Curs de miracole – Exerciţii – Introducere și Lecţia 001

Category: Curs de miracole Comments: 15 comments

Curs de miracole

Introducere

O bază teoretică asemenea celei oferite de text constituie cadrul necesar care dă înţeles exerciţiilor zilnice. Practicarea lor însă este cea care va face posibilă atingerea scopului acestui curs. O minte neantrenată nu poate realiza nimic. Scopul exerciţiilor cursului este tocmai acela de a-ţi antrena mintea să gândească de-a lungul liniilor trasate de text.
Exerciţiile sunt foarte simple. Nu necesită mult timp şi nu contează unde le faci. Perioada de antrenare este de un an. Exerciţiile sunt numerotate de la 1 la 365. Nu-ţi propune să faci mai mult de un set de exerciţii pe zi.
Volumul de exerciţii este împărţit în două secţiuni principale, cea dintâi ocupându-se cu desfacerea felului în care vezi acum, iar a doua cu dobândirea percepţiei adevărate. Cu excepţia perioadelor de recapitulare, exerciţiile zilnice sunt organizate în jurul unei singure idei centrale, care este formulată la început. Urmează o descriere a procedeelor specifice prin care trebuie aplicată ideea zilei.
Scopul exerciţiilor zilnice este să-ţi antreneze mintea într-un mod sistematic în vederea obţinerii unei percepţii diferite a fiecărei fiinţe şi a fiecărui lucru din lume. Exerciţiile sunt concepute să te ajute la generalizarea lecţiilor în aşa fel încât să înţelegi că fiecare dintre ele se poate aplica, în mod egal, la oricine şi orice vezi.
Transferul antrenării în percepţia adevărată nu se desfăşoară la fel ca transferul antrenării caracteristic lumii. Dacă s-a realizat adevărata percepţie în legătură cu vreo persoană, situaţie sau eveniment, transferul total către oricine şi orice este sigur. Pe de altă parte, o singură excepţie de la percepţia adevărată duce la imposibilitatea realizării ei în general.
Aşadar, singurele reguli generale care trebuie avute în vedere în permanenţă sunt: mai întâi, exerciţiile să fie practicate cu mare  specificitate, aşa cum se va indica.
Lucrul acesta te va ajuta să generalizezi ideile implicate, extinzându-le asupra fiecărei situaţii în care te găseşti, la oricine şi la orice din ea. În al doilea rând, încredinţează-te că nu vei hotărî, în sinea ta, că există unele persoane, situaţii sau lucruri la care ideile sunt inaplicabile. S-ar împiedica astfel transferul antrenării. Adevărata percepţie, prin însăşi natura ei, nu are limite, fiind tocmai opusul felului în care vezi
acum.
Scopul general al exerciţiilor este acela de a-ţi spori capacitatea de a extinde ideile pe care le vei practica, în aşa fel încât să includă totul. Asta nu va solicita nici un efort din partea ta. Exerciţiile în sine întrunesc condiţiile necesare acestui tip de transfer.
Unele din ideile prezentate în acest volum ţi se vor părea greu de crezut, iar altele îţi vor părea de-a dreptul alarmante. Nu contează. Tot ce ţi se cere este să aplici ideile după cum eşti îndrumat. Nu ţi se cere să le judeci într-un fel sau altul, ci numai să le foloseşti. Tocmai folosirea lor le va face să capete sens pentru tine şi îţi va arăta că sunt adevărate.
Reţine doar atât: nu e nevoie să dai crezare ideilor, nu este nevoie să le accepţi, nu este nevoie nici măcar să saluţi apariţia lor. Pe unele dintre ele s-ar putea să le respingi energic. Nimic din toate acestea nu va conta, nici nu le diminua eficacitatea. Nu-ţi îngădui să faci vreo excepţie când aplici ideile din exerciţii, şi oricare ţi-ar fi reacţiile faţă de ele, foloseşte-le. Nu ţi se cere nimic mai mult.

Lecţia 001

“Tot ce văd în această cameră (pe această stradă, de la această fereastră, în acest loc) nu înseamnă nimic.”

Priveşte acum pe îndelete în jur şi exersează, aplicând această idee în mod foarte specific la orice lucru pe care îl vezi:
“Această masă nu înseamnă nimic.”
“Acest scaun nu înseamnă nimic.”
“Această mână nu înseamnă nimic.”
“Acest picior nu înseamnă nimic.”
“Acest stilou nu înseamnă nimic.”
Priveşte apoi dincolo de imediata ta apropiere şi aplică ideea, lărgind sfera de cuprindere:
“Uşa aceea nu înseamnă nimic.”
“Corpul acela nu înseamnă nimic.”
“Lampa aceea nu înseamnă nimic.”
“Semnul acela nu înseamnă nimic.”
“Umbra aceea nu înseamnă nimic.”
Observă că aceste afirmaţii nu sunt aranjate într-o ordine anume şi nu oferă posibilitatea unor diferenţieri între diversele categorii de obiecte la care se aplică. Acesta este scopul exerciţiului.
Nu trebuie decât să aplici afirmaţia la tot ce vezi. Exersând ideea zilei, foloseşte-o fără nici o discriminare. Nu încerca să o aplici la orice vezi, căci exerciţiile nu trebuie să devină ritualice.
Încredinţează-te numai că nimic din ceea ce vezi nu este exclus în mod specific. În ceea ce priveşte aplicarea ideii, orice lucru este la fel cu altul.
Fiecare din primele trei lecţii nu trebuie făcută de mai mult de două ori pe zi, preferabil dimineaţa sau seara. Nu ar trebui încercate mai mult de aproximativ un minut, decât doar dacă se iveşte senzaţia de grabă. Senzaţia de tihnă, de calm confortabil este esenţială.

15 comments to Curs de miracole – Exerciţii – Introducere și Lecţia 001

 • DANIELA  says:

  Bună treabă, mă bucur foarte mult! Am primit, în dar, acest manual pentru studenți și profesori acum 3 ani. E un miracol să-ți vindeci percepția. Parcurgerea și înțelegerea Cursului poate fi momentul schimbării vieții prin lumina pe care o aduce. Cursul definește Lumina ca fiind Înțelegerea.

  • Sensei  says:

   Ma bucur ca impartasim aceeasi opinie despre aceasta lucrare de baza pentru un cautator spiritual serios. Asa cum bine spuneti, sa ajungi sa-ti corectezi perceptia, este un miracol!

 • DANIELA  says:

  Am întâlnit o opinie, conform căreia Cursul se învârte tot în jurul minții și, de aceea, poate fi respins. Dacă acel om l-ar fi parcurs, cu deschiderea necesară, ar fi înțeles că doar o minte vindecată sau unificată, care pleacă de la premise adevărate, este garanția cunoașterii de sine. Mintea este cea care te duce până în pragul cunoașterii de sine.

  • Sensei  says:

   Ai perfecta dreptate! Totusi nu inteleg de ce ar respinge cineva cu adevarat o asemenea lucrare. Chestia cu mintea, mi se pare un moft.
   O alta “garantie” in favoarea cursului este ca o gramada de invatatori spirituali contemporani fac referire la Curs. Dr. David R. Hawkins in toate lucrarile domniei sale face referire la curs si ne spune ca el, cursul, calibreaza pe scala constiintei umane la nivelul 600, nivelul iluminarii.

 • DANIELA  says:

  Nu știam de nivelul cursului. Cunosc datele studiate și cercetate de către D.R.Hawkins. Mulțumesc de informație… poate fi utilă pentru cei care au dubii. Am găsit puțini care să iubească ceea ce este în el. Din fericire am un prieten la fel de pasionat să se cunoască pe el însuși. Era atât de încântat, încât mi l-a cumpărat și mi l-a dăruit. L-am făcut și eu cadou, sub forma xeroxată, mai departe. Nu găsim de unde să achiziționăm manualul. Cunoașteți vreo sursă?
  Mulțumesc!!!

  • Sensei  says:

   La ce manual te referi? Cursul sau lucrarile Dr. Hawkins? Cursul il gasesti cam la orice librarie, eu l-am cumparat chiar de la o toneta de carte. Cartile Dr. Hawkins numai pe NET, este link pe pagina asta, Editura Cartea Daath. Mai sunt 2 librarii in Bucuresti care au carti de la Cartea Daath, dar atat.
   Dar daca totusi te referi la curs, daca-mi dai o adresa de e-mail ti-l pot trimite in format PDF, atat cursul in sine cat si exercitiile.

 • DANIELA  says:

  Mulțumesc frumos! Despre curs vorbeam. În orașul meu nu există această publicație. E bun și formatul electronic… e mai bun print-ul decât xeroxarea repetată. E-mail: danielasarah66@gmail.com.

 • crismi  says:

  Buna Ziua. Foarte interesant cursul. Astazi am avut parte de prima lectie. Totusi, acum tot imi vine sa spun la orice ca nu exista. Inteleg ca acest exercitiu nu trebuie sa ia mai mult de un minut. Pe mine tot ma tenteaza sa repet acest lucru. Gresesc? Daca este posibil as dori sa imi trimiti si mie in format pdf cursul. Multumesc. O zi plina de lumina si iubire!

  • Sensei  says:

   Cel mai bine este sa respectati indicatiile de la sfarsitul fiecarei lectii. Daca-mi dati o adresa de e-mail, vi-l trimit pdf.

 • Julia  says:

  Buna seara. As dori si eu cursul si lectiile,daca este posibil.Cu multumiri,Julia K.

 • aura  says:

  Buna seara. Doresc si eu cursul si lectiile.. Multumesc din inima. Aura. aurapopa2005@yahoo.com

 • mihaela  says:

  buna . as dori si eu cursul si lectiile . multumesc <3. pmichelle2512 @ yahoo.com

 • Gina  says:

  Buna ziua. V-as ruga daca se poate sa imi trimite-ti si mie cursul in format pdf Multumesc.

 • Gina  says:

  algina67@yahoo.com

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>