divina

Bună dimineața
și o zi plină de frumusețe și iubire!
Vă doresc curajul asumării iubirii, pentru a vă putea ierta de nevoia de a vă mai agresa și suferi, permițând inimii să vă vindece sufletul, de rănile, ne iertările, vinovățiile, regretele și traumele suferințelor din trecut.

Tot ceea ce este acum încă nevindecat și dezechilibrat în viața noastră, fie că vorbim de planul fizic, mental,emoțional sau spiritual, fie vorbim despre relațiile pe care le avem în familie sau le dezvoltăm în raport cu ceilalți, despre împlinirea noastră profesională, financiară, materială și locativă, sau despre mulțumirea noastră privind statutul social, despre nevoia de recunoaștere și respectul de sine, etc – poate fi reechilibrat și vindecat.

Boala poate fi vindecată – atunci când înlăturăm cauza care o generează. Greșeala poate fi corectată – dacă îi conștientizăm cauza și nu o mai repetăm. Păcatul poate fi iertat dacă conștientizăm suferința ce o provocăm prin ea și astfel încetăm să-l mai manifestăm. Viața poate fi observată, trăită și iubită – dacă încetăm să ne raportăm la ea ca la o luptă încrâncenată de supraviețuire, și renunțăm la a o mai trata cu ostilitate.

Chiar dacă uneori ne îndepărtăm de cale, pentru a experimenta și latura lumească a vieți și inconștienți rătăcim prin frivolitate sau în mijlocul unor relații co-dependente – putem să ne întoarcem la cale și la legătura noastră cu Sinele și cu Dumnezeu – prin alegerea atitudinii credinței și iubirii, chiar dacă uneori prin consecințele trecute, picăm în dizgrație sau suferință.

Putem cădea din Grația divină, ne putem separa între noi (pe motiv de ”nepotrivire de caracter”), ne putem separa de Dumnezeu și-L putem nega respingându-i prin crez existența și esența – dar ne putem întoarce la sfințenie și non-agresiune mentală, verbală sau în fapt – prin încredere, iertare, toleranță, acceptare și respect reciproc, între noi și ceilalți, prin pace sufletească și prin redobândirea echilibrului între nevoia de dreptate a minții ego, și Adevărul inimii.

Prețuirea se naște di experiența pierderii și a durerii separării. Ordinea se naște din haos, Echilibrul se naște prin împăcare cu sinele și viața, prin revenirea în cumpănă după o perioadă de viață dezechilibrată. Acesta este firul vieții și natura lucrurilor, așa cum natura pendulului este acela de a se legăna înainte și înapoi între extremele sale și polii săi, până iși găsește centrul.

Vindecarea noastră fizică și sufletească, este calea firească a revenirii la Matcă, după refacerea echilibrului și revenirea în inima noastră ca centru a vieții și a sufletului nostru. Când atingem acest centru, ”a căii de mijloc” între extreme, dobândim pacea sufletească, claritatea și înțelegerea rostul nostru și a sensului vieți.

Dea abia atunci, când înțelegem că atașamentele dezvoltate: – față de lăcomie, distracție, frivolitate și huzur sau – față de nevoia de a ne induce suferințele prin retrăirea traumei durerilor și a rănilor ne iertate și nevindecate, dobândite prin experiența îndelungată a renunțărilor și a lipsurilor cronicizate.

Când vom înțelege că trăirile emoționale negative extreme și prelungite sunt cauza suferințelor și a consecințelor noastre negative care provoacă dezechilibrul energetic al vieți – vom înțelege că, iubirea, credința și recunoștința pentru ceea ce suntem, avem, primim și dobândim – sunt singurele cai care ne conduc trupul și sufletul în lumină și spre vindecare.

Când înțelegem să trăim în frumusețe și iubire, ne-atașați de suferințe sau plăceri – începem să ne trăim viața în grația frumuseții divine, conștienți de valoarea Sinelui nostru Spiritului, și de valoarea vieții ce ne-a fost dată.

Viața nu ne-a fost dată pentru a o risipi prin nemulțumiri, neîmpliniri și lăcomii, ci – spre a învăța toleranța, asumarea și responsabilitatea pentru ea, prețuind-o pentru darurile sale, în egală măsură cu prețuirea vieții și a experiențelor semenilor noștri, alături de prețuirea a tot ceea ce există și ființează în jur și pe acest Pământ.

Prin a înțelege și a asuma manifestarea prin gândurile și faptele noastre a lecției recunoștinței, prețuirii și iubirii – începem procesul de vindecare și evoluție spirituală.

Atunci înțelegem că vindecându-ne și susținând vindecarea celor din jur prin puterea exemplului, a autenticității și a atitudinilor pozitive – vom ști în mod conștient să renunțăm la a mai sădi vini sau a mai căra în sufletele noastre balastul judecăților, a lăcomiei, a nemulțumirilor, a negativității, a invidiei și a ostilității.

Prin a ne tămădui, și a susține vindecarea unui singur om, prin puterea conștiinței și a iubirii – ajutăm, susținem, încurajăm și înlesnim tămăduirea tuturor. Asta este esența iubirii și menirea noastră divină.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
DARURI DIVINE
Creierul – ierarhiile divine și-au depus în el puterile lor
SCANTEIA LUMINII DIVINE
Experiența mistică – o tentativă de a captura spiritul divin
Izvorul Divin – să restabilim legătura cu El

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>