Bashar – Paradoxul e că trebuie să fie ok că eşti furioasă

Category: BasharDezvoltare spirituala Comments: No comments

Darryl Anka_Bashar

B: Alegerea îţi aparţine cu privire la cum alegi să experimentezi teamă. Nu e ca şi cum vreo parte din tine te-a forţat să experimentezi lucruri negative sau înspăimântătoare. Îţi arată că ai puterea de-a transforma aceste lucruri, să vezi prin şi dincolo de iluzie. Iar tu eşti furioasă doar pentru că nu ai făcut-o încă. Are sens?
A: Da. Cred că uneori e greu să înţelegi straturile Sinelui.
B: Da, dar asta e ok. Ideea e să nu fii furioasă pe tine fiindcă nu înţelegi. Asta e primul pas. După care oferă-ţi o pauză. Şi spune: “E ok că nu înţeleg.”
Paradoxul e că trebuie să fie ok că eşti furioasă, trebuie să fie ok că nu înţelegi că să poţi, de fapt, să renunţi la furie şi s-o înţelegi.
Dar tu nu eşti ok cu asta. Şi, deci, ceea ce faci e să devalorizezi o experienţă; devalorizezi ideea laturii întunecate ca şi experienţa validă. Iar devalorizand-o, încerci s-o îndepărtezi, iar încercând s-o îndepărtezi realizezi că devine un arc care nu are unde se duce şi îţi sare înapoi din ce în ce mai puternic.
Deci, ideea e că trebuie să accepţi că experienţele negative sunt parte integrantă din măcar ceea ce e posibil şi că sunt valide ca şi alegeri. Când validezi faptul că latură întunecată e o alegere validă, nu mai trebuie s-o alegi. Singurul motiv pentru care ţi-e greu să ieşi din ea e pentru că nu accepţi că polaritatea e parte din existenţă. Are sens?
A: Cum ajung în punctul în care s-o accept?
B: Ideea e, din nou, să conştientizezi că fără latură întunecată nu ai şti Lumina. Deci, întunericul îţi oferă ocazia de a vedea ce preferi de fapt. Deci trebuie s-o validezi pentru că are un motiv pentru care există şi nu s-o judeci că nu îşi are locul în realitate. Tu conţii întuneric şi lumină. Tu conţii pozitiv şi negativ. Tu conţii polaritate. O vei conţine întotdeauna.Prin urmare, trebuie să accepţi că o parte din tine e întuneric şi aşa va fi întotdeauna. Însă nu trebuie să alegi o experienţă din latura aceea. Dar singurul mod de a alege o experienţă doar din latura pozitivă e să validezi faptul că e ok dacă decizi să alegi una din latura negativă. Odată ce devine ok, odată ce latura negativă devine o alegere la fel de validă, atunci nu mai trebuie s-o alegi. Nu mai are nicio încărcătură, nu te mai stăpâneşte. Nu fugi de ea. O laşi să trăiască acolo, dar nu îi experimentezi efectul pentru că ai lăsat-o să fie o alegere validă. Şi astfel îi îndepărtezi toată puterea. Pur şi simplu ai transformat-o într-o alegere neutră şi-atât.

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>