DANSUL FIINȚEI

Category: Dezvoltare spirituala Comments: 3 comments

dansul fiintei

Bună dimineața
și o zi binecuvântată de bucurii, acceptare, asumare, iertare de sine și pace sufletească – dobândite prin îmbrățișarea fricilor și a neîmpăcărilor pe care le hrăniți, cu energia vindecătoare a iubirii, ce vă sălășluiește în inimă, conștiință și spirit!

Pentru a ne putea bucura de viață, și a trece mai ușor de provocările ce ne vin în cale pe drumul desăvârșirii noastre spirituale și a retrezirii la conștiința iubirii necondiționate – este necesar să înțelegem că, ceea ce trăim este exact ceea ce avem nevoie, pentru a ne îndrepta erorile și a învăța să ne vindecăm și să iubim.

Durerile noastre fizice și suferințele sufletești izvorăsc din fricile și traumele rănilor nevindecate, vor genera în experiențele noastre, repetarea și retrăirea lor, până în momentul în care ne vom desprinde de acele emoții și convingeri negative, prin care le hrănim, refuzând a ne asuma și îndrepta erorile.

Suferințele și neputințele noastre de a ne vindeca rănile sau de a ne asuma consecințele și erorile – sunt semne și manifestări ale lipsei abundenței energiei pozitive a iubirii, atât la nivelul corpului fizic, cât mai ales la nivelul corpului nostru spiritual..

Suferințele și durerile pe care le experimentăm în plan fizic, mental, emoțional și sufletesc și, pe care le atragem sau le auto-inducem – sunt cauzate de carențele noastre spirituale.

Orice formă de nevoie, nemulțumire, supărare sau suferință are la bază ne-iubirea izvorâtă din frică. este sau ne-iubire.

Ele ne indică dezechilibrul fizic, chimic, hormonal și energetic al ființei – resimțite în plan material și fizic (la nivel organic), în plan mental și în plan emoțional, ca suferințe, traume, decepții, neliniști, nemulțumiri, neîmpăcări, negativitate, ostilitate și frici.

Fricile: de suferință, de eșec, de pierdere și de pedeapsă – ne indică prin manifestare conștientă sau instinctuală, nivelul de conștientizare și de maturitate sau imaturitate emoțională.

Frica este prezentă mereu acolo unde domină întunericul sufletesc și ne iubirea. Acolo unde nu pătrunde lumina, lipsește și iubirea și dumnezeu.

Prin iluziile, nevoile, lăcomiile, insuficiențele, neîmplinirile, nemulțumirile, neîncrederea, vinovățiile, ostilitatea, și neîmpăcările pe care ni le induce, și pe care, adesea din ignoranță, neasumare, inconștiență sau neînțelegere, le transformăm în atașamente față de suferință și victimizare – frica devine ”stilul” nostru de viață și cauza carențelor noastre emoționale și spirituale.

Pesimismul, neîncrederea de sine, negativitatea, frustrările, neputințele, neliniștile, ura, neîmpăcarea, necredința, ne-iubirea, nemulțumirile și convingerile pe care le hrănim cu energia ce o luăm sufletelor noastre, vlăguindu-ne de beneficiul iubirii și a emoțiilor noastre pozitive.

Ne hrănind lumina și iubirea, lăsăm întunericul și fricile din noi să se extindă. Astfel, la nivel de conștiință, convingere, atitudine, comportament, gândire, alegere, acțiune, crez și rezultat, vom folosi energia vitală, pentru materializarea obiectului fricilor noastre, a îndoielilor și a neputințelor pe care prin convingeri le exprimăm.

Ori de căte ori vom continua să exprimăm prin nemulțumiri, dorințe, așteptări, atașamente sau nevoi, o lipsă – vom atrage în viața și trăirile noastre, consecințe nefavorabile bucuriei, împlinirii, mulțumirii și frumuseții vieții.

Suferințele izvorâte din neîmplinirile noastre în planul sufletului și al vieții – ne dovedesc fără drept de tăgadă, rătăcirea de valorile credinței, prețuirii, respectului, responsabilității, acceptării, asumării, iertării și iubirii necondiționate.

Comportamentul nostru reactiv și instinctual, manifestat prin lăcomii, gelozii, orgolii, egoism, negativitate, nevoia de dreptate și control, negare și opoziție, neasumare și eschivă de responsabilitate, supărări, judecăți, învinuiri și agresivitate – ne arată imaturitatea emoțională și carențele spiritualele transformăm în convingeri și crezuri fatidice într-un destin ostil ce ne este sortit.

În realitate însă, consecințele și experiențele prin care trecem, dincolo de influențele energetice ale mediului în care alegem sau acceptăm tacit sau din ignoranță să trăim – sunt efectul și rodul alegerilor pe care le facem, sub impulsul gândurilor și a emoțiilor pe care le rostim.

Modului în care știm sau nu să ne gestionăm corect resursele energetice și emoțiile cărora le dăm curs și le exprimăm prin gând, emoții și fapte, conștient sau nu, de consecințele și experiențele pe care le atragem prin ele – dau măsura calității vieții pe care o trăim și a conduitei persoanelor cărora le dăm acces în sufletul, conștiința și câmpul nostru energetic.

Pentru a ne desprinde de efectele negative ale propriilor gânduri, emoții, alegeri și atitudini negative, și a limita sau a nu mai atrage în planul fizic al realității noastre, consecințe și experiențe ce ne sunt potrivnice – e nevoie să ne iertăm de vinii și să renunțăm la judecăți și învinuiri.

Asumându-ne viața și consecințele propriilor alegeri, induse și atrase prin convingerile pe care le hrănim – ne vom îngădui să învățăm din ele lecțiile ce ne sunt destinate: în procesul de învățare a vieții, de trezire la conștiința Christică a iubirii, de uniune cu Sinele nostru Spiritual și, de înțelegere și desăvârșire a călătoriei noastre în plan spiritual.

Înțelegându-ne rolurile pe care le jucăm în procesul de învățare, rostul, vocația, darul, harul, destinul și esența divină a existenței și experienței spiritului nostru întrupat, în spațiul Celest și dimensiunea materială în care trăim – vom putea intra în armonie cu sinele spiritual și cu semenii noștri, și odată cu ei, cu lumea și habitatul în care trăim.

Armonia inimii și pace lăuntrică a sufletului nostru, ne vor dizolva fricile, poverile, traumele și suferințele fizice și sufletești, redându-ne libertatea, bucuria, împăcarea și sclipirea – prin îmbrățișarea iubirii, iertării, acceptării prețuirii, responsabilității, recunoștinței și asumării.

Credința, iubirea și asumarea autenticității noastre – ne vor susține metamorfoza spirituală: – prin eliberarea sufletului de corvoada suferinței ce ne ține mintea ancorată în comportamentul instinctual menit a ne susține lăcomiile, fricile și nevoile materiale.

Alegând să ne exprimăm valorile sufletești și doar acele gânduri ce pot susține binele, prin vibrația emoțiilor pozitive – vom redobândi prin uniunea cu sinele nostru spiritual, prin conștiința trează a iubirii.

Odată ce vom dobândi claritatea și puterea de a vedea dincolo de fricile și limitările minții, vom primi puterea înțelegerii și curajul de a ne începe călătoria eroice prin lume, ghidați de beatitudinea și grația Luminii divine, din inimile noastre.

……..
Dansul ființei… stă în capacitatea sa de a se desprinde de frică, pentru a intra în armonie cu propriul sine divin, ascultând cadența inimii și urmând glasul ei.

Atunci când zgomotul tumultuos și asurzitor al gândurilor negative, al fricilor și a lăcomiei minții, ne împiedică să auzim adevărul și glasul inimii, sufletele ne vor fi neîmpăcate… și incapabile să ne poarte pașii în cadența grației luminii divine a iubirii.
sk

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
SĂRĂCIE SUFLETEASCĂ
FANTOME SI SPIRIDUSI
Adevărata lucrare de creație este lucrarea spirituală
Să întâmpini orice şi pe oricine într-o stare de LINIŞTE
Fascinaţia miraculosului

3 comments to DANSUL FIINȚEI

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>