Neale Donald Walsch – Conversatii cu Dumnezeu – vol. 3

Category: Carte spirituala Comments: No comments

Neale Donald Walsch

NEALE DONALD WALSCH

Conversaţii cu Dumnezeu

• Un dialog neobişnuit •
Volumul 3

Introducere
Aceasta este o carte extraordinară. O spun ca o persoană care a avut foarte puţin de-a face cu scrisul ei. Într-adevăr, tot ceea ce am făcut a fost să „apar”, să pun câteva întrebări şi apoi să scriu după dictare.
Asta-i tot ceea ce am făcut din 1992 încoace când a început această conversaţie cu Dumnezeu. În acel an s-a întâmplat că, profund deprimat, am strigat îndurerat: Ce trebuie să fac pentru ca viaţa mea să meargă bine? Ce am făcut ca să merit o viaţă de luptă continuă? Am scris aceste întrebări pe o foaie de hârtie într-o scrisoare furioasă către Dumnezeu. Spre marele meu şoc şi spre marea mea surpriză, Dumnezeu mi-a răspuns. Răspunsul a venit în forma unor cuvinte şoptite în mintea mea de către o Voce Fără Glas. Am fost norocos că am scris acele cuvinte.
Fac acest lucru de peste 6 ani. Şi, întrucât mi s-a spus că într-o zi acest dialog particular va deveni o carte, la sfârşitul anului 1994 am trimis unui editor primul teanc de foi ce conţineau acele cuvinte. Ele au ajuns pe rafturile librăriilor 7 luni mai târziu. Iar timp de 91 de săptămâni această carte a fost pe lista celor mai bine vândute cărţi, publicată în NEW YORK TIMES.
A doua tranşă din dialog a devenit şi ea un bestseller, fiind pe lista din The Times timp de mai multe luni. Iar acum, iată partea a treia şi finală a acestei conversaţii extraordinare. Au fost necesari 4 ani pentru a scrie această carte. Ea nu a venit cu uşurinţă. Spaţiile de timp între momentele de inspiraţie au fost enorme, mai mult decât o dată întâmplându-se să se întindă pe o prăpastie de peste jumătate de an. Cuvintele din primul volum au fost dictate în decursul unui singur an. Volumul doi a venit într-un răstimp puţin mai lung. Dar acest segment final a fost scris în timp ce eu mă aflam în ochii publicului. Începând din 1996 încoace, pretutindeni unde mergeam nu auzeam decât „Când apare volumul al treilea?”, „Unde e volumul trei?”, „Când putem aştepta volumul al treilea?”.
Vă puteţi imagina în ce situaţie am fost pus şi ce impact a avut aceasta asupra procesului de a-l aduce la bun sfârşit. Era ca şi cum aş fi făcut dragoste pe un loc marcat din stadionul Yankee.
Dacă stau să mă gândesc mai bine, chestia asta mi-ar fi adus mult mai multă intimitate. În timp ce scriam volumul III, de fiecare dată când luam stiloul în mână, simţeam că cinci milioane de oameni se uită, aşteaptă şi atârnă de fiecare cuvânt. Am spus acestea, nu ca să mă laud că am încheiat această lucrare, ci ca să explic de ce a durat atât de mult. În aceşti ultimi ani, momentele mele de singurătate mentală, spirituală şi fizică au fost foarte puţine şi deosebit de rare.
Am început această carte în primăvara lui 1994 şi primele pagini au fost scrise în acea perioadă. Am stagnat multe luni, apoi am scris un an întreg, pentru ca, în cele din urmă, totul să culmineze cu ultimele capitole care au fost scrise în primăvara şi vara lui 1998. Trebuie să fie clar un lucru: în nici un caz această carte nu a fost grăbită artificial.
Uneori inspiraţia venea uşor, alteori puneam, pur şi simplu, stiloul jos şi refuzam să scriu – la un moment dat asta a durat mai mult de 14 luni. Eram hotărât să nu scot nici un fel de carte, dacă asta însemna să mă forţez să o scot numai pentru că promisesem că o fac. Chiar dacă acest lucru îl făcea pe editorul mei să fie puţin agitat, mie îmi dădea încredere în ceea ce urma să apară, oricât de mult timp ar fi durat. Acum v-o prezint vouă cu încredere. Această carte însumează învăţăturile din primele două tranşe ale trilogiei, apoi le duce mai departe, înspre o concluzie logică şi care-ţi taie respiraţia.
Dacă aţi citit fiecare introducere de la primele două tranşe, ştiţi că de fiecare dată am fost puţin îngrijorat. De fapt, speriat de care ar putea fi reacţia la aceste scrieri. Acum nu mai sunt speriat. Nu mai simt nici o teamă în legătură cu volumul trei. Ştiu că el îi va atinge pe mulţi dintre cei care-l citesc, cu introspecţia şi adevărul lui, cu căldura şi dragostea lui.
Cred că acesta este un material spiritual sacru. Văd acum că acelaşi lucru este adevărat în ceea ce priveşte întreaga trilogie şi că aceste cărţi vor fi citite şi studiate timp de zeci de ani, chiar timp de generaţii. Probabil, timp de secole. Deoarece, luată la un loc, trilogia acoperă o gamă uluitoare de subiecte – de la cum să faci ca relaţiile să funcţioneze, până la natura realităţii supreme şi cosmologia universului – şi include observaţii asupra vieţii, morţii, dragostei, căsătoriei, sexului, calităţii de părinte, sănătăţii, educaţiei, economiei, politicii, spiritualităţii şi religiei, muncii de o viaţă şi traiului sănătos, fizicii, timpului, moravurilor şi obiceiurilor sociale, procesului de creaţie, relaţiilor noastre cu Dumnezeu, ecologiei, crimei şi pedepsei, vieţii în societăţile foarte evoluate din cosmos, a ceea ce e corect şi ce e greşit, miturilor şi eticilor civilizaţiilor, sufletului, sufletelor pereche, naturii, dragostei adevărate şi drumului către exprimarea extraordinară a părţii din noi înşine care cunoaşte divinitatea ca fiind moştenirea noastră naturală.
Rugăciunea mea este ca această carte să vă folosească.
Binecuvântaţi să fim cu toţii!

Neale Donald Walsch Ashland, Oregon, Septembrie, 1998.
Descarca PDF

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>