A le da forta celorlalti

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Bună dimineața și o zi dominată de fericire și împlinire, prin decizii curajoase și asumare!

Vă doresc să aveți parte de curajul asumării și încrederii de sine, pentru a putea râzbate în alegerile, acțiunile și rezultatele voastre, dincolo de limitele fricilor, îndoielilor, convingerilor ostile, atașamentelor față de ele, prejudecăților și oricăror tipare mentale care vă împiedică să fiți mulțumiți, împăcați, optimiști și entuziaști în ceea ce sunteți, faceți, aveți și dobândiți.

A rămâne dependenți de ajutorul celor din jur, de confirmările și îndrumările lor, a aștepta ca alții să facă în locul nostru, să ne dea lucrurile care ne lipsesc, să ne preia asupra sa poverile noastre, să găsească soluții pentru problemele noastre, sau să ne asculte în timp ce ne plângem, ne victimizăm sau ne exprimăm nemulțumirile, negativitatea, ostilitatea și neputințele – înseamnă a fi egoiști și iresponsabili față de propria viață, propriul timp și propriile resurse, abilități și valori, și a fi nepăsători față de binele, pacea sufletească și experiențele celor din jur.
A-i ajuta neinvitați pe cei din jur, a-i manipula emoțional și a le induce în subconștient nevoi și dependențe prin care să să ne slujească interesele, a creea atașamente emoționale prin care să devină dependenți de noi, pentru a se împlinii în viață, – înseamnă a le lua abilitățile de a se adapta singuri la viață și a învăța propriile lecții din consecințele potrivnice pe care le atrag în viața lor, prin alegerile pe care le fac.

A-i face pe ceilalți dependenți de ajutorul nostru, și a face în locul lor, preluându-le păcatele karmice cu care ne împovărează când le permitem să-și plângă neputințele și suferințele pe ”umărul” nostru înseamnă a nu înțelege limitele experiențelor și a responsabilităților noastre, si a ne amesteca în karma lor, încălcând Legile Divine și echilibrul energetic din Univers.
A nu face diferența între responsabilitatea celorlalți și responsabilitățile ce ne aparțin – înseamnă a prelua asupra noastră în mod inconștient, și responsabilitatea plăților și suferințelor pentru lecțiile neînvățate, induse de poverile lor karmice, în propria noastră karmă.

Ajutorul pe care-l putem da celor din jur, și doar dacă ni se cere, este unul spiritual și sufletesc, ce constă în sprijin, îndrumare, orientare, transfer de experiențe și modele de reușită, susținere în învățare și formarea de abilități și valori, și încurajare. A da energie finită, sub formă de lucruri materiale sau bani, sau a-i scuti de poveri preluându-le asupra noastră, înseamnă a le face rău și lor și nouă. Înseamnă a le genera atașamentul față de a cere , a pretinde și a primii, în loc să învețe în mod onest, să le dobândească prin forțe proprii, prin învățare și experimentare practică.
Mesajul pe care-l transmitem în Eter, în Univers, în Divin, și în convingerile noastre, atunci când ne dăm energia finită și darurile celor care se plâng de lipsa lor sau ni le cer, din comoditate sau din dezinteresul lor de a învăța să-și dezvolte abilități pentru a le obține – este acela că NU PREȚUIM ceea ce am dobândit prin munca noastră. De aceea, lecția sorții va fi acela de a genera în viața noastră consecințe și conjuncturi, prin care să experimentăm insuficiența sau lipsa lor, și astfel să suferim, până ce vom înțelege să ne prețuim energia, valorile, timpul și darul.

Este important să înțelegem că, atunci când ne oferim sprijinul sau ajutorul, oferindu-ne energia sufletească și ajutorul spiritual, să nu-l risipim către cei ce nu le pot încă înțelege și aprecia valoarea, pentru a le converti în valorile și convingerile lor intrinseci, de polaritate energetică pozitivă. Prin a ne dărui energia, timpul, experiențele și valorile sufletești, celor care-i pot înțelege valoarea și sunt deschiși să le convertească în valori pe cele cu care rezonează, trecându-le prin filtrul experiențelor lor practice, prin acțiuni concrete – ne îmbogâțim și noi spiritual, odată cu ei.

A încerca să umplem cu energie sau lucruri materiale, forțat și neinvitați – golul sufletesc și sărăcia materială a celor lipsiți sărăciți de energie prin ne-iertările și ne-iubirea lor – înseamnă a încerca să umplem un butoi ciuruit cu apă. Până ce o persoana care suferă lipsurile, neputințele și neîmplinirea, nu e dispusă să-și vindece sufletul de răni, prin iertare și deschidere sufletească către iubire, ajutorul nostru va fi în van.
A nu înțelege și a nu asuma o atitudine a cumpătării și măsuri în ceea ce privește intervenția noastră în karma altora, și a nu accepta deciziile sortii, înseamnă a nu fi încă suficient de responsabili și maturi emoțional. În consecință, și noi mai avem de învățat să înțelegem lecția asumării și a acceptării.
Până vom învăța, asuma, accepta și înțelegerea lecțiilor ce ne aparțin – vom trece prin experiența suferințelor, regretelor, necugetării, nemulțumirilor negativității, ostilității, neîmpăcării, ne-iertărilor, viciilor, proastelor obiceiuri, atașamentelor și durerii provocate celorlalți sau auto-induse.

Avem nevoie atât de experiența suferinței pentru: a ne prețui timpul, energia valorile, darurile și viața pentru a nu le risipi, – a nu ne mai eschiva de responsabilitatea propriilor consecințe, – a nu-i învinui și judeca pe ceilalți în baza convingerilor, experiențelor și așteptările pe care le avem, – a nu critica sau condamna modul în care ceilalți, sau noi, ne alegem experiențele, trăirile, decidem modul în care ne eschivăm de la învățarea responsabilă și onestă a lecțiilor de viață ce prin consecințe ne aparțin, sau alegem să ni le asumăm, – a nu încălca legile divine și karmice, respectându-le cel puțin la fel de mult, precum respectăm și deciziile Instanțelor judecătorești, atunci când aplică legile umane, asupra celor care le încalcă, generând din lăcomiile, fricile, insuficiențele și fără de legile lor, suferință celor din jur.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
Forța sexuală – să nu o obstrucționați, ci să o orientați
Dr. David R. Hawkins – Putere versus Forta
Dușmanii – ne ferim de ei prin iubire
Dumnezeu a creat omul după chipul său – consecințe ale acestei revelații
Calități morale – de ce nu trebuie să le subestimăm niciodată

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>