Libertatea – Curajul de a fi tu insuti

Category: Cartea zilei Comments: No comments

libertatea curajul de a fi tu insuti

Colectivul este o idee foarte periculoasa. In numele colectivului, individul, realul, a fost mereusacrificat. Sunt in totalitate impotriva acestui lucru.Natiunile au sacrificat indivizii in numele tarii si “natiune” este doar un cuvant. Liniile pe care le aidesenat pe harta nu sunt nicaieri pe pamant. Fac parte doar din jocul tau. Dar lupta pentru acestelinii pe care le ai desenat pe harta a avut drept consecinta multi morti, oameni adevarati ce au murit pentru linii imaginare. Si tu ii faci eroi, eroi nationali! Ideea colectivului trebuie distrusa complet; altfel, intr un fel sau altul, se va continua sacrificareaindividului.

Am sacrificat individul chiar si in numele religiei, in razboaie religioase. Un mahomedance moare intr un razboi religios stie ca drumul sau catre paradis este sigur. I s-a spus de catre preot:”Daca mori pentru Islam, atunci paradisul tau este absolut sigur, cu toate placerile pe care le aiimaginat sau le ai visat vreodata. Si persoana pe care ai omorat o va ajunge si ea in paradis,deoarece a fost omorata de catre un mahomedan. Este un privilegiu pentru el, deci nu trebuie sa tesimti vinovat pentru ca ai omorat un om.”Crestinii au cruciade, un jihad, un razboi religios, si omoara mii de oameni, ard fiinte omenesti devii. Pentru ce? Pentru o colectivitate oarecare, pentru crestinism, pentru budism, pentru hinduism,pentru comunism, pentru fascism, orice motiv este bun. Un cuvant ce reprezinta putinacolectivitate, si individul poate fi sacrificat.Nu exista niciun motiv pentru ca aceasta colectivitate sa existe macar: indivizii sunt indeajuns. Sidaca indivizii au libertate, sunt liberi din punct de vedere psihic, spiritual, atunci colectivul va fi, inmod firesc, liber spiritual.

O carte care merită să stea la tine în bibliotecă
Libertatea – Curajul de a fitu insuti
Pentru a comanda cartea click aici

Autor: OSHO

Recomandam urmatoarele articole:
Iubire, înţelepciune şi adevăr (Gura, urechile şi ochii)
DESPRE FRICA – Deepak Chopra
SCURTA POVESTIRE DESPRE CLIPA
Libertatea – se găsește numai la vârf, în Dumnezeu
Krishnamurti – profetul libertăţii

Tags:  ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>