A FACE CEEA CE ESTE CORECT

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

a face ceea ce este corect

Bună dimineața și o zi superbă, rodnică și abundentă în iubire și în împliniri personale!

Vă doresc ca începând de azi să dobândiți curajul de a vă descoperiți puterea lăuntrică și adevărul inimii, descătușându-vă de frici, pentru a vă accepta așa cum sunteți, a vă iubii și prețui experiențele, darurile și valorile sufletești, iar prin acceptarea lor și a căii voastre – să vă împăcați mintea ego cu Sinele vostru spiritual, aducând iubire și pace acolo unde domnește teama și durerea.

Alegând calea iubirii și a binelui făcut vouă și celor din jur vă veți întări caracterul, ființa, încrederea de sine și conștiința. Prin ele vă veți ”debarasa” de frici, pentru a trăi prin atitudinea acceptării, încrederii, toleranței și iubirii și a vă da prin ele valoare și sens vieții pe care o trăiți.

Prin atitudinea pozitivă a iubirii și a deschiderii inimi și sufletului vostru, veți dobândi curajul asumării responsabilității pentru gândurile și alegerile voastre, și puterea lăuntrică a de a vă ierta semenii pentru atitudinea și experiențele lor, și astfel, să vă puteți ierta și pe voi înșivă, pentru erorile și carențele voastre.

Asumându-vă cu demnitate carențele, poverile și consecințele, vă veți da prilej să vă conștientizați și înțelege, cauzele lăuntrice ale durerilor, decepțiilor, neajunsurilor și nemulțumirilor voastre.

Pentru a putea corecta și înlătura toate acele prejudecăți, sentimente, gânduri, alegeri și atitudini negative și frici, ce duc la materializarea consecințelor voastre potrivnice vieții, nevoilor și năzuințelor pe care le aveți – este esențial să vă schimbați acele convingeri, gânduri, resentimente, prejudecăți și atitudini ostile ale ego-ului vostru – prin care deveniți agresivi față de voi, față de viață și față de binele semenilor voștri, risipindu-vă darurile. și ne prețuindu-vă ființa și iubirea.

Alegând să renunțați la falsitate și la măștile purtate din interese și lăcomii, vă îngădui să trăiți în adevăr, devenind alături de cei ce au ales să se dăruiască vieții și semenilor lor, prin atitudinea pozitivă a iubirii – co-creatorii viații împlinite și prospere pe care o meritați și o doriți, într-o lume ce se transformă odată cu noi.

Este absolut normal dacă simțiți că nu sunteți pregătiți încă pentru transformare, Este în regulă să permiteți minții subconștiente să dea curs deciziei de a vă îndemna să alungații din viața voastră oamenii sau situațiile pe care le consideri nesigure. Și asta, pentru că fiecare dinte noi suntem în parte, răspunzător pentru propriul proces de vindecare și trezire la conștiință.

Noi suntem mereu cei ce alegem, decidem și hotărâm calea și stările sufletești pe care vrem să le trăim. Noi decidem cât de repede dorim să pășim, pe ce cale alegem să mergem, pe ce ușă alegem să intrăm și de care experiențe mai avem nevoie, pentru a ne trezi și a ne întregi cu divinul din noi, înțelegându-ne rostul, măreția, harul și menirea, pentru a le împlini.

Este important să ne încredem în calea noastră și în experiențele ce ne-au fost sortite (alegând să mergem pe acel drum), și să nu lăsăm pe nimeni să ne dicteze ritmul propriului proces de vindecare. Noi trebuie să fim cei ce-l direcționează, pentru a găsi momentul potrivit în care să nu-i mai îngăduim minții ego să ne mintă, să ne inducă nesiguranța și frica, și nici să ne îndepărteze de drumul ce duce către adevăr și lumina propriei clarității.

Este esențial să ne eliberăm de iluziile minții și de fricile pe care ni le induce, pentru a nu le da curs, alegând să prețuim și să cinstim prin iubire, propriul proces de vindecare fizică, mentală, emoțională și sufletească, pentru a ne trăi viața în mod autentic, detașați de sursa stresului, a nemulțumirilor, a negativității, a insuficiențelor, a grijilor și a nefericirii.

Atunci când în momentele de nemulțumire, tristețe, deznădejde și nefericire – ne vom aduce aminte că lipsa prețuirii de sine, doar ne hrănește neputința de a ne detașa și a ne feri sufletul de contaminarea cu ura și nefericirea celor a căror formă personală de negare de sine – se manifestă în a ține piedici altora.

Va trebui să înțelegem că nimeni dintre cei care ne judecă experiențele, vor să le corecteze, sar în ajutorul nostru fără a le fi cerut asta, sau au întotdeauna idei, sugestii și planuri în ceea ce ne privește, erijându-se în ”salvatorii” noștri – nu cunoaște mai bine decât noi, viața și sufletul nostru.

Cei ce nu ne acceptă așa cum suntem și nu ne respectă deciziile, experiențele, trăirile, alegerile și calea (”bună” sau ”rea”), sunt doar hoți de energie pe post de ”vindecători”. În realitate ei, se eschivează de confruntarea cu propria realitate și cu asumarea carențelor și ne-vindecării lor sufletești.

Pentru că mintea îi abate de la adevăr și iubire, ei trebuie să fure de la alții energia ce n-o pot accesa, căci sunt prea nesiguri pe sine și știu că le lipsește ceva, sau doresc ceea ce noi avem.

A spune ”NU”: – celor ce ne invită la trădarea de sine, – ”binevoitorilor” ce ne fac să ne simțim vinovați pentru ceea ce suntem, gândim, simțim și alegem să trăim, – lamentărilor, târguielilor și negocierilor făcute pentru a cerși dragoste și aprobare – este singura cale de a ne păzi sufletul și a ajunge la vindecare.

A crede și a ne încrede în fricile și iluziile minții sau a ne trăda adevărul inimii și valorile sufletești, încercând în detrimentul propriului drept la fericire, să încercăm a-i mulțumi pe ceilalți sau a le face pe plac – NU ne va aduce nici fericirea și nici pacea sufletească și nici eliberarea de suferințe, neîmpliniri, neîmpăcări, nefericire și dureri..

Singura cale a eliberării de suferințele noastre fizice și sufletești, este cea a credinței, iubirii și iertării. Prin ne prețuirea propriilor daruri și refuzul de a ne iubi și a tinde să fim fericiți – doar ne vom condamna la durere, încorsetându-ne inima și sufletul, prin iluzii efemere și frici, născătoare de atașamente, vicii, depresii, boli și , dependență de suferință.

Pentru a ne redobândi măreția prin cuget, simțire, conștiință și caracter și pentru a fi noi înșine pe deplin – avem nevoie să rămânem în adevărul inimii urmându-i îndemnul, pentru a ne păstrăm libertatea și sufletul, integre, nesfărâmate sau divizate de lăcomii, dureri, neîmpliniri, insuficiențe, nemulțumiri, judecăți, ostilitate, negativitate, ură, furii, frici și trădări.

E nevoie să ne reîntoarcem în noi, în adevărul inimii – acolo unde sălășluiește scânteia divină din noi, pentru a primii autentica îndrumare. Pentru a nu trăi amăgiri și deziluzii – este nevoie să nu ne condiționăm fericirea, alegerile, valorile, năzuințele și viața prin iluzii.

Pentru a vedea și înțelege limitele autorității noastre, autenticitatea, carențele și cauzele problemelor, neajunsurilor și a poverilor cu care ne confruntăm, e nevoie să renunțăm la a ne mai lamenta sau a aștepta să primim ajutor, soluții, aprobări și confirmări din afară – de la cei a căror cale, opinii, concepții, interese, nevoi, așteptări, experiențe, poveri, conflicte, neajunsuri, convingeri, năzuințe, trăiri și valori – diferă prin ceea ce sunt, experimentează și trăiesc, de calea noastră și de felul nostru de a crede, vedea, a simți, a face și a iubi.

Pentru a nu ne mai leza autenticitatea și încrederea de sine, e nevoie să înțelegem că doar prin spirit suntem cu toții egali și unici, și nimeni nu e mai presus sau mai prejos decât noi.

Prin a înțelege și a asuma asta – vom evita să ne cedăm puterea și autoritatea asupra sufletului și inimii noastre – celor ce într-un fel sau altul, profitând la nivel emoțional de slăbiciunea și nevoile noastre, ne vor agresa sau abuza energetic și financiar, pentru a-și împlini interesele și scopurile ascunse, manipulându-ne pe noi.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
CORECTARE
A gândi corect
LIBERTATE SI AUTORITATE
A gandi corect. Iubirea in cele trei lumi (A)
ESENTA DIVINA

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>