ADEVARUL – Doare sau Elibereaza

Category: Dezvoltare spirituala Comments: One comment

adevarul doare sau elibereaza

Adevărul doare când nu eşti pregătit să-l înfrunţi. Adevărul te orbeşte când nu eşti pregătit să-l vezi. Adevărul te bulversează dacă nu eşti pregătit să-l primeşti şi să-l accepţi. Te-ai întrebat vreodată dacă poţi suporta Adevărul oricât de dureros ar fi sau dacă îţi ascunzi capul în nisip că struţul, preferând o minciună frumoasă?!

Nu toţi sunt pregătiţi să cunoască şi să înfrunte Adevărul. Pregătiţi sunt numai cei tari, cei hotărâţi şi cei care ştiu ce vor de la viaţă. Însă cei slabi, indecişi, care orbecăie prin viaţă, întotdeauna vor ocoli Adevărul pentru că îi sperie, punându-i fata în faţă cu ei însuşi, cu conştiinţa lor… şi apoi după cunoaşterea Adevărului nu mai poţi trăi ca până atunci, se impun măsuri, transformări… pe care mulţi le evita… şi atunci fie ocolesc Adevărul, fie îl neagă pentru a nu fi nevoiţi să schimbe ceva la ei însuşi şi se complac pe mai departe într-o viaţă neinplinita, nefericită dar cu iluzia siguranţei care le da iluzia echilibrului! Aşa că de aceea Adevărul îi doare sau sperie pe cei nepregătiţi să-l afle!

Apoi, trebuie să luăm în considerare că există Adevărul meu, Adevărul tău, Adevărul lor… Însă acestea sunt adevăruri relative. Mai presus de toate există Adevărul absolut care este Adevărul universal, Adevărul divin. Adevărul este pur, este direct, este imparţial, este esenţa vieţii şi este în acord perfect cu Legile Universului. În lumea minerală, în cea vegetală, în cea animală nu există minciună. Întreaga lume înconjurătoare trăieşte în adevăr… mai puţin omul care se ascunde de Adevăr. Omul nu vede lumea aşa cum este, ci o percepe prin prisma gândurilor şi a emoţiilor sale, lucru care îl face să o vadă deformată aşa cum îi dictează mintea. Dar atenţie ca Mintea ne minte! Mintea noastră e obişnuită să clasifice, să catalogheze, să judece, este închistata de prejudecăţi, de convenţii şi reguli sociale impuse încă din copilărie.

Până nu vei lăsa mintea deoparte ca să priveşti lumea înconjurătoare cu Sufletul nu vei putea descoperi Adevărul, nu-l vei putea vedea. Adevărul ţi se va revela singur în momentul în care ai lăsat trecutul în urmă, ai iertat şi ţi-ai deschis larg inima pentru a lăsa nectarul Iubirii să curgă pentru a-ţi vindeca toate rănile interioare şi a-ţi clădi noua ta existenţă în care bucuria şi recunostiinta vor fi stâlpii tăi de rezistenţă.

În concluzie, depinde în ce faza eşti.
Dacă eşti în faza de negare, dacă trăieşti în ignoranţa, crezând în legile oamenilor – Adevărul doare! Dacă trăieşti conştient, în acord cu Legile Universale, fiind pregătit să-l accepţi – Adevărul te eliberează!

Sursa: terapiiholistice.blogspot.ro

Recomandam urmatoarele articole:
Adevarata viata spirituala
Dr. David R. Hawkins – Adevar versus Falsitate
Adevarul ascuns in ochi
Invidia, una dintre cele mai grele boli spirituale
Eckhart tolle – Sfaturi #05

One comment to ADEVARUL – Doare sau Elibereaza

  • Ionut  says:

    Trebuie sa invatam sa acceptam intotdeauna adevarul, sa nu ne ascundem de ea..

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>