A-TI IMTAMPINA FRICA CU COMPASIUNE

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

a-ti intampina frica cu compasiune

Bună dimineața
și o zi de spor, curaj, iubire, entuziasm și împliniri în tot ceea ce faceți și gândiți! Vă doresc să aveți claritate în alegeri și în emoțiile cu care le hrăniți pentru a sădi prin ele în inimile și sufletele voastre bucuria de a fi, a trăi și a iubi fără limite, frici, vinovății, constrângeri sau bariere.

Pentru a nu da curs fricilor și manifestării lor ostile în viețile noastre, este esențial să ne detașăm de ele pentru a le înțelege cauza, mecanismul de propagare și efectul asupra consecințelor pe care le facem și prin gânduri și negativitate le hrănim.

Pentru a ne elibera mintea de fricile auto-induse prin programe mentale și false convingeri, vom fi nevoiți mai devreme sau mai târziu să înțelegem că sursa fricii suntem noi și tot noi suntem cei care va trebui să ne eliberăm de suferințele cauzate de ele, renunțând la a ne mai agresa și învinui, pentru ceea ce nu avem curajul să ne asumăm și să iubim..

Doar învățând să ne Deconectăm gândurile de la ceea ce te nemulțumește sau ne întărâtă, vom putea evita criticile și judecățile, prin care întărim convingerea și efectul negativ al fricii.

Asumându-ne în mod responsabil consecințele și defectele ne vom da răgazul de a alege în mod conștient să hrănim prin gândurile și energia emoțiilor noastre pozitive, doar ceea ce putem iubi și servește bucuriei inimii și păcii sufletești, împlinindu-ne năzuințele și acțiunile.

Doar emoțiile și stările pozitive hrănite din abundența energiei iubirii – ne pot sluji și servi eficient intențiile, susținându-ne în mod favorabil împlinirea și devenirea, în plan mental, emoțional, profesional, relațional, financiar și spiritual.

De cele mai multe ori, în aparență, unii oameni se descurcă admirabil până la jumătatea existenței lor, atâta timp cât lucrurile decurg în mod firesc și aparent ușor pentru ei, indiferent dacă sunt preocupați de lucrurile materiale sau cu a aduce bucurie, liniște și confort celor din jur.

Cât timp acumulăm proprietăți și lucruri materiale, legăm cu ușurință prietenii sau dobândim reputație și succes, Personalitatea nostră pare puternică și bine echilibrată.

Atunci când sufletul ni se trezește în lumina conștiinței iubirii și constată că libertățile sale au fost compromise sau trădate – când în viețile noastre necaz apare brusc dezechilibru-ne fizic și emoțional, – când ne confruntăm cu un eșec în afaceri, ne pierdem locul de muncă sau sursa de venituri, – când ne îmbolnăvim, pierdem prieteni dragi, persoane pe care le iubim sau – când trecem prin experiența suferinței și a separării în relații – starea noastră sufletească se schimbă. Intrăm în panică, devenim nemulțumiți și neîmpăcați, iar povară și durerea ne cuprinde inima și ne golește sufletul de valoare și de bucuria de a fi.

Când fricile ni se strecoară în subconștient și începe să ne domine personalitate, distorsionându-ne gândurile, percepțiile și atitudinea față noi, față de semeni și față de propria viață – putem renunța la orice altceva, dar nu și la adevărul inimii, la iubirea și credința din ea sau, la speranță și la încrederea de sine.

De ne pierdem valorile sufletești ne pierdem și iubirea. În locul lor se vor instala frica, vinovăția, supărările, neliniștea, neîmpăcare și nefericirea. Prin ele, ne risipim speranța și șansa de a ne redresa.

De ne vom lăsa pradă vinovățiilor și fricii și vom renunța la speranță, la încredere, la credința în binele nostru. la dreptul de a fi fericiți și la iubire, preferând să ne hrănim nemulțumirile, scuzele, neasumarea și ostilitatea – panica și depresiile vor pune treptat și implacabil stăpânire pe mintea, viața și sufletele noastre, vlăguindu-le de frumusețe și valoare, și de bucuria de a trăi.

Dacă ne agățăm de speranța în binele nostru și de convingerea putinței noastre de a iubi și a fi fericiți – încrederea noastră de sine va primi din nou putere. Când vom vedea din nou realitatea în lumina iubirii și a adevărului inimii, detașați de fricile, frustrările sau nemulțumirile noastre – vom înțelege că speranța și încrederea sunt mai importante decât nevoile ego-ului, ”dreptatea” minții sau, ”justețea” supărării noastre.

Când vom admite că în procesul de învățare și experimentare a vieții, pierderile materiale, erorile alegerilor și greșelile vieții sunt firești vom înțelege că lecțiile ce le primim ne fac mai buni , mai toleranți și mai frumoși.

”Greșelile” nu sunt ”un capăt de țară” sau ceva insurmontabil. Nu vor fi trecute nici în bibliografia noastră și nici în CV-ul nostru. Ne vor servi doar ca repere și ca lecții de viață, menite a ne împiedica să le repetăm sau să retrăim trauma durerii consecințelor lor. În timp, când prin iubire și iertare ne vom împăca cu ele, eliberându-ne de vinovăția lor, le vom privi ca aliate, ce ne-au adus în viață prin trezirea conștiinței iubirii, bucuria de a fi și a iubi liberi de constrângeri și frici.

Atunci când vom înțelege că, emoțiile pe care le asociem trăirilor noastre ”bune” sau ”rele” – ne bucură sau ne afectează, doar în măsura importanței sau atenției cu care le hrănim – vom deveni capabili să discernem în mod conștient căror emoții le dăm putere și ce consecințe atragem prin ele, în viața pe care alegem să o trăim.

Atunci vom ști să alungăm din mintea noastră, convingerile false, erorile, prejudecățile, supărările, vinovățiile sau orgoliile care ne înfrânează asumarea și încrederea de sine, împiedicându-ne să experimentăm și să exprimăm ceea ce iubim – viața noastră va înflori!.

Când vom înțelege efectele gândurilor, emoțiilor și alegerilor pe care le face, asupra vieții noastre și a consecințelor pe care le experimentăm prin liberul nostru arbitru noastre de viață – vom ști: – să nu mai hrănim cu energia emoțiilor negative lucrurile, convingerile și stările care ne nemulțumesc (diminuându-le astfel puterea și efectul asupra noastră) – să iubim și să hrănim cu energia emoțiilor noastre pozitive, lucrurile, situațiile și stările pozitive pe care le experimentăm deja (ca efect al gândurilor, crezurilor și vizualizării și acțiunilor întreprinse) sau dorim să le trăim.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
A IERTA PACATUL SI ABUZUL
A DARUI FARA RESENTIMENTE
PERCEPTIA INEGALITATII
CASA INIMII
10 adevaruri care-ti vor schimba viata

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>