EGO-UL IN CONFLICT

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

ego ul in conflict

Bună dimineața
În această zi a ”păcălelilor”, vă doresc să fiți plini de bucurie și veselii, și să întrați în jocul ”farsei” și a glumelor cu bun gust, încărcați în suflete și inimi cu bucuria de a iubi și a dărui iubirea și valorile voastre sufletești, celor ce le pot înțelege, aprecia și prețui.

Așa cum măsura și cumpătarea sunt cel mai bun aliat al vieții noastre, astfel trebuie să fie și atitudinile noastre în raport cu ceilalți, indiferent dacă ceilalți respectă sau nu acest principiu în raport cu noi. Important este să avem noi sufletul împăcat și să păstrăm mereu sentimentul încrederii și mulțumirii de sine, fără a ne da prilejul regretului sau sentimentul vinovăției pentru ceea ce gândim simțim și facem.

Dacă respectul de sine este sentimentul de încredere este sentimentul pe care-l avem sau îl nutrim față de noi înșine, ego-ul reflectă părerea noastră despre noi înșine. Astfel, putem spune că respectul de sine este acea parte a ego-ului, care ne evaluează caracterul și ne spune cine suntem, ce părere avem despre noi, și câtă stimă de sine putem manifesta față de noi înșine și față de ceilalți.

Atunci când ne comparăm cu alți oameni, pe care-i considerăm mai valoroși decât noi, s-ar putea ca stima noastră de sine să scadă. Acest lucru însă, se întâmplă doar dacă nu putem aprecia și prețui prin iubire și prin atitudini pozitive, calitățile acestora.

Atunci când nutrim invidii, gelozii față de alții, și căutăm pricini pentru a-i judeca, critica sau învinovăți pe ceilalți sau pentru a-i pune într-o lumină neprielnică în fața altora, în loc să ne dezvoltăm pe noi – nu facem altceva decât să ne cedăm energia și astfel prin scăderea vibrației noastre energetice, să ne pierdem treptat stima de sine, hrănindu-ne cu negativitate, ostilitate, orgoliu și vanitate ego-ul.

Cei ce pot iubi o calitate pe care o descoperă la ceilalți, activează un mecanism al minții, prin care încep să materializeze acea calitate în propria realitate și viață – întărindu-și prin ea abilitățile, încrederea de sine, puterea iubirii, caracterul, credința și capacitatea de a zâmbi la viață.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
EGO-ul – umbra din noi
Jiddu Krishnamurti – San Diego 1970 – Conferinte publice
Pământul – să îl considerăm numai ca locul lucrării noastre
Viața naturii – să ne asociem ei prin cuvântul creator
MĂSURA IUBIRII

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>