ATITUDINEA IUBIRII

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

atitudinea iubirii

Atitudinea iubirii și ascultarea glasului inimii – ne vor proteja inima și sufletul de dezamăgiri și durere – ori de câte ori, mintea ne va da motive pentru a ne simți vinovați, nemulțumiți, triști, abătuți, îngrijorați, frustrați, nefericiți, neîmpăcați, furioși sau supărați

Când vom înțelege în mod conștient că – tristețea, suferințele și nefericirea au doar rolul de a ne readuce aminte că, prin ne prețuirea iubirii am greșit calea fericirii – vom putea alege în mod conștient și asumat, realitatea pe care dorim să o trăim: – cea a fericirii, sau ceea a nefericirii noastre.

Ori de câte ori vom alege calea nefericirii – durerile pe care ni le inducem în suflet, neîmpăcările minții și poverile vieții, care ne copleșesc – au doar rolul de a ne reaminti esența divină și a trezi la conștiința iubirii, redându-ne luciditatea spiritului, prin adevărul ce ne sălășluiește în inimi.

Când permitem minții să ne justifice nefericirea, supărările, neîmpăcările și nemulțumirea ea ne va da suficiente motive pentru a fi nefericiți – inducându-ne nevoia și dorința de a-i agresa pe cei din jur, pentru a ne simți agresați și ne iubiți. Astfel, mintea va căuta confirmări pentru a ne justifica convingerea nefericirii sale.

Atunci când alegem să ne lăsăm copleșiți de suferințe, nemulțumiri, furii și neîmpăcări – ne pierdem luciditatea și liberul arbitru. De fiecare dată când trecem prin experiența suferinței, mintea își întărește convingerea propriei neputințe de a se detașa de ea, până când ne dezvoltăm atașamentul față de nevoia de a suferi.

Permițând minții să ne distorsioneze percepțiile și realității – ne pierdem claritatea și capacitatea de a înțelege că – inima nu poate să aducă fericirea în inima, sufletul și viața noastră, cât timp vom continua sa ne agresăm și să-i agresăm pe cei din jur prin supărările și vinovății.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
O atitudine fraternă – îmbogățește pe fiecare din viața tuturor
Entitățile celeste – să găsim atitudinea interioară ce le va reține lângă noi
DESPRE ATITUDINEA FAȚĂ DE VIAȚĂ
DESPRE ATITUDINE
IERTAREA NE AJUTA SA NE ELIBERAM DE TRECUT

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>