De ce te trezești obosit dimineața

Category: Dezvoltare spirituala Comments: One comment

oboseala dimineata

Oboseala te afectează atât în viața de zi cu zi, cât și la serviciu sau în relațiile tale. Chiar dacă dormi numărul de ore indicate, dimineața nu te trezești devreme sau în weekenduri reușești să lenevești mai mult timp, în majoritatea dimineților ești mai obosit decât atunci când te-ai pus la somn, iar datul jos din pat și ceasul deșteptător devin un chin.
Specialiștii recomadă să păstrezi dormitorul curat, să îl aerisești cât mai mult posibil și să păstrezi o lumină naturală în cameră. Dar și poziția somnului poate perturba liniștea, astfel că cea mai bună poziție pentru somn este cea pe spate, pentru a disribui greutatea corpului. Dar există și alte lucuri care perturbă somnul și cauzează oboseala de dimineață.

Cafeaua
Dacă obișnuiești să îți bei cafeau de dimineață în fiecare zi află că aceasta deși te menține revigorată pentru aproximativ o oră, după acea efectul cafelei dispare și se instalează starea de oboseală în întreg corpul. Celel mai multe băuturi pe bază de cofeină conțin și zahăr, iar acesta suprasolicită corpul și are efect de deshidratare.

Haine strâmte sau nepotrivite
Hainele strâmte strâng pielea, presează articulațiile, iar corpul depune un efort mai mare în distribuția oxigenului în corp. Poartă haine mai lejere și noaptea optează pentru pijamale mai lărguțe.

Deficitul de fier sau vitamina D
Deficitul de fier și de vitamina D provoacă oboseli matinale, anemie și dureri musculare. Poți afla dacă ai aceste deficiențe în urma unor analize de sânge mai detaliate.

Bacteriile dăunătoare din intestine
Bacteria Helicobacter Pylori este prezentă la 70% dintre persoane. Această bacterie distruge mucusul produs de stomac și favorizează apariția ulcerului. În faza incipientă se manifestă simptomuri precum gust ciudat, arsuri în capul pieptului sau dureri în gât, resimțite mai ales în timpul nopții. Pentru a decta bacteria trebuie să faci anumite teste.

1. Activitatea glandei tiroide

Glanda tiroidă este responsabilă pentru funcționarea corectă a metabolimului și pentru echilibrul hormonal. Slăbirea sistemului imunitar și scăderea procesului metabolic sunt efectele resimțite în cazul în care glanda tiroidă nu funcționază așa cum trebuie, astfel că oboseala se instalează mai ușor. Vocea ușor răgușită, unghii și păr casant și pielea sensibilă sunt alte semne ale disfuncției glandei tiroide.

Secreții cu efect blocant
În timpul somnului sau în momentele în care răceala se instalează în organism, secrețiile nazare sau flegma se pot așeza pe gât. Astfel, ciclurile de respirație devin incomplete și nesănătoase și rezultă respirația pe gură, care oferă mai puțin oxigen corpului decât are nevoie.

Oboseala glandelor suprarenale
Sindromul secolului 21, după cum mai este denumită, presupune funcționarea incorectă a glandelor endocrine situate deasupra rinichilor, ceea ce duce la scăderea nuvelului de adrenalină din corp, iar rezistența la stres, infecții sau boli se reduce. Pe lângă faptul că somnul tău nu este niciodată odihnitor și nu reușești să te concentrezi, apare și impulsivitatea, nervozitatea și nevoia de a ronțăi ceva tot timpul. Deficitul de fibre, fructe și legume, consumul zilnic de dulciuri și intervalul neportivit alocat somnului sunt câteva dintre principalele cauze ale oboselii glandelor suprarenale.

2. Fibromialgia

Unii cercetători consideră că fibromialgia este o anomalie a sistemului nervos, reprezentat de incapabilitatea de a față face la situații de stres prelungit, iar alți specialișto consideră că reprezintă o dispuncție a hipotalamusului, a glandelor suprarenale și a glandei pituare.

Deshidratarea
Pentru a te hidrata potrivit este recomandat să consumi cât mai multe lichide preum apă plată, ceaiuri fără adaosuri și sucuri făcute în casă din fructe și legume. Alte simptomuri ale deshidratării sunt piele, buze și gura uscată, sete accentuată și respirație urât mirositoare.

Bioritmul circadian
Bioritmul cicardian este ritmul organsmului, care te ajută să faci distincția dintre zi și noapte când vorbim de somn și odihnă. De aceea este necesar să menții o constanță în orele tale de somn și să încerci să dormi orele necesare corpului pentru a se reface.

Este important să descoperi sursa oboselilor tale de dimineață, dar să mneții o alimentație sănătoasă și să faci exerciții fizice în fiecare zi cel puțin 15 minute.

One comment to De ce te trezești obosit dimineața

  • COMPLEXUL DE VITAMINE B  says:

    […] urmatoarele articole: – De ce te trezești obosit dimineața – DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? – Sănătatea – să găsim mai întâi mijloacele de a […]

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>