DESPRE ÎMPLINIREA ȘI ABUNDENȚA VIEȚII

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

DESPRE ÎMPLINIREA ȘI ABUNDENȚA VIEȚII

TU ești centru universului și a lumii tale și ești cel care-l construiești și-l extinzi sau limitezi – prin convingerile și acțiunile tale. Ești atât ființa trupească cât și spiritul energetic ce sălășluiește în el prin Sinele tău. De la tine pleacă în neant și etern (sub formă de unde cerebrale), informațiile pe care le deții, și la tine se întorc din mediu, din univers și din lumea ta perceptuală – informațiile de care ai nevoi. Mintea ta le va decodifica, iar tu le vei resimții la nivel emoțional, fizic, chimic, organic, energetic, etc, sub formă de informații translatate în imaginile și cuvintele pe care le înțelegi prin simțurile tale.

Felul în care prin gânduri îți canalizezi și-ți verbalizezi (conștient sau prin automatisme mentale): percepțiile, nevoile, intențiile, convingerile etc, precum și stările fizice (la nivel chimic, organic, micro-biologic) și mentale, respectiv emoționale și energetice – va determina atât polaritatea emoțiilor și calitatea informațiilor de care ele sunt atașate, cât și nivelul și frecvența vibrațiilor pe care se propagă (sub formă de unde sonore și imagini codificate sub formă de unde unde cerebrale de tip electro-magnetic).

Capacitatea ta de a decodifica informațiile cu care intri în contact: – la nivel fizic (prin cele 5 simțuri ale tale), respectiv – la nivel energetic (prin simțurile tale extrasenzoriale), vor determina nivelul cunoașterii, auto-cunoașterii, adaptabilității, înțelegerii și conștientizării tale privind rostul tău și percepția lumii în care trăiești. Prin convingerile și credințele pe care ți le formezi și prin care îți definești realitatea – îți vei defini destinul și calitatea vieții pe care alegi să o trăiești. Liberul arbitru este instrumentul care îți facilitează prin alegerile pe care le faci, libertatea de a-ți configura sau reconfigura calea, consecințele, rezultatele și destinul, în orice moment al vieții tale.

Felul în care alegi și poți conștientiza efectele alegerilor tale asupra mediului și al celor din jur, vor determina consecințele pe care le atragi și se răsfrâng asupra ta. Eficiența alegerilor și acțiunilor tale, induse de convingerile pe care le ai, în gândurile tale – va fi validată sau invalidată la nivel emoțional, prin gradul de mulțumire sau nemulțumire privind consecințele pe care le experimentezi.

Nivelul de percepție și gradul tău de conștientizare (privind cauzele care duc la alegeri nepotrivite, la eșec, la nemulțumiri și la consecințe nefavorabile) – vor fi cele care pot sau nu învinge rezistența ta la schimbare, pentru a putea recunoaște, înțelege, anula, reseta și reprograma: obiceiurile dăunătoare, programele mentale potrivnice, atașamentele mentale păguboase, manifestările emoționale ce-ți scurg energia vitală, respectiv, prejudecățile și convingerile care nu te servesc în obținerea rezultatelor favorabile.

A ști și a fi dispus sau nu să-ți accepți rezultatele (fără a-ți hrăni frustrările, negativitatea sau ostilitatea), indiferent de gradu tău de mulțumire sau nemulțumire, și a ști să ni-i învinuiești pe ceilalți pentru ele, va da măsura inteligenței tale emoționale și a maturității spirituale. Inteligența emoțională se va manifesta prin a ști să-ți conservi energia prețuindu-i valoarea și a înțelege că negativitatea o risipește iar emoțiile pozitive o valorifică o multiplică. Maturitatea spirituală se manifestă prin gradul de înțelegere și conștientizare a efectelor gândurilor, alegerilor și a manifestărilor emoționale în rezultat, înainte de a fi verbalizate și transformate în acțiuni.
Când vom ști să ne exprimăm bucuria și mulțumirea pentru experiențele pe care le trăim, pentru lucrurile care le dobândim și pentru oamenii cu care ne înconjurăm, când vom ști să-i acceptăm pe ceilalți cu valorile, experiențele, alegerile și rezultatele pe care le au pe drumul lor, și vom ști să-i iertăm pe cei ce ne greșesc, fără a-i judeca sau condamna pentru experiențele lor, ne vom găsi împăcare și pacea sufletească. Atunci, ceea ce vom oglindi din interiorul nostru spre exterior, va fi o stare de liniște lăuntrică și de abundență energetică, manifestate prin iubire.

Când vom ști să iubim valorile, experiențele și rezultatele pe care le obținem, acceptându-ne cu bune și mai puțin bune – vom deveni conștienți și pregătiți, pentru a discerne între valoare și valoare, pentru a ști să hrăni cu energia noastră doar acele lucruri, valori și stări de fapte, care ne sprijină în împlinirea și desăvârșirea noastră în plan fizic, mental, emoțional și spiritual. Atunci când vom înțelege că starea noastră de împăcare se va reflecta în mod benefic și favorabil în viața și experiențele noastre – vom ști să renunțăm la a mai da curs stărilor emoționale negative, nemulțumirilor sau ostilităților, înțelegând că, prin ele doar destructurăm, distrugem și pierdem tot ceea ce este valoros în viața noastră.

Maturitatea spirituală și inteligența emoțională se manifestă în procesul de materializare al vieții noastre, atunci când înțelegem că pentru a dobândi și a avea lucrurile pe care le dorim, este suficient să ne conectăm la ele prin gânduri pline de iubire, hrănind imaginea lor. Astfel, de vom fi capabili să iubim și să prețuim: valoarea, rezultatele pozitive și lucrurile pe care cei din jur deja le-au dobândit, vom începe procesul de materializare a lor în plan fizic, și în viața noastră. Altfel de ne vom verbaliza nemulțumirile, critica, judecățile și gelozia la adresa lor, le vom dematerializa și pierde.

Prin felul în care învățăm să comunicăm la nivel energetic și emoțional – cu semenii noștri, cu mediul în care trăim, cu Universul și cu Dumnezeu – vom determina eficiența și calitatea trăirilor și a vieții pe care o trăim. Prin legile energetice (legea cauzalității, a compensației energetice și a complementari polarității energetice) a universului în care trăim – vom primi întotdeauna ceea ce cerem. De aceea va trebui să învățăm să comunicăm la nivel energetic și fizic, în mod eficient cu el. Astfel, vom evita să fim dezamăgiți de ceea ce primim, atunci când cerem și acționăm greșit ignorând legile sale.

Când vom înțelege că Universul și Dumnezeu, fac pe placul nostru… fie cerem (prin intenții pozitive, prin abundența creată vizual și prin iubire), fie refuzăm (prin exprimarea nevoii și nemulțumirii, a insuficiențelor și a ostilității) – tot ceea trebuie să facem pentru a experimenta abundența și mulțumirea e să exprimăm prin emoții pozitive, prin optimism, entuziasm, iubire și pasiune – abundență și mulțumire. Altfel de vom exprima nevoi și nemulțumiri – vom experimenta consecințe nefavorabile care ne vor hrăni: negativitatea, pesimismul, nemulțumirile, neliniștile, neîncrederea, dezamăgirile, mâniile și ostilitatea (generându-ne deficit energetic la nivelul corpului energetic și fizic).

Atâta timp cât în universul nostru perceptual creăm și extindem prin ceea ce gândim, alegem și experimentăm: convingeri opuse valorilor și pozitivității, nemulțumiri, negativitate și ostilitate – realitate pe care o formăm și o vom percepe prin consecințele pe care le materializăm în viața noastră, va fi una identică cu stările emoționale predominată prin care am creat-o. De nu vom fi capabili să ne detașăm de negativitatea, judecățile, învinuirile și sursa nemulțumirilor noastre, pentru a ne reconfigura convingerile, atitudinea, gândurile și emoțiile pe valori pozitive – vom eșua în ceea ce întreprindem, și nu vom face altceva, decât să extindem ura, furia, dezamăgirile, non-valoarea, neputința, ostilitatea, decepțiile, depresiile, fricile, anxietatea și negativitatea – contaminând lumea în care trăim, și pe cei pe care negativitatea, victimizarea și neputința noastră îi atinge.
Prin a iubi fără așteptări, a trăi fără resentimente, a accepta deciziile și experiențele celorlalți, a ierta, a ieși din mediile ostile, a ne rupe de cei ce nu ne pot prețui valoarea, ne jignesc, ne desconsideră, ne fură energia, etc, și prin a ne detașa de orice gând sau formă de risipă energetică prin manifestarea negativității sau a resentimentelor – ne vom da prilej pentru a trăi și experimenta abundența energiei iubirii și frumusețea vieții, împlinind fiecare plan al ei.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
Imaginația – factor de împlinire spirituală
Calea spre implinire. Ghid practic pentru experimentarea conditiei umane in afara corpului fizic
Legea oglindirii
Pâinea – simbol al hranei spirituale
Vindecarea intregului

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>